Kód: 10126
Skotská sladová whisky. 16ti letý Lagavulin, který se na poslední půlrok přesouvé z dubových sudů do sudů po sherry s označením Pedro Ximenez z města Jeréz.
Kouřová, olejnato medová chuť s náznakem sherry a mořských řas na závěr.
Rok po založení destilerie Lagavulin v roce 1816 byla na stejném místě vybudována další destilerie, Kidalton. V roce 1837, po převzetí Lagavulinu Donaldem Johnstonem, obě destilerie spojily své aktivity. Po smrti Donalda Johnstona destilerii převzali John C. Graham, Walter Graham a James Mackie. V roce 1878 je doplnil Peter Jeffrey Mackie, který je mimo jiné otcem proslulé blended whisky White Horse.
Tato značka je do současnosti míchána mimo jiné u z Lagavulinu. V roce 1908 majitelé destilerie rozhodli vybudovat novou destilerii, Malt Mill, aby tak mohli lépe konkurovat sousední destilerii Laphroaig. V roce 1927 je majitel Lagavulinu, společnost White Horse Distillers, koupena firmou D.C.L. (později S.M.D., nyní součást U.D.V – United Distillers and Vintners –Diageo).
Parametry
Kód: 10126
Kód: 10428
Kód: 11381
Kód: 10974
Kód: 11389
Kód: 11184
Kód: 10339
Kód: 10067
Kód: 10401
Kód: 11318
Kód: 10452
Kód: 11367
Kód: 10358
Kód: 10566
Kód: 10370
Kód: 11347
check_circle
check_circle