Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a uzeného masa, také jako vynikající doplněk k bažantu, koroptvi a ostatním pokrmům ze zvěřiny.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C. ...
Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a uzeného masa, také jako vynikající doplněk k bažantu, koroptvi a ostatním pokrmům ze zvěřiny.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C.
Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla....
J.P. Chenet Cabernet Syrah je výrazné kořeněné víno dlouhé, příjemně svíravé chuti. Vhodné k pečeným masům, zvěřině a k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C
...
J.P. Chenet Cabernet Syrah je výrazné kořeněné víno dlouhé, příjemně svíravé chuti. Vhodné k pečeným masům, zvěřině a k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C
...
Cabernet Sauvignon obsahuje hodně červeného barviva a má výraznou odrůdovou chuť. Zraje pomalu a stárnutím nabývá na kvalitě.
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc (kříženec s révou lesní) pylem odrůdy Sauvignon, pravděpodobně existoval již v době římské. V polovině 16. století se o jeho rozšíření v Bordeaux zasloužil kardinál Richelieu. V...
Víno má tmavě granátovou barva s fialovým zábleskem. Aroma je ovocně kořenité. Hodí se ke zvěřině, biftekům a k jemným tvrdým sýrům.
Zweigeltrebe je víno rakouského původu a bylo vyšlechtěno v křížení Svatovavřineckého a Frankovky. Vyšlechtil jej ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu Dr. Fritz Zweigel v roce 1922. Je to víno vyzrálé, velmi jemné,...
Hrozny na výrobu tohoto elegantního vína pocházejí z mladé vinice. Víno má jiskrnou červenou barvu s cihlovým odstínem. Při okrajích hladiny s kontaktem se skleničkou se mění na červenooranžovou - pomerančovou. V buketu se projevuje bohatá ovocná vůně, ve které převládají drobné jahody a další lesní plody. V chuti je velmi bohaté, plné až extraktivní, vše...
Víno vyniká tmavou granátovou barvou se širokou vůní, s převládajícími příjemnými tóny vyzrálých černých třešní. Chuť je ovocná a až nezvykle bohatá na kvalitní zralé a hebké třísloviny. Teplé chuťové vjemy v závěru umocňují celkový vláčný a sametový dojem elegantního vína.
Vhodné k výraznějším úpravám vepřových mas či k italské kuchyni.
Podáváme při...
Víno s nádhernou rubínovou barvou s fialovými odlesky.
Ve vůni se skvěle snoubí tóny drobného ovoce, zvláště pak malin a ostružin. Víno je velmi jemné, s nižším obsahem kyselin, kde se harmonicky doplňuje chuť malin a zralých třešní. Modrý Portugal výborně uplatní své nevšední vlastnosti ve spojení s pokrmy ze zvěřiny, s biftekem, drůbeží nebo se sýry....
Rubínově zbarvený motýl nám přináší svěží vůni květin a velmi příjemnou chuť borůvek či třešní. Výborně sedne ke studeným masitým pokrmům, drůbeži, těstovinám a jemně kořeněným sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 14 °C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
Pro toto víno je charakteristický elegantní projev. Má krásnou tmavě červenou barvu, připomínající barvu tmavých vyzrálých třešní. Buket je plný, připomíná třešňově-višňové aroma. Elegantní projev a ovocný šarm dominuje i v chuti. Tělo je bohaté až opulentní s jemným taninem. Dochuť je příjemná, měkká až hladce sametová.
Doporučujeme podávat k výraznějším...
Víno se vyznačuje vysokou, temně rubínovou barvou, která naznačuje, že se jedná o velmi mladé víno. Při prvním, letmém přivonění se objevují tóny čerstvého peckového ovoce, při druhém hlubokém nadechnutí se projeví bohatost a kořenitost tohoto vynikajícího vína. Chuť je překvapivě měkká, plná a bohatá s harmonickým taninem a příjemnou kořenitou dochutí....
Jde o víno rakouského původu a bylo vyšlechtěno v křížení Svatovavřineckého a Frankovky. Vyšlechtil jej ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu Dr. Fritz Zweigel v roce 1922. Je to víno vyzrálé, velmi jemné, harmonicky pevné, odrůdově typické a pitelné. Hodí se k bohaté slavnostní tabuli, k masité stravě - k bažantu, koroptvím, biftekům a k jemným tvrdým...
Svatovavřinecké je pro vyšší obsah kyselin a tříslovin u nás oblíbeno, i když jako mladé je hrubší a méně harmonické, nepodrobí-li se jablečno-mléčné fermentaci. Je vhodné do směsí s Modrým Portugalem.
Podle genetické analýzy tato odrůda vznikla jako semenáč „burgundských“ odrůd. V každém případě pochází z území dnešní Francie, odkud byla v polovině...
Červené suché víno světle červené barvy s cihlovými odlesky, vůní švestek a třešní a silnou vyváženou chutí.
Víno se velmi dobře hodí ke grilovaným masům a zralým sýrům, nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Červené suché víno rubínové barvy s vůní švestek a kořeněnou chutí.
Víno je vhodné podávat ke kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a uzeného masa, také jako vynikající doplněk k bažantu, koroptvi a ostatním pokrmům ze zvěřiny.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C. ...