Bacardi Carta Blanca (dříve Superior) je lehký, suchý a jemně kořeněný rum, který umožňuje, aby lehké a osvěžující nápoje spíše doplňoval , než aby v nich byl dominantní nebo se v nich naopak ztrácel. Bacardi Carta Blanca je ten pravý rum, pokud si chcete namíchat originální daiquiri.
Předtím, než Don Facundo přepsal pravidla, byly bílé rumy drsné, hrubé a prosté. V roce 1862 se mu po 10 letech práce na zdokonalení produktu podařilo vytvořit rum BACARDÍ Superior.
Výrazné tóny vanilky a mandlí, vznikající v soudcích z bílého dubu a formované tajnou směsí dřevného uhlí pro výjimečnou hladko ...
Bacardi Carta Blanca (dříve Superior) je lehký, suchý a jemně kořeněný rum, který umožňuje, aby lehké a osvěžující nápoje spíše doplňoval , než aby v nich byl dominantní nebo se v nich naopak ztrácel. Bacardi Carta Blanca je ten pravý rum, pokud si chcete namíchat originální daiquiri.
Předtím, než Don Facundo přepsal pravidla, byly bílé rumy drsné, hrubé a prosté. V roce 1862 se mu po 10 letech práce na zdokonalení produktu podařilo vytvořit rum BACARDÍ Superior.
Výrazné tóny vanilky a mandlí, vznikající v soudcích z bílého dubu a formované tajnou směsí dřevného uhlí pro výjimečnou hladkost.
Díky dokonale vyvážené jemné a nenápadné chuti nedominuje tak jako gin ani se neztrácí tak jako vodka - je perfektní k míchání klasických koktejlů, jako je Mojito, a moderních mistrovských děl, jako je Knight Cup apod.
Otcem Bacardi byl obchodník s vínem Don Facundo Bacardi Massó. V jeho časech, polovině 19. století, byl rum drsným pitím pro piráty, muže sklízející třtinu či přístavní dělníky. Bez zajímavosti není ani fakt, že byl karibskými piráty používán jako dezinfekční prostředek na zranění utržená v boji. Pro Dona Bacardi byl tehdejší kubánský rum velmi těžký a jeho chuť mu připomínala spíše lékařský medikament než nápoj pro konzumaci. Ve svém volném čase začal experimentovat s destilací, fermentací, prvotní surovinou, míchací technikou a se skladováním rumu v dubových sudech. Jako zásadní inovaci přidal filtraci dřevěným uhlím, aby odstranil nečistoty vzniklé destilací. Časem vyprodukoval druh rumu, který byl vyzrálejší, jemnější a celkově lahodnější. V roce 1862 byla založena společnost Bacardi, jejíž produkty se časem dostaly do celého Evropou "civilizovaného" světa. Šéf Bacardiho rumového impéria sice v období Batistovy diktatury na Kubě štědře podporoval Fidela Castra, ale po revoluci ani to nestačilo k tomu, aby mohl zabránit znárodnění svých továren. Od té doby je Bacardi vyráběno v zahraničí a stalo se "oblíbeným pitím kontrarevolucionářů", zatímco Havana Club se vyrábí na "Ostrově svobody" a pijí jej tamější "revolucionáři".
Dnes se nachází největší výrobní linka Bacardi v Puerto Ricu.
Typ na drink: Daiquiri
4 cl Bacardi Superior Rum
2 cl čerstvé šťávy z limetek
2 lžičky bílého třtinového cukru
drcený led
Šejkr naplníme ledem, přidáme všechny ingredience. Následně důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené koktejlové sklenice.
Ron Zacapa Centenario X.O. je luxusní třtinový rum zrající 25 let v dubovém sudu metodou Solera.
Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Tento rum je navíc na dva roky ukládán do sudů z...
Pravý jamajský rum plné struktury, velmi jemné chuti s karamelovým buketem a nádhernou tmavou barvou. (40 % vol) Jedinečné vlastnosti získává ročním zráním v dubových sudech.
...
Revoluční lihovina s rumovou příchutí a pravým karamelem zaujme neopakovatelnou, lehce nasládlou rumovou chutí, kterou střídá jemná hořkost pravého karamelu. Obsahuje vysoký podíl alkoholu - 60%, proto doporučujeme k přípravě horkých i studených míchaných nápojů. ...
Unikátní jamajský rum překvapí neopakovatelnou chutí utvářenou ročním zráním v dubových sudech obohacenou o jedinečnou příchuť tajné směsi bylin a koření.
Legendární kapitán Henry Morgan byl jedním z nejobdivovanějších bukanýrů 17. století. Proslul odvahou při objevitelských expedicích na Barbados
a Jamajku a také svou šlechetností a družností. Jeho sláva...
Pampero Blanco je stařený bílý rum zrající v sudech z bílého dubu původem po skotské whisky. Rum tak získává lehké ovocné tóny černého rybízu, zeleného jablka, banánu, vanilky, karamelu a původně zlatou barvu. Té je následně zbaveno filtrací přes dřevěné uhlí. Na charakteristické chuti se podílí také částečná destilace v tradičních měděných kotlích...
Prémiový karibský rum vyráběný od roku 1890. Flor de Caňa (neboli Květ cukrové třtiny). Flor de Cana Gran Reserva zraje 7 let v dubových sudech. Výsledná plná chuť s ovocnými tóny nejlépe vynikne samotná na ledu nebo v kombinaci s colou. ...
Diplomático Planas je prémiový bílý rum určený k pomalému upíjení. Jde o elegantní a bohatý blend vyznačující se intenzitou, jež není pro bílé rumy typická. Název mu dalo údolí Planas – kraj na úpatí And, který se nachází nedaleko palírny. Terroir a mikroklima této oblasti jsou ideální pro výrobu těch nejlepších rumů. Planas je blend až 6 let starých...
Pravý jamajský rum plné struktury, velmi jemné chuti s karamelovým buketem a nádhernou tmavou barvou. (40 % vol) Jedinečné vlastnosti získává ročním zráním v dubových sudech.
...
Rum Centenario Fundación 20 Aňos Fundacion je dvacetiletý rum z Kostariky. Jde o směs rumů, zrajících po dobu osm až dvacet 20 let, během které rum získá svoji jedinečnou a unikátní chuť. Při jeho výrobě je použit systém míchání Solera což je základem úspěchu tohoto jedinečného rumu, důkazem je zlatá medajle na ISW 2009.
Výroba rumu Centenario začíná...
Havana Club Aňejo 3 aňos patří mezi prestižní bílé rumy pocházející z Kuby. Originální jemně pískovou barvu získává po třítém zrání v sudech z bílého dubu. Má lahodnou chuť. Skvěle se hodí k míchání osvěžujících koktejlů.
Značka Havana Club se zrodila v roce 1878. HAVANA CLUB je jediný mezinárodně uznávaný kubánský rum. Jeho základem je pečlivě vybíraná...
Pampero Especial (čteme „espesial“) byl první venezuelský rum, který si zasloužil přívlastek anejo, stal se venezuelským měřítkem kvality a díky němu země zavedla normu na udělování přívlastku anejo. Chuť je dobře rozpoznatelná v míchaných nápojích. Je jemný, s lehce vanilkovou chutí a tóny dřeva a sladkého ovoce. Dozrával v soudcích po bourbonu. Skvěle...
Disponuje velmi výraznou chutí vanilky, čokolády, náznaky kokosu. V sudech zraje 15 let.Rum Malteco, jedinečný destilát vyráběný v Panamě, je geniálním produktem starověkého umění guatemalského mistra Ronerose, který svému pokolení předal recept vynikající směsi pro výrobu ojedinělého destilátu. Na jeho výrobu se používá šťáva z cukrové třtiny - a to v...
Bacardi Rum 8letý je prémiový rum této značky. Zraje 8 let ve starších malých dubových sudech. Výsledkem je jeden z nejjemnějších rumů na světe. Bacardi 8 je znamenitě aromatický, s bohatou a komplexní chutí. Jedná se o jedinečný rum pro milovníky tohoto nápoje se zralým vkusem, kteří si rádi užívají rum po malých doušcích. Ideální s jemným doutníkem....
Bacardi Carta Blanca (dříve Superior) je lehký, suchý a jemně kořeněný rum, který umožňuje, aby lehké a osvěžující nápoje spíše doplňoval , než aby v nich byl dominantní nebo se v nich naopak ztrácel. Bacardi Carta Blanca je ten pravý rum, pokud si chcete namíchat originální daiquiri.
Předtím, než Don Facundo přepsal pravidla, byly bílé rumy drsné,...
Edice filipínského rumu Don Papa je inspirovaná pulsujícím barevným festivalem MassKara, který se každoročně koná na ostrově Negros. Jde o ikonický festival plný hudby, tance a barev.
Rum se vyrábí z nejkvalitnější cukrové třtiny, která roste na vulkanické půdě ostrova Negros a tři roky zraje v sudech z amerického dubu.
Do rumu se následně míchá infuze...
Zacapa Centenario 23 Aňos je luxusní třtinový rum zrající 23 let v dubovém sudu metodou Solera.
Tento, jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů“ je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro...