Již kontakt jemně zlatožlutého vína ve sklenici ukazuje na víno ze zralých a sladkých hroznů. Vůně je široká s jemným ovocným charakterem připomínající žlutý, kořenitý ananas. V chuti zaujme svěží dojem, který však není sám dominantní. Je v harmonii se silným a ovocným projevem naznačeným ve vůni. Chuť žlutého ananasu je znamenitě kombinovaná a lehce přechází v jemný náznak červených jeřabin. Tato kombinace je originální a vše z pozadí osvěžuje kvalitní kyselinka. Víno působí lehce a konečný vjem je široký a pozvolně doznívá.
Doporučujeme podávat k jemnějším úpravám mořských ryb a plodů.
P ...
Již kontakt jemně zlatožlutého vína ve sklenici ukazuje na víno ze zralých a sladkých hroznů. Vůně je široká s jemným ovocným charakterem připomínající žlutý, kořenitý ananas. V chuti zaujme svěží dojem, který však není sám dominantní. Je v harmonii se silným a ovocným projevem naznačeným ve vůni. Chuť žlutého ananasu je znamenitě kombinovaná a lehce přechází v jemný náznak červených jeřabin. Tato kombinace je originální a vše z pozadí osvěžuje kvalitní kyselinka. Víno působí lehce a konečný vjem je široký a pozvolně doznívá.
Doporučujeme podávat k jemnějším úpravám mořských ryb a plodů.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Vůně vína je intenzivně květinová, s tóny čajové růže a vanilky. Chuť je elegantní, kořenitá a výrazná. Víno doporučujeme ke kořenitým jídlům a k uzeným a pařeným sýrům.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Zelenožluté, slámově buketní víno s nezaměnitelnou lehce máslovou chutí. Víno je vhodné podávat k rybě, mořským plodům a některým zeleninovým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Barva vína je světlá se zelenožlutým odstínem.
Vůně je jemně muškátová ovocná, připomínající zralou broskev někdy i černý rybíz. Tyto aromatické látky přecházejí i do chutě. Pro toto víno je charakteristický nižší obsah kyselin.
Doporučujeme podávat k...
Víno oceněné „CZECH MADE“, je nejvýznamnější odrůdou Znojemska. Příjemné, s nižším obsahem kyselin, jemně aromatické po vanilce nebo muškátu. Typická je jemná hořčinka na konci jazyka. Tuto přes 100 let starou odrůdu doporučujeme k sýrům. ...
Ryzlink Rýnský dosahuje vynikající jakosti, pokud jsou hrozny sklizeny koncem října až začátkem listopadu, protože se aromatické látky vyvíjí především při střídání nízkých nočních teplot se slunečnými dny. Víno poskytuje ve všech jakostních stupních - především zajímavý je kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů, poslední však Ryzlink rýnský dává jen v...
víno světle zelenožluté barvy s komplikovaným buketem, který se projevuje zpočátku jako vůně zralé broskve, ale rychle přechází přes drobné bobulové ovoce až ke kvetoucímu bezu. Chuť je velmi plná, silná, nasládlá a nalezneme v ní, to co ve vůni, i mnohem víc...
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, chřestu, kozím sýrům nebo uzeným rybám....
Nejpěstovanější odrůda jižní Moravy i sousedního Rakouska. Je to víno světle žluté barvy se zelenými reflexy. Svěží a vyvážené, s jemnou ovocnou chutí. V dobrých ročnících je extraktivní a vhodné k archivování. Je oblíbeno k dennímu stolování a jako mladé se doporučuje ke studeným masům, vyzrálé k hovězímu a k neutrálním omáčkám.
Podáváme při teplotě 9 -...
Barva vína je zlatožlutá.Vůně je široká, jemně ovocná, medově nasládlá. V chuti je to víno plné, extraktivní s medovými tóny, jemně kořenité. Doporučujeme podávat ke krémovým polévkám, masům na studeno, jemným rybám. Před podáváním necháme 10 – 15 minut odvětrat.
Velmi hezké Chardonnay z produkce Barona Rothschilda, které svojí svěžestí vyniká v dnešní masivní škále chilských vín. Žlutá, nazlátlá barva s komplexní vůní po exotickém ovoci a jemnou sametovostí. V chuti, díky dostatku kyselin, působí velice svěže, ve středně plném těle je delikátně zakomponovaný tón vanilky, aroma připomíná ovoce se špetkou pepře....
Víno má mladou, světle slámově žlutou barvu. Výrazná, ale měkká vůně Sauvignonu připomíná čerstvý květ bezu a v pozadí i hluchavky. Hladce se vyvíjející chuť v ústech připomíná bělomasou planou broskev. Chuť je lehká a při tom silná vlivem pevnějšího alkoholu. Skvělou harmonii nenásilného a příjemného výrazu vína umocňuje lehce doznívající dojem...
Víno světle žlutozelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní připomínající často lipový květ. Odrůda má vysokou schopnost dlouhodobé uchovatelnosti. Je vynikající k předkrmům a k lehkým úpravám ryb, drůbeže a telecího masa.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Jedno z nejkvalitnějších odrůdových vín s nevtíravou chlebnatou vůní, jehož chuť se svěží kyselinou je doprovázena plným harmonickým extraktem. Doporučujeme k játrovým specialitám, drůbežím paštikám, pikantním a jemně aromatickým sýrům.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
J.P. Chenet Sauvignon Blanc je voňavé kopřivové, jemné svěží víno světle zelenožluté barvy s příjemnou, jemnou hroznovou a kopřivovou vůní. Chuť je svěží, čerstvá a ovocná.
Teplota podávání: 10 - 12°C
...
Původ není jednoznačný. Je třetí nejčastěji pěstovanou odrůdou v České republice. Zrání je velmi pozdní.
Víno má světle zelenou, po vyzrání nažloutlou barvu.
Vůně i chuť je mírně angreštová, rybízová. Při zrání na vápenitých půdách připomíná kytici lučního kvítí.
Doporučujeme podávat k moravským masovým specialitám, jemným paštikám a zejména ke...