Víno se vyznačuje vysokou, temně rubínovou barvou, která naznačuje, že se jedná o velmi mladé víno. Při prvním, letmém přivonění se objevují tóny čerstvého peckového ovoce, při druhém hlubokém nadechnutí se projeví bohatost a kořenitost tohoto vynikajícího vína. Chuť je překvapivě měkká, plná a bohatá s harmonickým taninem a příjemnou kořenitou dochutí.
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám vepřových mas, k pečenému hovězímu popř. ke steakům.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C. ...
Víno se vyznačuje vysokou, temně rubínovou barvou, která naznačuje, že se jedná o velmi mladé víno. Při prvním, letmém přivonění se objevují tóny čerstvého peckového ovoce, při druhém hlubokém nadechnutí se projeví bohatost a kořenitost tohoto vynikajícího vína. Chuť je překvapivě měkká, plná a bohatá s harmonickým taninem a příjemnou kořenitou dochutí.
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám vepřových mas, k pečenému hovězímu popř. ke steakům.
Podáváme při teplotě 14 - 16 °C.
Víno má přitažlivou lososově růžovou barvu. Ve vůni se prosazuje výrazná ovocnost, na níž navazují v chuti příjemné tóny drobného červeného ovoce se svěží kyselinkou. Doporučujeme podávat silně vychlazené jako osvěžující letní nápoj. Hodí se zejména k lehčím bílým masům a těstovinovým salátům.
Před podáváním doporučujeme nechat 15 – 20 min. odvětrat....
Víno vyniká tmavou granátovou barvou se širokou vůní, s převládajícími příjemnými tóny vyzrálých černých třešní. Chuť je ovocná a až nezvykle bohatá na kvalitní zralé a hebké třísloviny. Teplé chuťové vjemy v závěru umocňují celkový vláčný a sametový dojem elegantního vína.
Vhodné k výraznějším úpravám vepřových mas či k italské kuchyni.
Podáváme při...
Barva vína je tmavě granátová, výrazná, s tmavě fialovými odlesky. Vůně je intenzivní a bohatá, připomínající černý rybíz a plané třešně, v závěru s tóny čokolády či máty peprné. Hutné extraktivní tělo s bohatou paletou ovocných chutí a příjemnou a hladkou tříslovinou Vás ujistí, že surovina byla velmi kvalitní a vyzrálá.
Doporučujeme podávat k...
J.P. Chenet Merlot je víno vyvážené, kulaté chuti s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k pečeným masům, k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C ...
J.P. Chenet Cabernet Syrah je výrazné kořeněné víno dlouhé, příjemně svíravé chuti. Vhodné k pečeným masům, zvěřině a k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C
...
Víno má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Má velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu. Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu. Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou. Podáváme k různým úpravám tmavého a...
Víno má tmavě granátovou barva s fialovým zábleskem. Aroma je ovocně kořenité. Hodí se ke zvěřině, biftekům a k jemným tvrdým sýrům.
Zweigeltrebe je víno rakouského původu a bylo vyšlechtěno v křížení Svatovavřineckého a Frankovky. Vyšlechtil jej ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu Dr. Fritz Zweigel v roce 1922. Je to víno vyzrálé, velmi jemné,...
Výrazné a komplexní červené suché víno s výrazným buketem červeného ovoce, višní a švestek, silnou ovocnou dlouhou chutí. Víno je vhodné podávat k kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům.
Teplota podávání: 17 - 20°C
...
J.P. Chenet Merlot Cabernet Réserve je vyvážené, kulaté chuti s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k pečeným masům, k sýrové míse. Skladováno šest měsíců v dřevěných sudech.
Teplota podávání: 14 - 16°C ...
Vůně je s příjemným květinovým aroma fialek a pivoněk. Jemná, harmonická chuť s ovocnými tóny a dochutí připomínající sladkou višeň a čokoládu.
Podává se k jemným zabíjačkovým specialitám, telecímu ragú, sýrům s dvojí plísní, smetanovým dezertům s čokoládou.
Alergeny: siřičitany ...
Víno s nádhernou rubínovou barvou s fialovými odlesky.
Ve vůni se skvěle snoubí tóny drobného ovoce, zvláště pak malin a ostružin. Víno je velmi jemné, s nižším obsahem kyselin, kde se harmonicky doplňuje chuť malin a zralých třešní. Modrý Portugal výborně uplatní své nevšední vlastnosti ve spojení s pokrmy ze zvěřiny, s biftekem, drůbeží nebo se sýry....
Vznikl náhodným opylením odrůdy Cabernet franc pylem odrůdy Sauvignon. O jeho rozšíření v Bordeaux se zasloužil kardinál Richelieu. Pěstuje se po celém světě.
Vůně vína této odrůdy je silná černorybízová a k ní se pak druží vůně tmavých třešní, ostružin, tabáku případně marmelády. Tyto vůně přecházejí do chuti vína.
Doporučujeme podávat k masitým jídlům,...
Jde o víno rakouského původu a bylo vyšlechtěno v křížení Svatovavřineckého a Frankovky. Vyšlechtil jej ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu Dr. Fritz Zweigel v roce 1922. Je to víno vyzrálé, velmi jemné, harmonicky pevné, odrůdově typické a pitelné. Hodí se k bohaté slavnostní tabuli, k masité stravě - k bažantu, koroptvím, biftekům a k jemným tvrdým...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Intenzivní, jasně rubínová barva s odleskem granátového jablka. Vůně je velmi široká, plná a vyniká typickou ovocitostí. Dominuje zde kompotované černé bobulové ovoce, které je...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Hrozny na výrobu tohoto elegantního vína pocházejí z mladé vinice. Víno má jiskrnou červenou barvu s cihlovým odstínem. Při okrajích hladiny s kontaktem se skleničkou se mění na červenooranžovou - pomerančovou. V buketu se projevuje bohatá ovocná vůně, ve které převládají drobné jahody a další lesní plody. V chuti je velmi bohaté, plné až extraktivní, vše...