Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným biftekům a některým sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 14 °C. ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným biftekům a některým sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 14 °C.
Do Velkých Bílovic a na jižní Moravu proniklo před sto lety z Francie. Barva je tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Je to víno plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje, stává se hebkým. Vhodné ke kořenitým úpravám vepřového masa, zvěřině, huse či kachně.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Výrazné a komplexní červené suché víno s výrazným buketem červeného ovoce, višní a švestek, silnou ovocnou dlouhou chutí. Víno je vhodné podávat k kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům.
Teplota podávání: 17 - 20°C
...
Červené suché víno světle červené barvy s cihlovými odlesky, vůní švestek a třešní a silnou vyváženou chutí.
Víno se velmi dobře hodí ke grilovaným masům a zralým sýrům, nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a...
Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla....
Je to stará odrůda. Snad pochází z Dolního Rakouska nebo Chorvatska.
Barva vína je světle i tmavě rubínová podle ročníku a vyzrálosti hroznů.
Vůně mladého vína má travnaté tóny, které se při zrání mění na ostružinové, někdy připomíná i zralé višně.
Chuť tohoto vína uspokojí především milovníky tvrdších vín. Vyznačuje se příjemným taninem, jemnou kyselinou...
Barva je jiskrně temně rubínově červená. Je to víno plné v chuti, ve vůni někdy skořicové a dobře se hodí pro zrání v láhvi.Vhodné víno ke zvěřině, tmavým masům, ale i k ušlechtilým sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C. ...
Cabernet Sauvignon obsahuje hodně červeného barviva a má výraznou odrůdovou chuť. Zraje pomalu a stárnutím nabývá na kvalitě.
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc (kříženec s révou lesní) pylem odrůdy Sauvignon, pravděpodobně existoval již v době římské. V polovině 16. století se o jeho rozšíření v Bordeaux zasloužil kardinál Richelieu. V...
Víno známé nasládlé chuti, ale zároveň lehké a svěží. Počátek výroby tohoto dnes nejrozšířenějšího polosladkého vína na našem trhu sahá až do roku 1984. Vůně po čerstvých lesních plodech a příjemná harmonická chuť doplní například vařené hovězí maso v kombinaci s tolik oblíbenými omáčkami české kuchyně nebo těstovinami.
Teplota podávání: 15 - 18°C ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Věhlasná odrůda z francouzské oblasti Bordeaux, která vznikla přirozeným křížením mezi odrůdou Cabernet Franc a Sauvignon. Harmonické víno s nezaměnitelným buketem černého rybízu a ostružin a výraznou extraktivní chutí cabernetového charakteru. Doporučujeme k pikantním jídlům připraveným ze zvěřiny, skopového a hovězího masa.
Podáváme při teplotě 13 - 14...
Pro toto víno je charakteristický elegantní projev. Má krásnou tmavě červenou barvu, připomínající barvu tmavých vyzrálých třešní. Buket je plný, připomíná třešňově-višňové aroma. Elegantní projev a ovocný šarm dominuje i v chuti. Tělo je bohaté až opulentní s jemným taninem. Dochuť je příjemná, měkká až hladce sametová.
Doporučujeme podávat k výraznějším...
Věhlasná odrůda z francouzské oblasti Bordeaux, která vznikla přirozeným křížením mezi odrůdou Cabernet Franc a Sauvignon. Harmonické víno s nezaměnitelným buketem černého rybízu a ostružin a výraznou extraktivní chutí cabernetového charakteru. Doporučujeme k pikantním jídlům připraveným ze zvěřiny, skopového a hovězího masa.
Doporučená teplota podávámí...
Toto znamenité Rulandské modré má nižší rubínovou barvu, elegantní vůni s tóny lesního ovoce a měkkou, harmonickou chuť.
Výborně se hodí k jemným úpravám zvěřiny a k pečeným tmavým masům. Je vynikající k měkkým ušlechtilým sýrům.
...
Typická odrůda pro francouzskou oblast Bordeaux. Víno rubínově červené barvy s cihlovým odstínem a příjemnou vůní kompotovaných višní a třešní. Svěží dlouhotrvající chuť je podtržena sametovou tříslovinou. Doporučujeme k vepřovému steaku, zvěřině a uzenému masu.
Doporučená teplota podávámí 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...