Nealkoholické pivo Birell vyráběné speciální technologií zaručující charakteristické chuťové vlastnosti piva. Vyrábí se unikátní technologií výroby přímo v nošovickém pivovaru v České republice. Obsahuje vitaminy skupiny B, které podporují dobré trávení. Jedná se o čistě přírodní nápoj bez umělých přísad a konzervantů.
Velkopopovický Kozel 11 vás odmění vypilovanou plnější chutí, která mu neubírá na pitelnosti. Díky třem druhům sladu spojených s jemnou hořkostí chmele získal Kozel 11 mnoho ocenění z prestižních domácích i zahraničních soutěží.
Velkopopovický Kozel je připravován podle tradiční receptury předávané z generace na generaci velkopopovických sládků. Původní...
Máš chuť zažít něco nové? Tak sáhni po nové ochucené Pepsi Limetce, kterou si můžeš užít bez výčitek ve verzi bez kalorií!
Složení: voda, oxid uhličitý, barvivo: (E 150d), kyseliny (kyselina citronová a kyselinafosforečná), aroma: kofein, aroma, sladidla (aspartam a acesulfam K), regulátorkyselosti: citronany sodné. ...
Ryzlink Rýnský dosahuje vynikající jakosti, pokud jsou hrozny sklizeny koncem října až začátkem listopadu, protože se aromatické látky vyvíjí především při střídání nízkých nočních teplot se slunečnými dny. Víno poskytuje ve všech jakostních stupních - především zajímavý je kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů, poslední však Ryzlink rýnský dává jen v nejlepších letech. Je považován za nejkvalitnější odrůdu severních vinohradnických oblastí.
Původ není dosud vyjasněný, předpokládá se, že odrůda vznikla v okolí horního toku Rýna volným křížením odrůdy Heunisch se semenáčem Tramínu. V každém ...
Ryzlink Rýnský dosahuje vynikající jakosti, pokud jsou hrozny sklizeny koncem října až začátkem listopadu, protože se aromatické látky vyvíjí především při střídání nízkých nočních teplot se slunečnými dny. Víno poskytuje ve všech jakostních stupních - především zajímavý je kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů, poslední však Ryzlink rýnský dává jen v nejlepších letech. Je považován za nejkvalitnější odrůdu severních vinohradnických oblastí.
Původ není dosud vyjasněný, předpokládá se, že odrůda vznikla v okolí horního toku Rýna volným křížením odrůdy Heunisch se semenáčem Tramínu. V každém případě se do všech světových vinohradnických oblastí rozšířila z Německa, kde nyní zabírá téměř 22 % plochy všech vinic. Ryzlink rýnský byl rozšířen na území naší republiky řádem sv. Benedikta v 17. století. Jiné prameny uvádí, že k nám byl dovezen již za vlády Karla IV., tedy ve 14. století, ale v samotném Německu se uvádí teprve v roce 1435. Název odrůdy v překladu v němčině připomíná sprchávání. Kolem roku 1935 tvořil Ryzlink rýnský na našem dnešním území přibližně 13 % rozlohy vinic. V roce 2002 se podílí na celkové ploše vinic ČR 6,5 % s tendencí mírného zvyšování.
Sauvignon patří mezi nejjakostnější vína v severních vinohradnických oblastech. V dobrých ročnících je plné s typickými broskvově muškátovými aromatickými látkami. V horších ročnících jsou vína méně plná s převahou kyselin a jejich aróma je kopřivové. Víno je velmi oblíbené.
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších...
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Barva vína je světlá se zelenožlutým odstínem.
Vůně je jemně muškátová ovocná, připomínající zralou broskev někdy i černý rybíz. Tyto aromatické látky přecházejí i do chutě. Pro toto víno je charakteristický nižší obsah kyselin.
Doporučujeme podávat k...
Barva vína je zlatožlutá.Vůně je široká, jemně ovocná, medově nasládlá. V chuti je to víno plné, extraktivní s medovými tóny, jemně kořenité. Doporučujeme podávat ke krémovým polévkám, masům na studeno, jemným rybám. Před podáváním necháme 10 – 15 minut odvětrat.
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Barva vína je světlá se zelenožlutým odstínem.
Vůně je jemně muškátová ovocná, připomínající zralou broskev někdy i černý rybíz. Tyto aromatické látky přecházejí i do chutě. Pro toto víno je charakteristický nižší obsah kyselin.
Doporučujeme podávat k...
Müller Thurgau je pro nižší kyseliny harmonické až měkčí, středně plné s příjemnými aromatickými látkami. Pro tyto aromatické látky a nižší obsah kyselin bývá často používáno do směsí s pozdě zrajícími odrůdami, které mívají nadměrný obsah kyselin. Odrůda Müller Thurgau se během sta let rozšířila v severních vinohradnických oblastech tak, že dnes patří...
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie. K vínu doporučujeme kořenovou zeleninu, těstovinové saláty, játrové paštiky, drůbeží maso či měkké sýry. ...
Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme...
Buket je ovocný, nevtíravý, můžeme najít jemné muškátové tóny, které přecházejí do vůně zralých citrusů a medu. V chuti je víno velmi jemné a harmonické, je svěží a příjemné na pití. K vínu doporučujeme vyzkoušet osvěžující zeleninové saláty, pokrmy ze světlejších mas i jemné paštiky.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C. ...
Víno žlutozelenkavé barvy, ve vůni převládá něžné chlebnaté aroma. Chuť vína je plná se svěží nevtíravou kyselinkou přecházející k medovým tónům. K vínu doporučujeme méně pikantní úpravy drůbežího masa, sladkovodní ryby a uzené sýry.
Podáváme při teplotě 14 - 15 °C. ...
J.P. Chenet Sauvignon Blanc je voňavé kopřivové, jemné svěží víno světle zelenožluté barvy s příjemnou, jemnou hroznovou a kopřivovou vůní. Chuť je svěží, čerstvá a ovocná.
Teplota podávání: 10 - 12°C
...
Víno oceněné „CZECH MADE“, je nejvýznamnější odrůdou Znojemska. Příjemné, s nižším obsahem kyselin, jemně aromatické po vanilce nebo muškátu. Typická je jemná hořčinka na konci jazyka. Tuto přes 100 let starou odrůdu doporučujeme k sýrům. ...
Víno má mladou, světle slámově žlutou barvu. Výrazná, ale měkká vůně Sauvignonu připomíná čerstvý květ bezu a v pozadí i hluchavky. Hladce se vyvíjející chuť v ústech připomíná bělomasou planou broskev. Chuť je lehká a při tom silná vlivem pevnějšího alkoholu. Skvělou harmonii nenásilného a příjemného výrazu vína umocňuje lehce doznívající dojem...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Původ odrůdy není dosud vyjasněn. Do všech vinohradnických oblastí se odrůda rozšířila z Německa.
Víno Ryzlinku rýnského má zelenožlutou barvu a s přibývající zralostí se objevují zlatavé odstíny. Vína mají širokou škálu vůní, u mladých vín jsou výrazně ovocné s lipovými případně broskvovými tóny. Chuť je plná extraktivní, po nazrání se objevuje med,...
Ryzlink Rýnský dosahuje vynikající jakosti, pokud jsou hrozny sklizeny koncem října až začátkem listopadu, protože se aromatické látky vyvíjí především při střídání nízkých nočních teplot se slunečnými dny. Víno poskytuje ve všech jakostních stupních - především zajímavý je kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů, poslední však Ryzlink rýnský dává jen v nejlepších letech. Je považován za nejkvalitnější odrůdu severních vinohradnických oblastí.
Původ není dosud vyjasněný, předpokládá se, že odrůda vznikla v okolí horního toku Rýna volným křížením odrůdy Heunisch se semenáčem Tramínu. V každém ...