Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a uzeného masa, také jako vynikající doplněk k bažantu, koroptvi a ostatním pokrmům ze zvěřiny.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C. ...
Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a uzeného masa, také jako vynikající doplněk k bažantu, koroptvi a ostatním pokrmům ze zvěřiny.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C.
Víno rubínové, sytě červené barvy, charakteristické výraznou ovocitou vůní připomínající přezrálé třešně, s jemným nádechem skořice. V chuti je jemné, vyrovnané až sametové s příjemnou tříslovinkou, která se zráním ještě zakulacuje.
Tento vynikající Portugal doporučujeme k tmavým kořenitým masům, zvěřině. Výborně se hodí i k ušlechtilým plísňovým sýrům....
Odrůda vzniklá v Rakousku křížením Frankovky a Svatovavřineckého. Víno s vyšším obsahem kyselin a tříslovin, vysoké sytě červené barvy s jemnou ovocnou chutí připomínající klikev.
Jen výjimečně plná vína mohou být vyrobena metodou ležením v novém dubovém sudu nazývaném "Barrique". Chuť vína je tímto postupem doplněna o škálu zajímavých a příjemných...
Hrozny na výrobu tohoto elegantního vína pocházejí z mladé vinice. Víno má jiskrnou červenou barvu s cihlovým odstínem. Při okrajích hladiny s kontaktem se skleničkou se mění na červenooranžovou - pomerančovou. V buketu se projevuje bohatá ovocná vůně, ve které převládají drobné jahody a další lesní plody. V chuti je velmi bohaté, plné až extraktivní, vše...
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc pylem odrůdy Sauvignon. O jeho rozšíření v Bordeaux se zasloužil kardinál Richelieu. Pěstuje se po celém světě.
Vůně vína této odrůdy je silná černorybízová a k ní se pak druží vůně tmavých třešní, ostružin, tabáku případně marmelády. Tyto vůně přecházejí do chuti vína.
Doporučujeme podávat k masitým jídlům,...
Červené suché víno světle červené barvy s cihlovými odlesky, vůní švestek a třešní a silnou vyváženou chutí.
Víno se velmi dobře hodí ke grilovaným masům a zralým sýrům, nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Intenzivní, jasně rubínová barva s odleskem granátového jablka. Vůně je velmi široká, plná a vyniká typickou ovocitostí. Dominuje zde kompotované černé bobulové ovoce, které je...
Pro toto víno je charakteristický elegantní projev. Má krásnou tmavě červenou barvu, připomínající barvu tmavých vyzrálých třešní. Buket je plný, připomíná třešňově-višňové aroma. Elegantní projev a ovocný šarm dominuje i v chuti. Tělo je bohaté až opulentní s jemným taninem. Dochuť je příjemná, měkká až hladce sametová.
Doporučujeme podávat k výraznějším...
Toto znamenité Rulandské modré má nižší rubínovou barvu, elegantní vůni s tóny lesního ovoce a měkkou, harmonickou chuť.
Výborně se hodí k jemným úpravám zvěřiny a k pečeným tmavým masům. Je vynikající k měkkým ušlechtilým sýrům.
...
J.P. Chenet Merlot Cabernet Réserve je vyvážené, kulaté chuti s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k pečeným masům, k sýrové míse. Skladováno šest měsíců v dřevěných sudech.
Teplota podávání: 14 - 16°C ...
Víno se vyznačuje vysokou, temně rubínovou barvou, která naznačuje, že se jedná o velmi mladé víno. Při prvním, letmém přivonění se objevují tóny čerstvého peckového ovoce, při druhém hlubokém nadechnutí se projeví bohatost a kořenitost tohoto vynikajícího vína. Chuť je překvapivě měkká, plná a bohatá s harmonickým taninem a příjemnou kořenitou dochutí....
Červené suché víno rubínové barvy s vůní švestek a kořeněnou chutí.
Víno je vhodné podávat ke kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Plné kvalitní víno lahodné chuti s cihlovým odstínem, s jemnou vůní a svěžími kyselinami. Zráním v láhvi se objevují jemné mandlové tóny. Doporučujeme k pikantním úpravám hovězího masa, ke zvěřinovým specialitám, ale i k aromatickým nazrálým sýrům.
Podáváme při teplotě 14 - 15 °C. ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Vůně je s příjemným květinovým aroma fialek a pivoněk. Jemná, harmonická chuť s ovocnými tóny a dochutí připomínající sladkou višeň a čokoládu.
Podává se k jemným zabíjačkovým specialitám, telecímu ragú, sýrům s dvojí plísní, smetanovým dezertům s čokoládou.
Alergeny: siřičitany ...
Do Velkých Bílovic a na jižní Moravu proniklo před sto lety z Francie. Barva je tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Je to víno plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje, stává se hebkým. Vhodné ke kořenitým úpravám vepřového masa, zvěřině, huse či kachně.
Podáváme při teplotě 13 - 15 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...