Svěží jiskra se skvěle spojuje se žlutavým odstínem vína. Jeho výrazná, květinová vůně po medovém květu lípy se v závěru velmi jemně kombinuje s lehkou sladkou vůní ananasového kompotu. Chuť je od počátku šťavnatá, harmonická, kde zpočátku oslovuje vyvážená a svižná kyselinka v kombinaci s malým přirozeným zbytkovým cukrem. Ve stejné chvíli rovněž zaujme živá chuť čerstvých hroznů. Tělo vína je plné a vyvážené, s minerální strukturou. Dochuť je hladká, příjemná a plynule doznívající.
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, výraznějším úpravám ryb, kořenitějším úpravám drůbežího a vepřovéh ...
Svěží jiskra se skvěle spojuje se žlutavým odstínem vína. Jeho výrazná, květinová vůně po medovém květu lípy se v závěru velmi jemně kombinuje s lehkou sladkou vůní ananasového kompotu. Chuť je od počátku šťavnatá, harmonická, kde zpočátku oslovuje vyvážená a svižná kyselinka v kombinaci s malým přirozeným zbytkovým cukrem. Ve stejné chvíli rovněž zaujme živá chuť čerstvých hroznů. Tělo vína je plné a vyvážené, s minerální strukturou. Dochuť je hladká, příjemná a plynule doznívající.
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, výraznějším úpravám ryb, kořenitějším úpravám drůbežího a vepřového masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších výzkumů tato odrůda vznikla samovolným opylením odrůdy Chenin blanc pylem odrůdy Tramín červený. Barva vína je světlá žlutozelená, zráním přechází do zlatova. Vůně v horších ročnících připomíná kopřivu, ale v dobrých ročnících je vůně plná s ovocnými tóny černorybízovými a...
Víno světle žlutozelené barvy a ovocnokvětnaté vůně. Chuť je plná, kořenitá s ovocnými tóny avokáda.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Müller Thurgau je pro nižší kyseliny harmonické až měkčí, středně plné s příjemnými aromatickými látkami. Pro tyto aromatické látky a nižší obsah kyselin bývá často používáno do směsí s pozdě zrajícími odrůdami, které mívají nadměrný obsah kyselin. Odrůda Müller Thurgau se během sta let rozšířila v severních vinohradnických oblastech tak, že dnes patří...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Nejznámější světová odrůda bílého vína vysoké kvality s typickou vůní a chutí. Aroma exotického ovoce, chuť a vůně lískových nebo vlašských ořechů je zvýrazněna zráním v sudu, které učinilo toto víno sametově plným. Je mimořádně vhodné k mořským specialitám, minutkovým masům a jemným sýrům.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Barva vína je zlatožlutá s krásnou jiskrou. Vůně je výrazná, s převládajícími tóny exotického ovoce – manga a mandarinky v závěru podpořené medovým nádechem. Chuť je čistá, extraktivní, výrazně ovocitá až medová. Optimální poměr mezi příjemným zbytkovým cukrem v kombinaci se svěží kyselinkou dělá víno velmi lahodné a šťavnaté podbízející k dalšímu...
Původ není jednoznačný. Je třetí nejčastěji pěstovanou odrůdou v České republice. Zrání je velmi pozdní.
Víno má světle zelenou, po vyzrání nažloutlou barvu.
Vůně i chuť je mírně angreštová, rybízová. Při zrání na vápenitých půdách připomíná kytici lučního kvítí.
Doporučujeme podávat k moravským masovým specialitám, jemným paštikám a zejména ke...
Původ odrůdy není dosud vyjasněn. Do všech vinohradnických oblastí se odrůda rozšířila z Německa.
Víno Ryzlinku rýnského má zelenožlutou barvu a s přibývající zralostí se objevují zlatavé odstíny. Vína mají širokou škálu vůní, u mladých vín jsou výrazně ovocné s lipovými případně broskvovými tóny. Chuť je plná extraktivní, po nazrání se objevuje med,...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Jedno z nejušlechtilejších vín s velmi jemným aroma, které postupným zráním přechází do vůně rozkvetlé lípy. Má harmonickou svěží chuť a výraznější nevtíravou kyselinu. Doporučujeme k bílým masům, zabijačkovým specialitám, sladkovodním rybám a jemným sýrům.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Nejpěstovanější odrůda jižní Moravy i sousedního Rakouska. Je to víno světle žluté barvy se zelenými reflexy. Svěží a vyvážené, s jemnou ovocnou chutí. V dobrých ročnících je extraktivní a vhodné k archivování. Je oblíbeno k dennímu stolování a jako mladé se doporučuje ke studeným masům, vyzrálé k hovězímu a k neutrálním omáčkám.
Podáváme při teplotě 9 -...
Vyznačuje se jemnou medovou vůní a svěží harmonickou chutí s příjemnou ovocnou kyselinou. Doporučujeme k různým úpravám telecího a kuřecího masa, k dušené zelenině a mořským specialitám.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Víno oceněné „CZECH MADE“, je nejvýznamnější odrůdou Znojemska. Příjemné, s nižším obsahem kyselin, jemně aromatické po vanilce nebo muškátu. Typická je jemná hořčinka na konci jazyka. Tuto přes 100 let starou odrůdu doporučujeme k sýrům. ...
Víno světle žluté barvy se zelenkavými odstíny, odrůdově typické vůně s nádechem tropického ovoce. Chuť tohoto vína je sametově hladká a harmonická.
Toto Chardonnay vynikne s drůbežím masem v různých úpravách a se smetanovými omáčkami.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Stará odrůda znojemského regionu, kde dosahuje vynikajících, jedinečných chuťových vlastností. Vyniká plnou, kořenitou chutí i vůní připomínající mandle, nebo květ ibišku. Je to přítel na celý večer. Doporučujeme například k tradičním řízkům. ...