Světlý ležák je pivo pro pravé fajnšmekry. Nejurozenější samičí hlávky kvalitního žateckého chmele, panensky čistá přírodní voda a přednostně vybíraná zrnka unikátní odrůdy moravského ječmene z něj dělají nápoj opravdových znalců. 700 let dlouhá tradice výroby budějovického piva a unikátní, 90 dnů dlouhá doba zrání jeho jedinečnost jen umocňují. Budweiser...
Nealkoholické pivo Birell vyráběné speciální technologií zaručující charakteristické chuťové vlastnosti piva. Vyrábí se unikátní technologií výroby přímo v nošovickém pivovaru v České republice. Obsahuje vitaminy skupiny B, které podporují dobré trávení. Jedná se o čistě přírodní nápoj bez umělých přísad a konzervantů.
Velkopopovický Kozel 11 vás odmění vypilovanou plnější chutí, která mu neubírá na pitelnosti. Díky třem druhům sladu spojených s jemnou hořkostí chmele získal Kozel 11 mnoho ocenění z prestižních domácích i zahraničních soutěží.
Velkopopovický Kozel je připravován podle tradiční receptury předávané z generace na generaci velkopopovických sládků. Původní...
Hrozny na výrobu tohoto elegantního vína pocházejí z mladé vinice. Víno má jiskrnou červenou barvu s cihlovým odstínem. Při okrajích hladiny s kontaktem se skleničkou se mění na červenooranžovou - pomerančovou. V buketu se projevuje bohatá ovocná vůně, ve které převládají drobné jahody a další lesní plody. V chuti je velmi bohaté, plné až extraktivní, vše však působí příjemně vzletně. V závěru je patrný vyzrálý sladký tanin, který dokresluje eleganci a velmi příjemnou pitelnost.
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám tmavých mas, ke zvěřině, k jehněčímu či skopovému masu.
Podáváme při ...
Hrozny na výrobu tohoto elegantního vína pocházejí z mladé vinice. Víno má jiskrnou červenou barvu s cihlovým odstínem. Při okrajích hladiny s kontaktem se skleničkou se mění na červenooranžovou - pomerančovou. V buketu se projevuje bohatá ovocná vůně, ve které převládají drobné jahody a další lesní plody. V chuti je velmi bohaté, plné až extraktivní, vše však působí příjemně vzletně. V závěru je patrný vyzrálý sladký tanin, který dokresluje eleganci a velmi příjemnou pitelnost.
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám tmavých mas, ke zvěřině, k jehněčímu či skopovému masu.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C.
Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla....
Patří mezi světoznámé a klasické odrůdy. Dává atraktivní, příjemné a přátelské víno, které nikdy nezklame. Jeho půvab spočívá v sametově ovocné chuti. Odborníci oceňují lahodné tóny po vyzrálých švestkách, růžích nebo kvalitním čaji. ...
Jde o víno rakouského původu a bylo vyšlechtěno v křížení Svatovavřineckého a Frankovky. Vyšlechtil jej ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu Dr. Fritz Zweigel v roce 1922. Je to víno vyzrálé, velmi jemné, harmonicky pevné, odrůdově typické a pitelné. Hodí se k bohaté slavnostní tabuli, k masité stravě - k bažantu, koroptvím, biftekům a k jemným tvrdým...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Cabernet Sauvignon obsahuje hodně červeného barviva a má výraznou odrůdovou chuť. Zraje pomalu a stárnutím nabývá na kvalitě.
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc (kříženec s révou lesní) pylem odrůdy Sauvignon, pravděpodobně existoval již v době římské. V polovině 16. století se o jeho rozšíření v Bordeaux zasloužil kardinál Richelieu. V...
Svatovavřinecké je pro vyšší obsah kyselin a tříslovin u nás oblíbeno, i když jako mladé je hrubší a méně harmonické, nepodrobí-li se jablečno-mléčné fermentaci. Je vhodné do směsí s Modrým Portugalem.
Podle genetické analýzy tato odrůda vznikla jako semenáč „burgundských“ odrůd. V každém případě pochází z území dnešní Francie, odkud byla v polovině...
Víno s nádhernou rubínovou barvou s fialovými odlesky.
Ve vůni se skvěle snoubí tóny drobného ovoce, zvláště pak malin a ostružin. Víno je velmi jemné, s nižším obsahem kyselin, kde se harmonicky doplňuje chuť malin a zralých třešní. Modrý Portugal výborně uplatní své nevšední vlastnosti ve spojení s pokrmy ze zvěřiny, s biftekem, drůbeží nebo se sýry....
J.P. Chenet Cabernet Syrah je výrazné kořeněné víno dlouhé, příjemně svíravé chuti. Vhodné k pečeným masům, zvěřině a k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C
...
Barva vína je světlejší, s cihlově červenými tóny. Vůně je velmi výrazná, ovocná, přecházející až do tónů marmelády z drobného ovoce. V chuti cítíme opět marmeládu, obohacenou o velmi jemnou tříslovinu a švestkovou dochuť.
Podáváme vychlazené při teplotě 14 - 16 °C.
...
Výrazné a komplexní červené suché víno s výrazným buketem červeného ovoce, višní a švestek, silnou ovocnou dlouhou chutí. Víno je vhodné podávat k kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům.
Teplota podávání: 17 - 20°C
...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Víno má přitažlivou lososově růžovou barvu. Ve vůni se prosazuje výrazná ovocnost, na níž navazují v chuti příjemné tóny drobného červeného ovoce se svěží kyselinkou. Doporučujeme podávat silně vychlazené jako osvěžující letní nápoj. Hodí se zejména k lehčím bílým masům a těstovinovým salátům.
Před podáváním doporučujeme nechat 15 – 20 min. odvětrat....
Barva vína je tmavě granátová, výrazná, s tmavě fialovými odlesky. Vůně je intenzivní a bohatá, připomínající černý rybíz a plané třešně, v závěru s tóny čokolády či máty peprné. Hutné extraktivní tělo s bohatou paletou ovocných chutí a příjemnou a hladkou tříslovinou Vás ujistí, že surovina byla velmi kvalitní a vyzrálá.
Doporučujeme podávat k...
J.P. Chenet Merlot je víno vyvážené, kulaté chuti s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k pečeným masům, k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C ...
Víno vyniká tmavou granátovou barvou se širokou vůní, s převládajícími příjemnými tóny vyzrálých černých třešní. Chuť je ovocná a až nezvykle bohatá na kvalitní zralé a hebké třísloviny. Teplé chuťové vjemy v závěru umocňují celkový vláčný a sametový dojem elegantního vína.
Vhodné k výraznějším úpravám vepřových mas či k italské kuchyni.
Podáváme při...
Barva je jiskrně temně rubínově červená. Je to víno plné v chuti, ve vůni někdy skořicové a dobře se hodí pro zrání v láhvi.Vhodné víno ke zvěřině, tmavým masům, ale i k ušlechtilým sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C. ...
Hrozny na výrobu tohoto elegantního vína pocházejí z mladé vinice. Víno má jiskrnou červenou barvu s cihlovým odstínem. Při okrajích hladiny s kontaktem se skleničkou se mění na červenooranžovou - pomerančovou. V buketu se projevuje bohatá ovocná vůně, ve které převládají drobné jahody a další lesní plody. V chuti je velmi bohaté, plné až extraktivní, vše však působí příjemně vzletně. V závěru je patrný vyzrálý sladký tanin, který dokresluje eleganci a velmi příjemnou pitelnost.
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám tmavých mas, ke zvěřině, k jehněčímu či skopovému masu.
Podáváme při ...