Veltlínské zelené má jemnou vůni podobnou lipovému květu, chuť slabě hořkomandlová, příjemné kyseliny, harmonické. Často se používá do směsí.
Geneticky se velmi podobá odrůdám Tramín a Červenošpičák. Pravděpodobně pochází z Rakouska, kde je i nejvíce rozšířeno. V Čechách se nepěstuje, na Moravě tvořilo Veltlínské zelené ještě před pětašedesáti lety 30 % plochy vinic. Je to stará odrůda na Moravě již dlouho pěstovaná. V současnosti se na celkové výměře vinic ČR podílí 14,5 % a je tím absolutně nejpěstovanější odrůdou révy vinné v České republice. ...
Veltlínské zelené má jemnou vůni podobnou lipovému květu, chuť slabě hořkomandlová, příjemné kyseliny, harmonické. Často se používá do směsí.
Geneticky se velmi podobá odrůdám Tramín a Červenošpičák. Pravděpodobně pochází z Rakouska, kde je i nejvíce rozšířeno. V Čechách se nepěstuje, na Moravě tvořilo Veltlínské zelené ještě před pětašedesáti lety 30 % plochy vinic. Je to stará odrůda na Moravě již dlouho pěstovaná. V současnosti se na celkové výměře vinic ČR podílí 14,5 % a je tím absolutně nejpěstovanější odrůdou révy vinné v České republice.
Barva vína je světle zelená se slámovými odlesky. Vůně vína je směsicí květů letní louky a žlutého zahradního ovoce. Ve svěží a čisté chuti poté objevíme zelenou limetku, kiwi a lískový oříšek s dlouhou dochutí zakončenou pikantní kyselinou a typickou chlebovinkou. Víno lze velmi vhodně doplnit krůtou s cibulovým chutney a slaným bílým pečivem, candátem...
Víno se zlatavou barvou, velmi intenzivní kořenité vůně a typické extraktivní chuti připomínající sladký kořen. Doporučujeme ke speciálním úpravám drůbežího masa, k ovocným dezertům a jemným sýrům.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Maďarská, silně aromatická odrůda, jejíž hrozny se pěstují také pro přímou konzumaci. Víno této odrůdy má výraznou muškátovou chuť i vůni a zlatožlutou barvu. Irsai se řadí mezi lehčí vína s nižším obsahem kyselin. Při dlouhém vyzrávání v lahvích se zvýrazňuje kořenitá vůně i chuť. Svojí charakteristikou se hodí k dezertům a sladkým jídlům.
Podáváme při...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Víno má zelenožlutou barvu, s typicky jemně muškátovým až broskvovým buketem a příjemnou chutí. Doporučujeme podávat k zeleninovým jídlům nebo salátům a k drůbežím specialitám.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
Sauvignon patří mezi nejjakostnější vína v severních vinohradnických oblastech. V dobrých ročnících je plné s typickými broskvově muškátovými aromatickými látkami. V horších ročnících jsou vína méně plná s převahou kyselin a jejich aróma je kopřivové. Víno je velmi oblíbené.
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších...
Víno světle žluté barvy se zelenkavými odstíny, odrůdově typické vůně s nádechem tropického ovoce. Chuť tohoto vína je sametově hladká a harmonická.
Toto Chardonnay vynikne s drůbežím masem v různých úpravách a se smetanovými omáčkami.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Müller Thurgau patří mezi nejrozšířenější odrůdy. Víno má světle žlutozelenou barvu s jemně muškátovou vůní. Chuť je lahodná, harmonická s nižším obsahem kyselin.
Doporučujeme k malým, lehkým předkrmům, k jednoduché úpravě drůbeže a k měkkým sýrům.
Doporučená teplota podávání je 8° - 12°C.
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 Prof. H. Müllerem, který...
Tento výjimečný Ryzlink rýnský je vyšší, zlatavě žluté barvy s jemnými zelenkavými reflexy a krásnou viskozitou. Vůně je bohatá, typická pro vína vyrobená z dobře vyzrálých hroznů. Najít můžeme tóny broskví, meruněk, v pozadí medové a lehce minerální tóny, které se zráním prohloubí.
Vyznačuje se jemnou medovou vůní a svěží harmonickou chutí s příjemnou ovocnou kyselinou. Doporučujeme k různým úpravám telecího a kuřecího masa, k dušené zelenině a mořským specialitám.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Zelenožluté, slámově buketní víno s nezaměnitelnou lehce máslovou chutí. Víno je vhodné podávat k rybě, mořským plodům a některým zeleninovým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Stará odrůda znojemského regionu, kde dosahuje vynikajících, jedinečných chuťových vlastností. Vyniká plnou, kořenitou chutí i vůní připomínající mandle, nebo květ ibišku. Je to přítel na celý večer. Doporučujeme například k tradičním řízkům. ...
Víno zlatožluté barvy s vyšší kyselostí, která se naležením ztrácí. Chutí je toto víno plné, extraktivní, harmonické s jemným nádechem pomerančové kůry. Svým charakterem se hodí k hutným polévkám a drůbežímu kořeněnému masu.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C.
...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Veltlínské zelené má jemnou vůni podobnou lipovému květu, chuť slabě hořkomandlová, příjemné kyseliny, harmonické. Často se používá do směsí.
Geneticky se velmi podobá odrůdám Tramín a Červenošpičák. Pravděpodobně pochází z Rakouska, kde je i nejvíce rozšířeno. V Čechách se nepěstuje, na Moravě tvořilo Veltlínské zelené ještě před pětašedesáti lety 30 % plochy vinic. Je to stará odrůda na Moravě již dlouho pěstovaná. V současnosti se na celkové výměře vinic ČR podílí 14,5 % a je tím absolutně nejpěstovanější odrůdou révy vinné v České republice. ...