Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C. ...
Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C.
Vinařské umění moravských sklepmistrů, klimatické a půdní podmínky jsou zárukou,že vína pod značkou Habánské sklepy jsou vyhledávanými víny v této kategorii.Červená vína mají vysokou barvu, jemný buket a dlouhou plnou chuť. Vhodně doplní pokrmy ze zvěřiny, ladí s jemně kořeněnými masy.Bílá vína jsou typická menší jemnou kyselinou, což dává vínům určitou...
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Odrůda vznikla jako pupenová mutace Rulandského šedého. Pěstuje se v Alsasku již od 14. století. V dřívější tzv. Listině povolených odrůd byla zapsána pod názvem Burgundské bílé, od roku 1993 s názvem Rulandské bílé.
Barva vína je zelenožlutá, z dobře vyzrálých hroznů je sytější. Vůně je elegantní květinová, posléze cítíme vyzrálé hrozny a cibéby.
Chuť je...
Víno oceněné „CZECH MADE“, je nejvýznamnější odrůdou Znojemska. Příjemné, s nižším obsahem kyselin, jemně aromatické po vanilce nebo muškátu. Typická je jemná hořčinka na konci jazyka. Tuto přes 100 let starou odrůdu doporučujeme k sýrům. ...
Jde o docela vzácnou odrůdu, která se u nás pěstuje na 5% vinic. Pochází z burgundských odrůd. Víno je plné, extraktivní, s vyššími kyselinami a ovocné chuti. Udává se, že ji k nám přivezl Karel IV. z Francie. Zráním nabývá na kvalitě. Je vynikající ve spojení s rybími pokrmy.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C. ...
Barva vína je světle zelená se slámovými odlesky. Vůně vína je směsicí květů letní louky a žlutého zahradního ovoce. Ve svěží a čisté chuti poté objevíme zelenou limetku, kiwi a lískový oříšek s dlouhou dochutí zakončenou pikantní kyselinou a typickou chlebovinkou. Víno lze velmi vhodně doplnit krůtou s cibulovým chutney a slaným bílým pečivem, candátem...
Chardonnay oproti Rulandskému bílému je plnější, harmoničtější a má vyšší intenzitu aromatických látek. Obsah kyselin v moštu ve srovnání s Rulandským bílým je o 2 až 4 g/l vyšší. Víno je vhodné pro dlouhodobé uchovávání a jako jedno z mála bílých odrůdových vín je vhodné pro technologii „barrique“.
Pravděpodobně vznikla volným křížením Rulandského s...
Barva vína je zlatožlutá s krásnou jiskrou. Vůně je výrazná, s převládajícími tóny exotického ovoce – manga a mandarinky v závěru podpořené medovým nádechem. Chuť je čistá, extraktivní, výrazně ovocitá až medová. Optimální poměr mezi příjemným zbytkovým cukrem v kombinaci se svěží kyselinkou dělá víno velmi lahodné a šťavnaté podbízející k dalšímu...
Tradice spojená s kvalitou výroby, to jsou hlavní znaky tohoto nejznámějšího a nejoblíbenějšího polosladkého vína. Příjemné kyseliny použitých odrůd ryzlinkového typu a přidané víno muškátového typu, které obohatí „Pražského sklepmistra“ o typickou chuť a vůni, to je jen malý náhled do naší ustálené receptury. Podáváme k nasládlým úpravám bílého drůbežího...
Jiskrný vzhled společně se světle zelenkavě žlutou barvou napovídají o mladosti tohoto vína. Výrazná čerstvá květinová vůně s nádechem ovocných tónů je v pozadí doplněna jemnými tóny připomínající mandle. Chuť je poměrně lehká, široká, vyvážená a svěží. Spolu s minerálním podtextem a čistou dochutí představuje vyzrálost ročníku.
Doporučujeme podávat při...
Sauvignon patří mezi nejjakostnější vína v severních vinohradnických oblastech. V dobrých ročnících je plné s typickými broskvově muškátovými aromatickými látkami. V horších ročnících jsou vína méně plná s převahou kyselin a jejich aróma je kopřivové. Víno je velmi oblíbené.
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších...
Víno zlatožluté barvy s vyšší kyselostí, která se naležením ztrácí. Chutí je toto víno plné, extraktivní, harmonické s jemným nádechem pomerančové kůry. Svým charakterem se hodí k hutným polévkám a drůbežímu kořeněnému masu.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C.
...
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších výzkumů tato odrůda vznikla samovolným opylením odrůdy Chenin blanc pylem odrůdy Tramín červený. Barva vína je světlá žlutozelená, zráním přechází do zlatova. Vůně v horších ročnících připomíná kopřivu, ale v dobrých ročnících je vůně plná s ovocnými tóny černorybízovými a...
Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie. K vínu doporučujeme kořenovou zeleninu, těstovinové saláty, játrové paštiky, drůbeží maso či měkké sýry. ...
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších výzkumů tato odrůda vznikla samovolným opylením odrůdy Chenin blanc pylem odrůdy Tramín červený. Barva vína je světlá žlutozelená, zráním přechází do zlatova. Vůně v horších ročnících připomíná kopřivu, ale v dobrých ročnících je vůně plná s ovocnými tóny černorybízovými a...