Nealkoholické pivo Birell vyráběné speciální technologií zaručující charakteristické chuťové vlastnosti piva. Vyrábí se unikátní technologií výroby přímo v nošovickém pivovaru v České republice. Obsahuje vitaminy skupiny B, které podporují dobré trávení. Jedná se o čistě přírodní nápoj bez umělých přísad a konzervantů.
Velkopopovický Kozel 11 vás odmění vypilovanou plnější chutí, která mu neubírá na pitelnosti. Díky třem druhům sladu spojených s jemnou hořkostí chmele získal Kozel 11 mnoho ocenění z prestižních domácích i zahraničních soutěží.
Velkopopovický Kozel je připravován podle tradiční receptury předávané z generace na generaci velkopopovických sládků. Původní...
Máš chuť zažít něco nové? Tak sáhni po nové ochucené Pepsi Limetce, kterou si můžeš užít bez výčitek ve verzi bez kalorií!
Složení: voda, oxid uhličitý, barvivo: (E 150d), kyseliny (kyselina citronová a kyselinafosforečná), aroma: kofein, aroma, sladidla (aspartam a acesulfam K), regulátorkyselosti: citronany sodné. ...
Svatovavřinecké je pro vyšší obsah kyselin a tříslovin u nás oblíbeno, i když jako mladé je hrubší a méně harmonické, nepodrobí-li se jablečno-mléčné fermentaci. Je vhodné do směsí s Modrým Portugalem.
Podle genetické analýzy tato odrůda vznikla jako semenáč „burgundských“ odrůd. V každém případě pochází z území dnešní Francie, odkud byla v polovině předminulého století rozšířena do Německa. U nás se začala pěstovat po roce 1900, kolem roku 1935 zaujímala asi 1 % ploch vinic u nás. Nyní se v ČR pěstuje na přibližně 9 % celkové plochy vinic. Svatovavřinecké je u nás nejrozšířenější modrou od ...
Svatovavřinecké je pro vyšší obsah kyselin a tříslovin u nás oblíbeno, i když jako mladé je hrubší a méně harmonické, nepodrobí-li se jablečno-mléčné fermentaci. Je vhodné do směsí s Modrým Portugalem.
Podle genetické analýzy tato odrůda vznikla jako semenáč „burgundských“ odrůd. V každém případě pochází z území dnešní Francie, odkud byla v polovině předminulého století rozšířena do Německa. U nás se začala pěstovat po roce 1900, kolem roku 1935 zaujímala asi 1 % ploch vinic u nás. Nyní se v ČR pěstuje na přibližně 9 % celkové plochy vinic. Svatovavřinecké je u nás nejrozšířenější modrou odrůdou révy vinné a čtvrtou odrůdou celkem. Největší plochy této odrůdy v rámci států světa se nacházejí právě v ČR.
Alergeny: oxid siřičitý.
Cabernet Sauvignon obsahuje hodně červeného barviva a má výraznou odrůdovou chuť. Zraje pomalu a stárnutím nabývá na kvalitě.
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc (kříženec s révou lesní) pylem odrůdy Sauvignon, pravděpodobně existoval již v době římské. V polovině 16. století se o jeho rozšíření v Bordeaux zasloužil kardinál Richelieu. V...
Barva je jiskrně temně rubínově červená. Je to víno plné v chuti, ve vůni někdy skořicové a dobře se hodí pro zrání v láhvi.Vhodné víno ke zvěřině, tmavým masům, ale i k ušlechtilým sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C. ...
Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla....
Jde o víno rakouského původu a bylo vyšlechtěno v křížení Svatovavřineckého a Frankovky. Vyšlechtil jej ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu Dr. Fritz Zweigel v roce 1922. Je to víno vyzrálé, velmi jemné, harmonicky pevné, odrůdově typické a pitelné. Hodí se k bohaté slavnostní tabuli, k masité stravě - k bažantu, koroptvím, biftekům a k jemným tvrdým...
Červené suché víno rubínové barvy s vůní švestek a kořeněnou chutí.
Víno je vhodné podávat ke kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Barva vína je světlejší, s cihlově červenými tóny. Vůně je velmi výrazná, ovocná, přecházející až do tónů marmelády z drobného ovoce. V chuti cítíme opět marmeládu, obohacenou o velmi jemnou tříslovinu a švestkovou dochuť.
Podáváme vychlazené při teplotě 14 - 16 °C.
...
J.P. Chenet Cabernet Syrah je výrazné kořeněné víno dlouhé, příjemně svíravé chuti. Vhodné k pečeným masům, zvěřině a k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C
...
Víno rubínové, sytě červené barvy, charakteristické výraznou ovocitou vůní připomínající přezrálé třešně, s jemným nádechem skořice. V chuti je jemné, vyrovnané až sametové s příjemnou tříslovinkou, která se zráním ještě zakulacuje.
Tento vynikající Portugal doporučujeme k tmavým kořenitým masům, zvěřině. Výborně se hodí i k ušlechtilým plísňovým sýrům....
Plné kvalitní víno lahodné chuti s cihlovým odstínem, s jemnou vůní a svěžími kyselinami. Zráním v láhvi se objevují jemné mandlové tóny. Doporučujeme k pikantním úpravám hovězího masa, ke zvěřinovým specialitám, ale i k aromatickým nazrálým sýrům.
Podáváme při teplotě 14 - 15 °C. ...
Typické červené víno s vysokým obsahem extraktu, plné chuti s příjemnými tříslovinami a odrůdovým buketem doprovázeným vůní švestkových pecek. Doporučujeme k ostřejším úpravám vepřového a hovězího masa, zvěřině, k plísňovým i aromatickým sýrům.
Podáváme při teplotě 14 - 15 °C. ...
Víno vyniká tmavou granátovou barvou se širokou vůní, s převládajícími příjemnými tóny vyzrálých černých třešní. Chuť je ovocná a až nezvykle bohatá na kvalitní zralé a hebké třísloviny. Teplé chuťové vjemy v závěru umocňují celkový vláčný a sametový dojem elegantního vína.
Vhodné k výraznějším úpravám vepřových mas či k italské kuchyni.
Podáváme při...
Rubínově rudá barva s fialovými odlesky. Vůně je výrazná, ovocná a elegantní s převahou kompotovaného ovoce. Chuť je ovocná, šťavnatá, s tóny třešní, višní a náznaky kakaa, čokolády a pralinek. Středně plné a středně dlouhé víno se skvěle zakomponovanou kyselinou.
Vinařské sklepy Folonari, založené r. 1825 Francescem Folonari ve venetském městečku...
J.P. Chenet Merlot je víno vyvážené, kulaté chuti s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k pečeným masům, k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C ...
Do Velkých Bílovic a na jižní Moravu proniklo před sto lety z Francie. Barva je tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Je to víno plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje, stává se hebkým. Vhodné ke kořenitým úpravám vepřového masa, zvěřině, huse či kachně.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc pylem odrůdy Sauvignon. O jeho rozšíření v Bordeaux se zasloužil kardinál Richelieu. Pěstuje se po celém světě.
Vůně vína této odrůdy je silná černorybízová a k ní se pak druží vůně tmavých třešní, ostružin, tabáku případně marmelády. Tyto vůně přecházejí do chuti vína.
Doporučujeme podávat k masitým jídlům,...
Věhlasná odrůda z francouzské oblasti Bordeaux, která vznikla přirozeným křížením mezi odrůdou Cabernet Franc a Sauvignon. Harmonické víno s nezaměnitelným buketem černého rybízu a ostružin a výraznou extraktivní chutí cabernetového charakteru. Doporučujeme k pikantním jídlům připraveným ze zvěřiny, skopového a hovězího masa.
Podáváme při teplotě 13 - 14...
Svatovavřinecké je pro vyšší obsah kyselin a tříslovin u nás oblíbeno, i když jako mladé je hrubší a méně harmonické, nepodrobí-li se jablečno-mléčné fermentaci. Je vhodné do směsí s Modrým Portugalem.
Podle genetické analýzy tato odrůda vznikla jako semenáč „burgundských“ odrůd. V každém případě pochází z území dnešní Francie, odkud byla v polovině předminulého století rozšířena do Německa. U nás se začala pěstovat po roce 1900, kolem roku 1935 zaujímala asi 1 % ploch vinic u nás. Nyní se v ČR pěstuje na přibližně 9 % celkové plochy vinic. Svatovavřinecké je u nás nejrozšířenější modrou od ...