
Kód: 15134
Žádná značka
Kód: 15134
Kód: 15082
Kód: 17058
Kód: 15401
Po podobné cestě jako Octomore 13.1 je tato edice 13.2 také destilována ze 100% skotského pevninského ječmene a byla sladována na stejných 137,3 ppm. Nicméně celé zrání v první náplni sherry nedopalků Oloroso ze španělského Jerezu nabízí jedinečnou příležitost porovnat tyto dva destiláty – s vlivem sherry krásně doplňujícím kouř a živost single malt.
Použití stejné šarže supertěžce rašelinového ječmene pro 13.1 a 13.2 poskytuje fascinující pohled na vliv různých druhů sudů na naši lihovinu Octomore, s přímořským nádechem zrání Islay doplněným ořechovými, pomerančovými a sušenými ovocnými tóny. sherry Oloroso.
Ve Fernando de Castilla, jerezské vinárně, ze které tyto sudy pocházejí, se v těchto sudech dříve uchovávalo sherry, které se vyrábí podle stejných hlavních zásad, které jsou vlastní palírně Bruichladdich – s ohledem na kvalitu, řemeslo výrobce a výjimečnou chuť.
Když mluvíme o jejich důležitosti na tomto konkrétním Octomore single malt, Head Distiller Adam Hannett poznamenává: „Tyto první plněné nedopalky sherry Oloroso mají krásný vliv na celodenní zrání. Zrály ve skladech dunnage ve vesnici Port Charlotte a kombinace sudového a pomalého a studeného zrání skutečně zvýraznila slanou chuť lihoviny.“
V Bruichladdichu je veškerá pozornost zaměřená pouze na výrobu single malt whisky. Whisky není jen o letech zrání v sudu, ale také času, který je věnován samotné destilaci či fermentaci. Tak by to alespoň mělo být. Proto si v palírně dávají extra záležet, aby každá část výrobního procesu dostala přesně tolik času, kolik příroda potřebuje. Co je několik dní navíc v rámci 15-ti let?
Parametry
Specifické reference
Kód: 11169
Kód: 10450
Kód: 11347
Kód: 11414
Kód: 10562
Kód: 11388
Kód: 10451
Kód: 11459
Kód: 11419
Kód: 10583
Kód: 100002
Kód: 10377
Kód: 10126
Kód: 11458
Kód: 10779
Kód: 10098