Svěží jiskra se skvěle spojuje se žlutavým odstínem vína. Jeho výrazná, květinová vůně po medovém květu lípy se v závěru velmi jemně kombinuje s lehkou sladkou vůní ananasového kompotu. Chuť je od počátku šťavnatá, harmonická, kde zpočátku oslovuje vyvážená a svižná kyselinka v kombinaci s malým přirozeným zbytkovým cukrem. Ve stejné chvíli rovněž zaujme živá chuť čerstvých hroznů. Tělo vína je plné a vyvážené, s minerální strukturou. Dochuť je hladká, příjemná a plynule doznívající.
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, výraznějším úpravám ryb, kořenitějším úpravám drůbežího a vepřovéh ...
Svěží jiskra se skvěle spojuje se žlutavým odstínem vína. Jeho výrazná, květinová vůně po medovém květu lípy se v závěru velmi jemně kombinuje s lehkou sladkou vůní ananasového kompotu. Chuť je od počátku šťavnatá, harmonická, kde zpočátku oslovuje vyvážená a svižná kyselinka v kombinaci s malým přirozeným zbytkovým cukrem. Ve stejné chvíli rovněž zaujme živá chuť čerstvých hroznů. Tělo vína je plné a vyvážené, s minerální strukturou. Dochuť je hladká, příjemná a plynule doznívající.
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, výraznějším úpravám ryb, kořenitějším úpravám drůbežího a vepřového masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Barva vína je zlatožlutá s krásnou jiskrou. Vůně je výrazná, s převládajícími tóny exotického ovoce – manga a mandarinky v závěru podpořené medovým nádechem. Chuť je čistá, extraktivní, výrazně ovocitá až medová. Optimální poměr mezi příjemným zbytkovým cukrem v kombinaci se svěží kyselinkou dělá víno velmi lahodné a šťavnaté podbízející k dalšímu...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Vyznačuje se jemnou medovou vůní a svěží harmonickou chutí s příjemnou ovocnou kyselinou. Doporučujeme k různým úpravám telecího a kuřecího masa, k dušené zelenině a mořským specialitám.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Víno světle žlutozelené barvy a ovocnokvětnaté vůně. Chuť je plná, kořenitá s ovocnými tóny avokáda.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Jde o docela vzácnou odrůdu, která se u nás pěstuje na 5% vinic. Pochází z burgundských odrůd. Víno je plné, extraktivní, s vyššími kyselinami a ovocné chuti. Udává se, že ji k nám přivezl Karel IV. z Francie. Zráním nabývá na kvalitě. Je vynikající ve spojení s rybími pokrmy.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Chardonnay oproti Rulandskému bílému je plnější, harmoničtější a má vyšší intenzitu aromatických látek. Obsah kyselin v moštu ve srovnání s Rulandským bílým je o 2 až 4 g/l vyšší. Víno je vhodné pro dlouhodobé uchovávání a jako jedno z mála bílých odrůdových vín je vhodné pro technologii „barrique“.
Pravděpodobně vznikla volným křížením Rulandského s...
Buket je ovocný, nevtíravý, můžeme najít jemné muškátové tóny, které přecházejí do vůně zralých citrusů a medu. V chuti je víno velmi jemné a harmonické, je svěží a příjemné na pití. K vínu doporučujeme vyzkoušet osvěžující zeleninové saláty, pokrmy ze světlejších mas i jemné paštiky.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C. ...
Vyšší, granátová barva s pěknou viskozitou; bohatá ovocná vůně připomínající višně v čokoládě, v pozadí tóny lesních plodů a koření. Chuť je poměrně široká, s měkkou tříslovinkou, ovocně kořenitá s delší dochutí. Doporučujeme podávat ke grilovaným masům, steakům, zvěřině či sýrům s ušlechtilou bílou plísní na povrchu. ...
Vůně vína je intenzivně květinová, s tóny čajové růže a vanilky. Chuť je elegantní, kořenitá a výrazná. Víno doporučujeme ke kořenitým jídlům a k uzeným a pařeným sýrům.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších výzkumů tato odrůda vznikla samovolným opylením odrůdy Chenin blanc pylem odrůdy Tramín červený. Barva vína je světlá žlutozelená, zráním přechází do zlatova. Vůně v horších ročnících připomíná kopřivu, ale v dobrých ročnících je vůně plná s ovocnými tóny černorybízovými a...
J.P. Chenet Sauvignon Blanc je voňavé kopřivové, jemné svěží víno světle zelenožluté barvy s příjemnou, jemnou hroznovou a kopřivovou vůní. Chuť je svěží, čerstvá a ovocná.
Teplota podávání: 10 - 12°C
...
Víno má mladou, světle slámově žlutou barvu. Výrazná, ale měkká vůně Sauvignonu připomíná čerstvý květ bezu a v pozadí i hluchavky. Hladce se vyvíjející chuť v ústech připomíná bělomasou planou broskev. Chuť je lehká a při tom silná vlivem pevnějšího alkoholu. Skvělou harmonii nenásilného a příjemného výrazu vína umocňuje lehce doznívající dojem...
Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme...