Víno s nádhernou rubínovou barvou s fialovými odlesky.
Ve vůni se skvěle snoubí tóny drobného ovoce, zvláště pak malin a ostružin. Víno je velmi jemné, s nižším obsahem kyselin, kde se harmonicky doplňuje chuť malin a zralých třešní. Modrý Portugal výborně uplatní své nevšední vlastnosti ve spojení s pokrmy ze zvěřiny, s biftekem, drůbeží nebo se sýry.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C.
Alergeny: oxid siřičitý ...
Víno s nádhernou rubínovou barvou s fialovými odlesky.
Ve vůni se skvěle snoubí tóny drobného ovoce, zvláště pak malin a ostružin. Víno je velmi jemné, s nižším obsahem kyselin, kde se harmonicky doplňuje chuť malin a zralých třešní. Modrý Portugal výborně uplatní své nevšední vlastnosti ve spojení s pokrmy ze zvěřiny, s biftekem, drůbeží nebo se sýry.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C.
Alergeny: oxid siřičitý
Jde o víno rakouského původu a bylo vyšlechtěno v křížení Svatovavřineckého a Frankovky. Vyšlechtil jej ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu Dr. Fritz Zweigel v roce 1922. Je to víno vyzrálé, velmi jemné, harmonicky pevné, odrůdově typické a pitelné. Hodí se k bohaté slavnostní tabuli, k masité stravě - k bažantu, koroptvím, biftekům a k jemným tvrdým...
Svatovavřinecké je pro vyšší obsah kyselin a tříslovin u nás oblíbeno, i když jako mladé je hrubší a méně harmonické, nepodrobí-li se jablečno-mléčné fermentaci. Je vhodné do směsí s Modrým Portugalem.
Podle genetické analýzy tato odrůda vznikla jako semenáč „burgundských“ odrůd. V každém případě pochází z území dnešní Francie, odkud byla v polovině...
Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a...
Věhlasná odrůda z francouzské oblasti Bordeaux, která vznikla přirozeným křížením mezi odrůdou Cabernet Franc a Sauvignon. Harmonické víno s nezaměnitelným buketem černého rybízu a ostružin a výraznou extraktivní chutí cabernetového charakteru. Doporučujeme k pikantním jídlům připraveným ze zvěřiny, skopového a hovězího masa.
Doporučená teplota podávámí...
Odrůda vzniklá v Rakousku křížením Frankovky a Svatovavřineckého. Víno s vyšším obsahem kyselin a tříslovin, vysoké sytě červené barvy s jemnou ovocnou chutí připomínající klikev.
Jen výjimečně plná vína mohou být vyrobena metodou ležením v novém dubovém sudu nazývaném "Barrique". Chuť vína je tímto postupem doplněna o škálu zajímavých a příjemných...
Víno se vyznačuje vysokou, temně rubínovou barvou, která naznačuje, že se jedná o velmi mladé víno. Při prvním, letmém přivonění se objevují tóny čerstvého peckového ovoce, při druhém hlubokém nadechnutí se projeví bohatost a kořenitost tohoto vynikajícího vína. Chuť je překvapivě měkká, plná a bohatá s harmonickým taninem a příjemnou kořenitou dochutí....
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Intenzivní, jasně rubínová barva s odleskem granátového jablka. Vůně je velmi široká, plná a vyniká typickou ovocitostí. Dominuje zde kompotované černé bobulové ovoce, které je...
Víno vyniká tmavou granátovou barvou se širokou vůní, s převládajícími příjemnými tóny vyzrálých černých třešní. Chuť je ovocná a až nezvykle bohatá na kvalitní zralé a hebké třísloviny. Teplé chuťové vjemy v závěru umocňují celkový vláčný a sametový dojem elegantního vína.
Vhodné k výraznějším úpravám vepřových mas či k italské kuchyni.
Podáváme při...
Víno má přitažlivou lososově růžovou barvu. Ve vůni se prosazuje výrazná ovocnost, na níž navazují v chuti příjemné tóny drobného červeného ovoce se svěží kyselinkou. Doporučujeme podávat silně vychlazené jako osvěžující letní nápoj. Hodí se zejména k lehčím bílým masům a těstovinovým salátům.
Před podáváním doporučujeme nechat 15 – 20 min. odvětrat....
J.P. Chenet Merlot Cabernet Réserve je vyvážené, kulaté chuti s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k pečeným masům, k sýrové míse. Skladováno šest měsíců v dřevěných sudech.
Teplota podávání: 14 - 16°C ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Patří mezi vysoce kvalitní odrůdová vína s typickým buketem, který připomíná černý rybíz, někdy i s travnatou příchutí.
Doporučujeme jej k výrazným úpravám zvěřiny a k sýrům s ušlechtilou plísní.
Doporučená teplota podávání je 14° - 18°C. ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Cabernet Sauvignon obsahuje hodně červeného barviva a má výraznou odrůdovou chuť. Zraje pomalu a stárnutím nabývá na kvalitě.
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc (kříženec s révou lesní) pylem odrůdy Sauvignon, pravděpodobně existoval již v době římské. V polovině 16. století se o jeho rozšíření v Bordeaux zasloužil kardinál Richelieu. V...
Červené suché víno rubínové barvy s vůní švestek a kořeněnou chutí.
Víno je vhodné podávat ke kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...