Pro toto víno je charakteristický elegantní projev. Má krásnou tmavě červenou barvu, připomínající barvu tmavých vyzrálých třešní. Buket je plný, připomíná třešňově-višňové aroma. Elegantní projev a ovocný šarm dominuje i v chuti. Tělo je bohaté až opulentní s jemným taninem. Dochuť je příjemná, měkká až hladce sametová.
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám vepřových mas, k pečenému hovězímu, ke grilovaným masům.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C. ...
Pro toto víno je charakteristický elegantní projev. Má krásnou tmavě červenou barvu, připomínající barvu tmavých vyzrálých třešní. Buket je plný, připomíná třešňově-višňové aroma. Elegantní projev a ovocný šarm dominuje i v chuti. Tělo je bohaté až opulentní s jemným taninem. Dochuť je příjemná, měkká až hladce sametová.
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám vepřových mas, k pečenému hovězímu, ke grilovaným masům.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C.
Je to stará odrůda. Snad pochází z Dolního Rakouska nebo Chorvatska.
Barva vína je světle i tmavě rubínová podle ročníku a vyzrálosti hroznů.
Vůně mladého vína má travnaté tóny, které se při zrání mění na ostružinové, někdy připomíná i zralé višně.
Chuť tohoto vína uspokojí především milovníky tvrdších vín. Vyznačuje se příjemným taninem, jemnou kyselinou...
Barva je jiskrně temně rubínově červená. Je to víno plné v chuti, ve vůni někdy skořicové a dobře se hodí pro zrání v láhvi.Vhodné víno ke zvěřině, tmavým masům, ale i k ušlechtilým sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C. ...
Víno s nádhernou rubínovou barvou s fialovými odlesky.
Ve vůni se skvěle snoubí tóny drobného ovoce, zvláště pak malin a ostružin. Víno je velmi jemné, s nižším obsahem kyselin, kde se harmonicky doplňuje chuť malin a zralých třešní. Modrý Portugal výborně uplatní své nevšední vlastnosti ve spojení s pokrmy ze zvěřiny, s biftekem, drůbeží nebo se sýry....
Svatovavřinecké je pro vyšší obsah kyselin a tříslovin u nás oblíbeno, i když jako mladé je hrubší a méně harmonické, nepodrobí-li se jablečno-mléčné fermentaci. Je vhodné do směsí s Modrým Portugalem.
Podle genetické analýzy tato odrůda vznikla jako semenáč „burgundských“ odrůd. V každém případě pochází z území dnešní Francie, odkud byla v polovině...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Toto znamenité Rulandské modré má nižší rubínovou barvu, elegantní vůni s tóny lesního ovoce a měkkou, harmonickou chuť.
Výborně se hodí k jemným úpravám zvěřiny a k pečeným tmavým masům. Je vynikající k měkkým ušlechtilým sýrům.
...
Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla....
Červené suché víno světle červené barvy s cihlovými odlesky, vůní švestek a třešní a silnou vyváženou chutí.
Víno se velmi dobře hodí ke grilovaným masům a zralým sýrům, nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Vůně je s příjemným květinovým aroma fialek a pivoněk. Jemná, harmonická chuť s ovocnými tóny a dochutí připomínající sladkou višeň a čokoládu.
Podává se k jemným zabíjačkovým specialitám, telecímu ragú, sýrům s dvojí plísní, smetanovým dezertům s čokoládou.
Alergeny: siřičitany ...
Patří mezi vysoce kvalitní odrůdová vína s typickým buketem, který připomíná černý rybíz, někdy i s travnatou příchutí.
Doporučujeme jej k výrazným úpravám zvěřiny a k sýrům s ušlechtilou plísní.
Doporučená teplota podávání je 14° - 18°C. ...
Víno známé nasládlé chuti, ale zároveň lehké a svěží. Počátek výroby tohoto dnes nejrozšířenějšího polosladkého vína na našem trhu sahá až do roku 1984. Vůně po čerstvých lesních plodech a příjemná harmonická chuť doplní například vařené hovězí maso v kombinaci s tolik oblíbenými omáčkami české kuchyně nebo těstovinami.
Teplota podávání: 15 - 18°C ...
Cabernet Sauvignon obsahuje hodně červeného barviva a má výraznou odrůdovou chuť. Zraje pomalu a stárnutím nabývá na kvalitě.
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc (kříženec s révou lesní) pylem odrůdy Sauvignon, pravděpodobně existoval již v době římské. V polovině 16. století se o jeho rozšíření v Bordeaux zasloužil kardinál Richelieu. V...
Víno se vyznačuje vysokou, temně rubínovou barvou, která naznačuje, že se jedná o velmi mladé víno. Při prvním, letmém přivonění se objevují tóny čerstvého peckového ovoce, při druhém hlubokém nadechnutí se projeví bohatost a kořenitost tohoto vynikajícího vína. Chuť je překvapivě měkká, plná a bohatá s harmonickým taninem a příjemnou kořenitou dochutí....
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Typická odrůda pro francouzskou oblast Bordeaux. Víno rubínově červené barvy s cihlovým odstínem a příjemnou vůní kompotovaných višní a třešní. Svěží dlouhotrvající chuť je podtržena sametovou tříslovinou. Doporučujeme k vepřovému steaku, zvěřině a uzenému masu.
Doporučená teplota podávámí 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Červené suché víno rubínové barvy s vůní švestek a kořeněnou chutí.
Víno je vhodné podávat ke kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...