Rulandské šedé se pro vysoký obsah cukrů v hroznech každoročně používá k získávání vína s přívlastkem. Ve velmi teplých ročnících může mít málo kyselin.
Je pupenovou mutací Rulandského modrého. Vzniklo pravděpodobně v Burgundsku, odkud se rozšířilo po celé Francii a zvláště do Champagne. Do Čech se dostala tato odrůda již ve 14. století spolu s Rulandským modrým, v Německu ji rozšiřoval obchodník Johann Seger Ruland ze Speyeru, který v roce 1711 našel několik keřů ve zpustlé zahradě ve Falci a nese tam po něm, stejně jako u nás, jeho jméno. Označení Rulandské v češtině je nevhodné, neboť s ...
Rulandské šedé se pro vysoký obsah cukrů v hroznech každoročně používá k získávání vína s přívlastkem. Ve velmi teplých ročnících může mít málo kyselin.
Je pupenovou mutací Rulandského modrého. Vzniklo pravděpodobně v Burgundsku, odkud se rozšířilo po celé Francii a zvláště do Champagne. Do Čech se dostala tato odrůda již ve 14. století spolu s Rulandským modrým, v Německu ji rozšiřoval obchodník Johann Seger Ruland ze Speyeru, který v roce 1711 našel několik keřů ve zpustlé zahradě ve Falci a nese tam po něm, stejně jako u nás, jeho jméno. Označení Rulandské v češtině je nevhodné, neboť se tato odrůda u nás pěstovala již dávno před narozením pana Rulanda. Vhodnější bude název Pinot gris. Před sto lety se u nás pěstovala pouze ve smíšených výsadbách, před pětašedesáti lety byla tato odrůda v ČR rozšířena na 0,5 % ploch vinic. V současnosti se pěstuje na 2,0 % rozlohy vinic a v posledních letech je patrný trend k mírnému zvyšování tohoto podílu.
J.P. Chenet Sauvignon Blanc je voňavé kopřivové, jemné svěží víno světle zelenožluté barvy s příjemnou, jemnou hroznovou a kopřivovou vůní. Chuť je svěží, čerstvá a ovocná.
Teplota podávání: 10 - 12°C
...
Víno světle žlutozelené barvy a ovocnokvětnaté vůně. Chuť je plná, kořenitá s ovocnými tóny avokáda.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Chardonnay oproti Rulandskému bílému je plnější, harmoničtější a má vyšší intenzitu aromatických látek. Obsah kyselin v moštu ve srovnání s Rulandským bílým je o 2 až 4 g/l vyšší. Víno je vhodné pro dlouhodobé uchovávání a jako jedno z mála bílých odrůdových vín je vhodné pro technologii „barrique“.
Pravděpodobně vznikla volným křížením Rulandského s...
Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
Pravděpodobně pochází z Rakouska. Tato stará odrůda je na Moravě již dlouho pěstována. Je to absolutně nejpěstovanější odrůda v České republice. Barva vína je zelenožlutá.
Vůně je podobná lipovému květu. Chuť je slabě hořkomandlová s příjemnými kyselinami, harmonická.
Doporučujeme k masovým pokrmům nejlépe ke klasickému smaženému vepřovému řízku, roštěné...
Víno oceněné „CZECH MADE“, je nejvýznamnější odrůdou Znojemska. Příjemné, s nižším obsahem kyselin, jemně aromatické po vanilce nebo muškátu. Typická je jemná hořčinka na konci jazyka. Tuto přes 100 let starou odrůdu doporučujeme k sýrům. ...
Jeden z nejznámějších novošlechtěnců, odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 prof. Hermannem Müllerem ze švýcarského kantonu Thurgau. Dnes je u
nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Jde o víno velmi harmonické, měkčí, s příjemnými aromatickými látkami. Ač je to u nás nezvyklé, výborně se hodí k polévkám.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Alergeny: oxid...
Vyvážené víno, kořeněné, velmi harmonické a hebké s jemnou kyselinkou.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci vína
- Stabilní kvalita při rozlévání
- Výpustný ventil zaručuje nalévání bez přístupu vzduchu
- Po...
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme...
bílé suché víno žluté barvy se zelenkavými odlesky, vůní citrusů a zelených jablek, ovocné svěží chuti.
Víno se skvěle hodí podávat k rybám, mořským plodům a bílým masům.
Podáváme vychlázené 8-10°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Jeden z nejznámějších novošlechtěnců, odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 prof. Hermannem Müllerem ze švýcarského kantonu Thurgau. Dnes je u
nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Jde o víno velmi harmonické, měkčí, s příjemnými aromatickými látkami. Ač je to u nás nezvyklé, výborně se hodí k polévkám.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Alergeny: oxid...
Víno má mladou, světle slámově žlutou barvu. Výrazná, ale měkká vůně Sauvignonu připomíná čerstvý květ bezu a v pozadí i hluchavky. Hladce se vyvíjející chuť v ústech připomíná bělomasou planou broskev. Chuť je lehká a při tom silná vlivem pevnějšího alkoholu. Skvělou harmonii nenásilného a příjemného výrazu vína umocňuje lehce doznívající dojem...