Nealkoholické pivo Birell vyráběné speciální technologií zaručující charakteristické chuťové vlastnosti piva. Vyrábí se unikátní technologií výroby přímo v nošovickém pivovaru v České republice. Obsahuje vitaminy skupiny B, které podporují dobré trávení. Jedná se o čistě přírodní nápoj bez umělých přísad a konzervantů.
Velkopopovický Kozel 11 vás odmění vypilovanou plnější chutí, která mu neubírá na pitelnosti. Díky třem druhům sladu spojených s jemnou hořkostí chmele získal Kozel 11 mnoho ocenění z prestižních domácích i zahraničních soutěží.
Velkopopovický Kozel je připravován podle tradiční receptury předávané z generace na generaci velkopopovických sládků. Původní...
Máš chuť zažít něco nové? Tak sáhni po nové ochucené Pepsi Limetce, kterou si můžeš užít bez výčitek ve verzi bez kalorií!
Složení: voda, oxid uhličitý, barvivo: (E 150d), kyseliny (kyselina citronová a kyselinafosforečná), aroma: kofein, aroma, sladidla (aspartam a acesulfam K), regulátorkyselosti: citronany sodné. ...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se p ...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se předává z generace na generaci více než 100 let.
Výsledkem jedinečného spojení je temně medová barva. Jemná, vytříbená chuť evokuje lásku a vášeň, se kterou je Metaxa vyráběna. V každé láhvi se ukrývá více než 2000 hodin slunečního svitu.
Metaxu si můžete vychutnat samotnou, s ledem, nebo namíchanou s vaším oblíbeným nealkoholickým nápojem. Jakkoliv se rozhodnete, sami poznáte, že základem je především středomořské slunce, které rozzáří vaši duši.
Od koňaků se Metaxa liší svým místem původu, neboť pochází z Řecka, nikoliv z francouzské oblasti Cognac.
Martell V.S.O.P Medaillon je 10-12letý mimořádně kvalitní koňak kategorie Very Superior Old Pale. Martell V.S.O.P. Medaillon zdobí zlatý medailonek s vyobrazeným portrétem krále Ludvíka XIV., připomínajícím rok 1715, kdy král zemřel a kdy vznikla společnost Martell.
Nejstarším z velkých výrobců koňaku je firma Martell. Firmu založil Jean Martell v roce...
Metaxa 12* je dokonalým produktem z řady Metaxa Stars. Obsahuje vzácné vinné destiláty, pomalu zrající v sudech z francouzského limousinského dubu, a vynikající muškátová vína výhradně z egejského ostrova Samos, kde hrozny rostou na malých terasových vinicích a sklízejí se pouze ručně. Poslední tečkou v této směsi je tajný buket májových růží a...
Zralý, desetiletý koňak s nepatrně dřevitým nádechem a chuťovými odstíny lískových oříšků, dušených broskví a červeného ovoce.
Směs z oblastí: Borderies, Bons Bois a Fins Bois
...
Janneau X.O. Royal je směsí 12 až 25 letých Armagnaců. Hrozny použité na výrobu pocházejí z nejlepších vinic. Po destilaci vzniklé Eaux-de-vie zrají odděleně v limousinských dubových sudech. Jedná se o Armagnac tmavě zlaté barvy s jantarovými odlesky. Je charakteristický svou křišťálovou průhledností. Suchá, ovocná vůně s aroma bobulového ovoce a...
Úplně první V.S.O.P. koňak – Hennessy V.S.O.P. – vznikl pro prince z Walesu a budoucího krále Velké Británie, Jiřího IV., který si vyžádal „Very Special Old Pale“ koňak. Ten mu byl z palírny Hennessy doručen v roce 1818 a klasifikace V.S.O.P. se od té doby stala referencí vysoké kvality a zralosti pro všechny ostatní výrobce koňaků.
Jeho blend tvoří...
Janneau Napoleon je směsí 10 až 12 letých Armagnaců. Hrozny použité na výrobu pocházejí z regionů Bas Armagnac a Tenaréze. Eaux-de-vie po destilaci zrají odděleně v limousinských dubových sudech. Po smíchání je výsledkem Armagnac zlaté barvy, což je důsledek dlouhého zrání. Má komplexní aroma s tóny sladkého dřeva a vanilky. Kulatá, plná a dokonale...
Stáří koňaku
Označování stáří koňaku hvězdičkami zavedl poprvé ve 2. polovině minulého století Maurice Hennessy, výrobce koňaku. Dnes je všeobecně zavedeno a dokonce od roku 1947 právně zakotveno. Má to svůj opodstatněný důvod, protože např. označení „dvacetiletý koňak“ je jen částečně správné. Takto starý je totiž jen tzv. „mateřský koňak“. Původní starý...
Godet V.S.O.P. Original je zralý desetiletý koňak, vyrobený ze směsi hroznů z oblastí Grande Champagne, Petite Champagne a Fins Bois. Tento koňak je ovlivněn dřevem sudů a dlouhou dobou, kterou v nich strávil. Vyznačuje se jemnou dřevitostí a květinovým nádechem. V chuti se navíc projevují lískové oříšky a broskvový džem. Jde o lahodný koňak, který je na...
První bílý koňak na světě. V Březnu 2008 podnikl Jean-Jacques Godet cestu plachetnicí na Jižní Pól. Godet Antarctica vznikl jako pocta k této výjimečné údálosti. Jean-Jacques Godet se nechal inspirovat především čistotou a ryzostí tamní krajiny a vytvořil tento průzračný koňak. Pro destilaci byla použita výhradně odrůda hroznů Folle Blanche. Bílé barvy...
Stáří koňaku
Označování stáří koňaku hvězdičkami zavedl poprvé ve 2. polovině minulého století Maurice Hennessy, výrobce koňaku. Dnes je všeobecně zavedeno a dokonce od roku 1947 právně zakotveno. Má to svůj opodstatněný důvod, protože např. označení „dvacetiletý koňak“ je jen částečně správné. Takto starý je totiž jen tzv. „mateřský koňak“. Původní starý...
Rémy Martin Louis XIII je nekorunovaný „král koňaků“ a vrcholný projev mistrovství všech, kdo jsou spojeni s jeho vznikem; bezkonkurenční plná chuť a nebesky harmonická vůně, čistá barva tmavého jantaru; blahopřání ke zcela ojedinělému zážitku všem, kteří budou mít příležitost tento koňak ochutnat. Láhev vyrobena z pravého křisťálu a je zdobena zlatem....
Martell V.S. Single Distillery je 5-7letý koňak kategorie Very Special. Single Distillery v názvu znamená, že eaux-de-vie pocházejí z jedné palírny a mají tak stejný profil – výsledný blend je jemnější a ovocnější, chuť méně kořeněná. Vyznačuje se typickou svěží chutí a ovocnou lehkostí. Má výjimečný buket, a je proto vynikající tečkou po jídle i skvělým...
Země původu: Francie
Rok založení: 1724, uvedení modelu na trh v třicátých letech 20. století
Výroba: Destilací vína vyrobeného z 60 % hroznů vypěstovaných výhradně v oblasti Grande Champagne a 40 % hroznů vypěstovaných v Petite Champagne, které leželo tzv. „na kalech“ v menších bečkách (pojem Fine Champagne znamená směs koňaků výhradně z obou...
Martell XO (zkratka XO neboli Extra Old) je výjimečný koňak vyrobený z jedinečné směsi eaux-de-vie zrajících minimálně 8 let. Martell XO v sobě ukrývá 8 až 20 let zrající hroznové destiláty. Pro tento koňak je charakteristická kulatost daná hrozny z oblasti Borderies a typická intenzita z oblasti Grande Champagne. Ohromuje zlatoměděnou barvou a...
Francouzský Courvoisier je jedním ze čtyř nejvýznamnějších výrobců koňaků na světě, který nabízí řadu špičkových produktů, které se odlišují svým stářím - VS, VSOP, XO Imperial.
Značkový Courvoisier zraje na rozdíl od standardních koňaků mnohem déle. Odborníci se shodují na tom, že proto je tím nejjemnějším a nejlepším ve své kategorii. Jako jediný...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 7 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se p ...