Prémiový bourbon Jim Beam Double Oak. Ke staření se stejně jako u všech ostatních výrobců bourbonu v Kentucky, používají vždy nové sudy z amerického bílého dubu. Unikátnost Jim Beam Double Oak však spočívá v tom, že je nechán zrát ne v jednom, ale postupně ve dvou čerstvě vypálených sudech. Zrající destilát tak do sebe pojme mnohem více aromatizujících látek z vypálené vrstvy dřeva než je obvyklé u standardních bourbonů. Chuť Jim Beam Double Oak je tudíž mnohem intenzívnější, aniž by tím ztratil na jemnosti.
Složení: voda, destilát z kukuřice a obilí. ...
Prémiový bourbon Jim Beam Double Oak. Ke staření se stejně jako u všech ostatních výrobců bourbonu v Kentucky, používají vždy nové sudy z amerického bílého dubu. Unikátnost Jim Beam Double Oak však spočívá v tom, že je nechán zrát ne v jednom, ale postupně ve dvou čerstvě vypálených sudech. Zrající destilát tak do sebe pojme mnohem více aromatizujících látek z vypálené vrstvy dřeva než je obvyklé u standardních bourbonů. Chuť Jim Beam Double Oak je tudíž mnohem intenzívnější, aniž by tím ztratil na jemnosti.
Složení: voda, destilát z kukuřice a obilí.
Grant`s Ale Cas je jedinou whisky, která po zrání v dubových sudech ještě další 4 měsíce dozrává v sudech, kde byl předtím uložen edinburghský pivní speciál. Renomované skotské pivovarnictví vyrobilo edinburghské pivo speciálně pro společnost William Grant & Sons. Brian Kinsman, Master blender značky Grant’s, nechává edinburgské pivo zrát v sudech celkem...
Původní irská blended whiskey, která na světě proslula svou jemností a vyváženou komplexností. Whiskey nejprve projde trojitou destilací a pak trpělivě zraje v sudech po bourbonu a sherry, kde získává svou pověstnou jemnost. Následné míchání tří druhů whiskey dodává Tullamore D.E.W. její komplexní chuť. Díky sladové a pot still whiskey vstupují do její...
Jack Daniel’s Tennessee Honey je směs whisky Jack Daniel’s Tennessee a medového likéru z vlastní produkce lihovaru Jacka Daniela. Med dodává Jack Daniel’s Tennessee příjemně nasládlou a jemnější chuť.
Jack Daniel's není bourbon – je to TENNESSEE WHISKEY. Předtím, než je Jack Daniel's whiskey umístěna do čerstvě vypálených dubových sudů, aby vyzrála,...
Když roku 1820 John Walker poprvé založil rodinný podnik, započal tak rodovou linii odborné znalosti vícedruhové whisky, která pokračuje nepřetržitě až do dnešního dne. Dovednosti pečlivě zdokonalované jsou předávány z generace na generaci a Johnnie Walker Gold Label Reserve je pravým důkazem tohoto mistrovství starého skoro dvě století .
Johnnie Walker...
Glenfiddich 12 Y.O. dominuje kategorii skotských single malt whisky a je to celosvětově nejprodávanější a nejoceňovanější whisky na světě. Zraje v sudech ze španělského a amerického dubu, což významně přispívá k její jemné a zralé chuti.
Stejně jako Glenfaclas a Springbank patří destilerie Glenfiddich rodině původních zakladatelů. To je mezi současnými...
Whiskey s medem je dobrý kombo, ale Tullamore D.E.W. s českým medem je prostě láska. Novinka Tullamore D.E.W. Honey, to je nečekaný spojení blendu tří whiskey ze středu drsnýho Irska a poctivýho českýho medu.
Zahřeje u srdíčka každýho, kdo ujíždí na skvělým pití s poctivýma ingrediencema. Jemná a vyvážená chuť s tóny vanilky, medu a dubu tomu všemu dodává...
Tato whiskey je jako jediná na světě překapávána přes dřevěné uhlí dvakrát. První prokapání probíhá po destilaci a druhé po procesu staření, před plněním do lahví. Velice jemná, přesto však výrazná chuť, připomíná exkluzivní koňak.
Lihovar Jacka Daniela je nejstarším registrovaným lihovarem v zemi a byl zařazen mezi národní historické památky. Licenci...
Arran 10 Years Old Single Malt Whisky s obsahem alkoholu 46 % je mimořádně kvalitní vyzrálá whisky, která byla poprvé představena na jaře roku 2006. Dnes, relativně krátkou dobu poté, co spatřila světlo světa, je pokládána za jednu z nejlepších skotských whisky. Tradiční výrobní postupy a pomalá destilace dovolují vyrábět tuto jednosladovou whisky se...
Jameson 18yo je delikátní jemná whiskey se sytou barvou zlatého medu, která vyniká stařením v pečlivě vybraných dubových sudech z Ameriky a Evropy. Vůni tvoří tóny sherry a vonných olejů, dotyk dřeva, koření a karamelek. Samotná chuť je komplexní, s náznaky dřeva a kůže, oříšků a vanilky.
Ballantine´s 17 Years Old, směs více než 40 sladových a obilných whisky ze všech regionů Skotska. Nejmladší whisky ve směsi zrály v dubovém sudu nejméně sedmnáct let. Její receptura se za posledních sedmdesát pět let nezměnila a je tajemstvím předávaným od jednoho mastera blendera druhému.
Whisky se vyznačuje barvou zlatavého jantaru, ve vůni se...
Tato originální irská triple blend whiskey, která dozrávala v sudech po karibském rumu, je dokonalým spojením irské a karibské kultury od dob prvních irských imigrantů v karibské oblasti v 17. století. Irské srdce a karibská duše, odtud název kampaně „Beauty of Blend“. Pečlivě vybíráme sudy, ve kterých dříve dozrával rum Demerara, abychom do Tullamore...
Ostrá kořenitá chuť zakončená nezaměnitelně jemnými tóny whiskey Jack Daniel’s – to je Jack Daniel’s Tennessee Fire. Česká republika byla vybrána jako první místo v Evropě, kde si tuto výbušnou směs skořice a whiskey Jack Daniel’s mohou spotřebitelé vychutnat. Nejlépe chutná jako ledově namražený panák.
Jack Daniel's není bourbon – je to TENNESSEE...
Four Roses je označovaný za nejlehčí a nejjemnější americký bourbon. Vyrábí se z tradičních surovin v samém srdci státu Kentucky, ve městě Lawrenceburg, již od roku 1888. Díky své přístupné a velmi jemné chuti se hodí, kromě jiného, i pro míchání koktejlů. Nejjakostnější odrůdy kukuřice v kombinaci s vápencovou vodou zaručují mimořádně jemnou chuť a...
Jack Daniel's není bourbon – je to TENNESSEE WHISKEY. Předtím, než je Jack Daniel's whiskey umístěna do čerstvě vypálených dubových sudů, aby vyzrála, prokapává pomaličku – kapku po kapce – tři metry silnou, natěsnanou vrstvou dřevěného uhlí (vypáleného z tvrdého dřeva javoru cukrového). Tento speciální postup propůjčuje Jack Daniel's Tennessee Whiskey...
Wild Turkey zraje v dubových sudech s nejsilnějším vypálením (tzv. „aligátor“) 6 až 8 let. Vysoký obsah žita v obilném mixu dodává jedinečnou a charakteristickou chuť. Historie značky sahá až do roku 1855, kdy bratři James a John Ripy dorazili do Kentucky a usadili se na úpatí kopce, kterému se dnes říká "Wild Turkey Hill". V roce 1893 byla jejich whiskey...
Vyrábí se kontinuální destilací ze směsi kukuřice (jistě více než 70 %), žita a ječmene, smíchané dle přísně tajného předpisu, za použití 41 % tekutého rezidua z 1. stupně předchozí destilace (označovaného jako „sour mash“ a určeného k zajištění kontinuální chuti výsledného produktu).
Zraje v nových mimořádně silně vypálených (na nejvyšší # 4) sudech z...