Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci vína
- Stabilní kvalita při rozlévání
- Výpustný ventil zaručuje nalévání bez přístupu vzduchu
- Po otevření vydrží v chladu 4-6 týdnů
- Dobře skladovatelné a lehce přenosné
- Lehká obsluha
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci vína
- Stabilní kvalita při rozlévání
- Výpustný ventil zaručuje nalévání bez přístupu vzduchu
- Po otevření vydrží v chladu 4-6 týdnů
- Dobře skladovatelné a lehce přenosné
- Lehká obsluha
Alergeny: oxid siřičitý.
Velmi hezké Chardonnay z produkce Barona Rothschilda, které svojí svěžestí vyniká v dnešní masivní škále chilských vín. Žlutá, nazlátlá barva s komplexní vůní po exotickém ovoci a jemnou sametovostí. V chuti, díky dostatku kyselin, působí velice svěže, ve středně plném těle je delikátně zakomponovaný tón vanilky, aroma připomíná ovoce se špetkou pepře....
Jde o docela vzácnou odrůdu, která se u nás pěstuje na 5% vinic. Pochází z burgundských odrůd. Víno je plné, extraktivní, s vyššími kyselinami a ovocné chuti. Udává se, že ji k nám přivezl Karel IV. z Francie. Zráním nabývá na kvalitě. Je vynikající ve spojení s rybími pokrmy.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Víno světle žlutozelené barvy a ovocnokvětnaté vůně. Chuť je plná, kořenitá s ovocnými tóny avokáda.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Barva vína je zlatožlutá s krásnou jiskrou. Vůně je výrazná, s převládajícími tóny exotického ovoce – manga a mandarinky v závěru podpořené medovým nádechem. Chuť je čistá, extraktivní, výrazně ovocitá až medová. Optimální poměr mezi příjemným zbytkovým cukrem v kombinaci se svěží kyselinkou dělá víno velmi lahodné a šťavnaté podbízející k dalšímu...
Ryzlink Rýnský dosahuje vynikající jakosti, pokud jsou hrozny sklizeny koncem října až začátkem listopadu, protože se aromatické látky vyvíjí především při střídání nízkých nočních teplot se slunečnými dny. Víno poskytuje ve všech jakostních stupních - především zajímavý je kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů, poslední však Ryzlink rýnský dává jen v...
Müller Thurgau je pro nižší kyseliny harmonické až měkčí, středně plné s příjemnými aromatickými látkami. Pro tyto aromatické látky a nižší obsah kyselin bývá často používáno do směsí s pozdě zrajícími odrůdami, které mívají nadměrný obsah kyselin. Odrůda Müller Thurgau se během sta let rozšířila v severních vinohradnických oblastech tak, že dnes patří...
Vyznačuje se jemnou medovou vůní a svěží harmonickou chutí s příjemnou ovocnou kyselinou. Doporučujeme k různým úpravám telecího a kuřecího masa, k dušené zelenině a mořským specialitám.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Stará odrůda znojemského regionu, kde dosahuje vynikajících, jedinečných chuťových vlastností. Vyniká plnou, kořenitou chutí i vůní připomínající mandle, nebo květ ibišku. Je to přítel na celý večer. Doporučujeme například k tradičním řízkům. ...
Víno zlatožluté barvy s vyšší kyselostí, která se naležením ztrácí. Chutí je toto víno plné, extraktivní, harmonické s jemným nádechem pomerančové kůry. Svým charakterem se hodí k hutným polévkám a drůbežímu kořeněnému masu.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C.
...
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Plné excelentní víno se světležlutou barvou se zelenkavými okraji. Vůně je výrazně ovocná s květinovým buketem a jemnými medovými tóny. V chuti dominují výrazné tóny tropického ovoce s harmonickým poměrem cukrů a kyselin. Doporučuje podávat k pokrmům z drůbežího masa, jemným paštikám a měkkým sýrům s bílou plísní.
Barva vína je zlatožlutá.Vůně je široká, jemně ovocná, medově nasládlá. V chuti je to víno plné, extraktivní s medovými tóny, jemně kořenité. Doporučujeme podávat ke krémovým polévkám, masům na studeno, jemným rybám. Před podáváním necháme 10 – 15 minut odvětrat.
Sauvignon patří mezi nejjakostnější vína v severních vinohradnických oblastech. V dobrých ročnících je plné s typickými broskvově muškátovými aromatickými látkami. V horších ročnících jsou vína méně plná s převahou kyselin a jejich aróma je kopřivové. Víno je velmi oblíbené.
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších...
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších výzkumů tato odrůda vznikla samovolným opylením odrůdy Chenin blanc pylem odrůdy Tramín červený.
Barva vína je světlá žlutozelená, zráním přechází do zlatova. Vůně v horších ročnících připomíná kopřivu, ale v dobrých ročnících je vůně plná s ovocnými tóny černorybízovými a...
Vyšší, granátová barva s pěknou viskozitou; bohatá ovocná vůně připomínající višně v čokoládě, v pozadí tóny lesních plodů a koření. Chuť je poměrně široká, s měkkou tříslovinkou, ovocně kořenitá s delší dochutí. Doporučujeme podávat ke grilovaným masům, steakům, zvěřině či sýrům s ušlechtilou bílou plísní na povrchu. ...
Víno se zlatavou barvou, velmi intenzivní kořenité vůně a typické extraktivní chuti připomínající sladký kořen. Doporučujeme ke speciálním úpravám drůbežího masa, k ovocným dezertům a jemným sýrům.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...