Odrůda vzniklá v Rakousku křížením Frankovky a Svatovavřineckého. Víno s vyšším obsahem kyselin a tříslovin, vysoké sytě červené barvy s jemnou ovocnou chutí připomínající klikev.
Jen výjimečně plná vína mohou být vyrobena metodou ležením v novém dubovém sudu nazývaném "Barrique". Chuť vína je tímto postupem doplněna o škálu zajímavých a příjemných aromatických látek.
Vyšší rubínová barva, elegantní ovocná vůně s patrnou stopou dubového sudu, v pozadí objevíme tóny koření, višní a karamelu. Chuť je bohatá, elegantní, ovocně kořenitého charakteru s delším závěrem, kde najdeme náznaky kouř ...
Odrůda vzniklá v Rakousku křížením Frankovky a Svatovavřineckého. Víno s vyšším obsahem kyselin a tříslovin, vysoké sytě červené barvy s jemnou ovocnou chutí připomínající klikev.
Jen výjimečně plná vína mohou být vyrobena metodou ležením v novém dubovém sudu nazývaném "Barrique". Chuť vína je tímto postupem doplněna o škálu zajímavých a příjemných aromatických látek.
Vyšší rubínová barva, elegantní ovocná vůně s patrnou stopou dubového sudu, v pozadí objevíme tóny koření, višní a karamelu. Chuť je bohatá, elegantní, ovocně kořenitého charakteru s delším závěrem, kde najdeme náznaky kouře, sladkého dřeva a koření. Doporučujeme podávat ke grilovaným masům, uzeným kachním prsíčkům.
Teplota podávání: 14-16 °C.
Vůně je s příjemným květinovým aroma fialek a pivoněk. Jemná, harmonická chuť s ovocnými tóny a dochutí připomínající sladkou višeň a čokoládu.
Podává se k jemným zabíjačkovým specialitám, telecímu ragú, sýrům s dvojí plísní, smetanovým dezertům s čokoládou.
Alergeny: siřičitany ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Intenzivní, jasně rubínová barva s odleskem granátového jablka. Vůně je velmi široká, plná a vyniká typickou ovocitostí. Dominuje zde kompotované černé bobulové ovoce, které je...
Do Velkých Bílovic a na jižní Moravu proniklo před sto lety z Francie. Barva je tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Je to víno plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje, stává se hebkým. Vhodné ke kořenitým úpravám vepřového masa, zvěřině, huse či kachně.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Věhlasná odrůda z francouzské oblasti Bordeaux, která vznikla přirozeným křížením mezi odrůdou Cabernet Franc a Sauvignon. Harmonické víno s nezaměnitelným buketem černého rybízu a ostružin a výraznou extraktivní chutí cabernetového charakteru. Doporučujeme k pikantním jídlům připraveným ze zvěřiny, skopového a hovězího masa.
Podáváme při teplotě 13 - 14...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Červené suché víno světle červené barvy s cihlovými odlesky, vůní švestek a třešní a silnou vyváženou chutí.
Víno se velmi dobře hodí ke grilovaným masům a zralým sýrům, nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a...
Víno rubínové, sytě červené barvy, charakteristické výraznou ovocitou vůní připomínající přezrálé třešně, s jemným nádechem skořice. V chuti je jemné, vyrovnané až sametové s příjemnou tříslovinkou, která se zráním ještě zakulacuje.
Tento vynikající Portugal doporučujeme k tmavým kořenitým masům, zvěřině. Výborně se hodí i k ušlechtilým plísňovým sýrům....
Barva je jiskrně temně rubínově červená. Je to víno plné v chuti, ve vůni někdy skořicové a dobře se hodí pro zrání v láhvi.Vhodné víno ke zvěřině, tmavým masům, ale i k ušlechtilým sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C. ...
Červené suché víno rubínové barvy s vůní švestek a kořeněnou chutí.
Víno je vhodné podávat ke kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Rubínově zbarvený motýl nám přináší svěží vůni květin a velmi příjemnou chuť borůvek či třešní. Výborně sedne ke studeným masitým pokrmům, drůbeži, těstovinám a jemně kořeněným sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 14 °C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
J.P. Chenet Merlot je víno vyvážené, kulaté chuti s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k pečeným masům, k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C ...
Výrazné a komplexní červené suché víno s výrazným buketem červeného ovoce, višní a švestek, silnou ovocnou dlouhou chutí. Víno je vhodné podávat k kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům.
Teplota podávání: 17 - 20°C
...
Barva vína je tmavě granátová, výrazná, s tmavě fialovými odlesky. Vůně je intenzivní a bohatá, připomínající černý rybíz a plané třešně, v závěru s tóny čokolády či máty peprné. Hutné extraktivní tělo s bohatou paletou ovocných chutí a příjemnou a hladkou tříslovinou Vás ujistí, že surovina byla velmi kvalitní a vyzrálá.
Doporučujeme podávat k...
Pro toto víno je charakteristický elegantní projev. Má krásnou tmavě červenou barvu, připomínající barvu tmavých vyzrálých třešní. Buket je plný, připomíná třešňově-višňové aroma. Elegantní projev a ovocný šarm dominuje i v chuti. Tělo je bohaté až opulentní s jemným taninem. Dochuť je příjemná, měkká až hladce sametová.
Doporučujeme podávat k výraznějším...
Víno se vyznačuje vysokou, temně rubínovou barvou, která naznačuje, že se jedná o velmi mladé víno. Při prvním, letmém přivonění se objevují tóny čerstvého peckového ovoce, při druhém hlubokém nadechnutí se projeví bohatost a kořenitost tohoto vynikajícího vína. Chuť je překvapivě měkká, plná a bohatá s harmonickým taninem a příjemnou kořenitou dochutí....