Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C. ...
Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C.
Jeden z nejznámějších novošlechtěnců, odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 prof. Hermannem Müllerem ze švýcarského kantonu Thurgau. Dnes je u
nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Jde o víno velmi harmonické, měkčí, s příjemnými aromatickými látkami. Ač je to u nás nezvyklé, výborně se hodí k polévkám.
Podáváme při teplotě 9 - 11 °C.
Alergeny: oxid...
Víno zlatožluté barvy s vyšší kyselostí, která se naležením ztrácí. Chutí je toto víno plné, extraktivní, harmonické s jemným nádechem pomerančové kůry. Svým charakterem se hodí k hutným polévkám a drůbežímu kořeněnému masu.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C.
...
Velmi hezké Chardonnay z produkce Barona Rothschilda, které svojí svěžestí vyniká v dnešní masivní škále chilských vín. Žlutá, nazlátlá barva s komplexní vůní po exotickém ovoci a jemnou sametovostí. V chuti, díky dostatku kyselin, působí velice svěže, ve středně plném těle je delikátně zakomponovaný tón vanilky, aroma připomíná ovoce se špetkou pepře....
Pinot Grigio je jemné bílé víno se zlatavě žlutou barvou, harmonickým, charakteristickým odrůdovým buketem a svěží suchou chutí.
Teplota podávání: 10-12°C ...
J.P. Chenet Sauvignon Blanc je voňavé kopřivové, jemné svěží víno světle zelenožluté barvy s příjemnou, jemnou hroznovou a kopřivovou vůní. Chuť je svěží, čerstvá a ovocná.
Teplota podávání: 10 - 12°C
...
Vyšší, granátová barva s pěknou viskozitou; bohatá ovocná vůně připomínající višně v čokoládě, v pozadí tóny lesních plodů a koření. Chuť je poměrně široká, s měkkou tříslovinkou, ovocně kořenitá s delší dochutí. Doporučujeme podávat ke grilovaným masům, steakům, zvěřině či sýrům s ušlechtilou bílou plísní na povrchu. ...
Víno má zelenožlutou barvu, s typicky jemně muškátovým až broskvovým buketem a příjemnou chutí. Doporučujeme podávat k zeleninovým jídlům nebo salátům a k drůbežím specialitám.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
Víno oceněné „CZECH MADE“, je nejvýznamnější odrůdou Znojemska. Příjemné, s nižším obsahem kyselin, jemně aromatické po vanilce nebo muškátu. Typická je jemná hořčinka na konci jazyka. Tuto přes 100 let starou odrůdu doporučujeme k sýrům. ...
Müller Thurgau patří mezi nejrozšířenější odrůdy. Víno má světle žlutozelenou barvu s jemně muškátovou vůní. Chuť je lahodná, harmonická s nižším obsahem kyselin.
Doporučujeme k malým, lehkým předkrmům, k jednoduché úpravě drůbeže a k měkkým sýrům.
Doporučená teplota podávání je 8° - 12°C.
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 Prof. H. Müllerem, který...
Víno světle žlutozelené barvy a ovocnokvětnaté vůně. Chuť je plná, kořenitá s ovocnými tóny avokáda.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Maďarská, silně aromatická odrůda, jejíž hrozny se pěstují také pro přímou konzumaci. Víno této odrůdy má výraznou muškátovou chuť i vůni a zlatožlutou barvu. Irsai se řadí mezi lehčí vína s nižším obsahem kyselin. Při dlouhém vyzrávání v lahvích se zvýrazňuje kořenitá vůně i chuť. Svojí charakteristikou se hodí k dezertům a sladkým jídlům.
Podáváme při...
Rulandské šedé se pro vysoký obsah cukrů v hroznech každoročně používá k získávání vína s přívlastkem. Ve velmi teplých ročnících může mít málo kyselin.
Je pupenovou mutací Rulandského modrého. Vzniklo pravděpodobně v Burgundsku, odkud se rozšířilo po celé Francii a zvláště do Champagne. Do Čech se dostala tato odrůda již ve 14. století spolu s...
Vyznačuje se jemnou medovou vůní a svěží harmonickou chutí s příjemnou ovocnou kyselinou. Doporučujeme k různým úpravám telecího a kuřecího masa, k dušené zelenině a mořským specialitám.
Podáváme při teplotě 10 - 12 °C. ...
Sauvignon patří mezi nejjakostnější vína v severních vinohradnických oblastech. V dobrých ročnících je plné s typickými broskvově muškátovými aromatickými látkami. V horších ročnících jsou vína méně plná s převahou kyselin a jejich aróma je kopřivové. Víno je velmi oblíbené.
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších...
Ve výrazné svěží vůni nalezneme přezrálý banán v kompozici s tropickým ovocem. Chuť je velmi plná extraktivní s vyváženou kyselinou, připomínající zralé citrusy. Celkový vjem z tohoto mimořádného vína podtrhuje jemná nasládlá dochuť. Hodí se podávat k plísňovým sýrům s výraznou chutí. Také k jemným smetanovým omáčkám a pokrmům obsahujícím ovoce.
Podáváme při teplotě 9 - 12 °C. ...