Pravděpodobně pochází z Rakouska. Tato stará odrůda je na Moravě již dlouho pěstována. Je to absolutně nejpěstovanější odrůda v České republice. Barva vína je zelenožlutá.
Vůně je podobná lipovému květu. Chuť je slabě hořkomandlová s příjemnými kyselinami, harmonická.
Doporučujeme k masovým pokrmům nejlépe ke klasickému smaženému vepřovému řízku, roštěné na cibuli, sýrovým toustům a křenovým pomazánkám.
Podáváme při teplotě 9 - 10 °C. ...
Pravděpodobně pochází z Rakouska. Tato stará odrůda je na Moravě již dlouho pěstována. Je to absolutně nejpěstovanější odrůda v České republice. Barva vína je zelenožlutá.
Vůně je podobná lipovému květu. Chuť je slabě hořkomandlová s příjemnými kyselinami, harmonická.
Doporučujeme k masovým pokrmům nejlépe ke klasickému smaženému vepřovému řízku, roštěné na cibuli, sýrovým toustům a křenovým pomazánkám.
Podáváme při teplotě 9 - 10 °C.
Buket je ovocný, nevtíravý, můžeme najít jemné muškátové tóny, které přecházejí do vůně zralých citrusů a medu. V chuti je víno velmi jemné a harmonické, je svěží a příjemné na pití. K vínu doporučujeme vyzkoušet osvěžující zeleninové saláty, pokrmy ze světlejších mas i jemné paštiky.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C. ...
Tradice spojená s kvalitou výroby, to jsou hlavní znaky tohoto nejznámějšího a nejoblíbenějšího polosladkého vína. Příjemné kyseliny použitých odrůd ryzlinkového typu a přidané víno muškátového typu, které obohatí „Pražského sklepmistra“ o typickou chuť a vůni, to je jen malý náhled do naší ustálené receptury. Podáváme k nasládlým úpravám bílého drůbežího...
Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Rulandské šedé se pro vysoký obsah cukrů v hroznech každoročně používá k získávání vína s přívlastkem. Ve velmi teplých ročnících může mít málo kyselin.
Je pupenovou mutací Rulandského modrého. Vzniklo pravděpodobně v Burgundsku, odkud se rozšířilo po celé Francii a zvláště do Champagne. Do Čech se dostala tato odrůda již ve 14. století spolu s...
Víno světle žluté barvy se zelenkavými odstíny, odrůdově typické vůně s nádechem tropického ovoce. Chuť tohoto vína je sametově hladká a harmonická.
Toto Chardonnay vynikne s drůbežím masem v různých úpravách a se smetanovými omáčkami.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších výzkumů tato odrůda vznikla samovolným opylením odrůdy Chenin blanc pylem odrůdy Tramín červený. Barva vína je světlá žlutozelená, zráním přechází do zlatova. Vůně v horších ročnících připomíná kopřivu, ale v dobrých ročnících je vůně plná s ovocnými tóny černorybízovými a...
Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
Původ odrůdy není dosud vyjasněn. Do všech vinohradnických oblastí se odrůda rozšířila z Německa.
Víno Ryzlinku rýnského má zelenožlutou barvu a s přibývající zralostí se objevují zlatavé odstíny. Vína mají širokou škálu vůní, u mladých vín jsou výrazně ovocné s lipovými případně broskvovými tóny. Chuť je plná extraktivní, po nazrání se objevuje med,...
Ryzlink Rýnský dosahuje vynikající jakosti, pokud jsou hrozny sklizeny koncem října až začátkem listopadu, protože se aromatické látky vyvíjí především při střídání nízkých nočních teplot se slunečnými dny. Víno poskytuje ve všech jakostních stupních - především zajímavý je kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů, poslední však Ryzlink rýnský dává jen v...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Původ není jednoznačný. Je třetí nejčastěji pěstovanou odrůdou v České republice. Zrání je velmi pozdní.
Víno má světle zelenou, po vyzrání nažloutlou barvu.
Vůně i chuť je mírně angreštová, rybízová. Při zrání na vápenitých půdách připomíná kytici lučního kvítí.
Doporučujeme podávat k moravským masovým specialitám, jemným paštikám a zejména ke...
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Barva vína je světlá se zelenožlutým odstínem.
Vůně je jemně muškátová ovocná, připomínající zralou broskev někdy i černý rybíz. Tyto aromatické látky přecházejí i do chutě. Pro toto víno je charakteristický nižší obsah kyselin.
Doporučujeme podávat k...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Jedno z nejušlechtilejších vín s velmi jemným aroma, které postupným zráním přechází do vůně rozkvetlé lípy. Má harmonickou svěží chuť a výraznější nevtíravou kyselinu. Doporučujeme k bílým masům, zabijačkovým specialitám, sladkovodním rybám a jemným sýrům.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...