Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla.
Doporučujeme podávat ke kořenitým úpravám vepřového masa, huse, kachně, ale především ke zvěřině.
Podáváme vychlazené na 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý.
...
Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla.
Doporučujeme podávat ke kořenitým úpravám vepřového masa, huse, kachně, ale především ke zvěřině.
Podáváme vychlazené na 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý.
Rubínově zbarvený motýl nám přináší svěží vůni květin a velmi příjemnou chuť borůvek či třešní. Výborně sedne ke studeným masitým pokrmům, drůbeži, těstovinám a jemně kořeněným sýrům.
Podáváme při teplotě 13 - 14 °C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
víno světle zelenožluté barvy s komplikovaným buketem, který se projevuje zpočátku jako vůně zralé broskve, ale rychle přechází přes drobné bobulové ovoce až ke kvetoucímu bezu. Chuť je velmi plná, silná, nasládlá a nalezneme v ní, to co ve vůni, i mnohem víc...
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, chřestu, kozím sýrům nebo uzeným rybám....
Patří mezi vysoce kvalitní odrůdová vína s typickým buketem, který připomíná černý rybíz, někdy i s travnatou příchutí.
Doporučujeme jej k výrazným úpravám zvěřiny a k sýrům s ušlechtilou plísní.
Doporučená teplota podávání je 14° - 18°C. ...
Pinot Grigio je jemné bílé víno se zlatavě žlutou barvou, harmonickým, charakteristickým odrůdovým buketem a svěží suchou chutí.
Teplota podávání: 10-12°C ...
Původ není přesně určen, pravděpodobně pochází z Francie. Podle nejnovějších výzkumů tato odrůda vznikla samovolným opylením odrůdy Chenin blanc pylem odrůdy Tramín červený. Barva vína je světlá žlutozelená, zráním přechází do zlatova. Vůně v horších ročnících připomíná kopřivu, ale v dobrých ročnících je vůně plná s ovocnými tóny černorybízovými a...
J.P. Chenet Colombard Sauvignon je zvlášť voňavé, jemné chuti. Doporučujeme podávat ke studeným jídlům, k drůbeži a lehkým pokrmům.
Teplota podávání: 8 - 10°C ...
Víno má přitažlivou lososově růžovou barvu. Ve vůni se prosazuje výrazná ovocnost, na níž navazují v chuti příjemné tóny drobného červeného ovoce se svěží kyselinkou. Doporučujeme podávat silně vychlazené jako osvěžující letní nápoj. Hodí se zejména k lehčím bílým masům a těstovinovým salátům.
Před podáváním doporučujeme nechat 15 – 20 min. odvětrat....
Víno světle žlutozelené barvy a ovocnokvětnaté vůně. Chuť je plná, kořenitá s ovocnými tóny avokáda.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Vyvážené víno, kořeněné, velmi harmonické a hebké s jemnou kyselinkou.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci vína
- Stabilní kvalita při rozlévání
- Výpustný ventil zaručuje nalévání bez přístupu vzduchu
- Po...
Typická odrůda pro francouzskou oblast Bordeaux. Víno rubínově červené barvy s cihlovým odstínem a příjemnou vůní kompotovaných višní a třešní. Svěží dlouhotrvající chuť je podtržena sametovou tříslovinou. Doporučujeme k vepřovému steaku, zvěřině a uzenému masu.
Doporučená teplota podávámí 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Intenzivní, jasně rubínová barva s odleskem granátového jablka. Vůně je velmi široká, plná a vyniká typickou ovocitostí. Dominuje zde kompotované černé bobulové ovoce, které je...
Patří mezi nejrozšířenější odrůdy. Víno má světle žlutozelenou barvu s jemně muškátovou vůní. Chuť je lahodná, harmonická s nižším obsahem kyselin.
Doporučujeme k malým, lehkým předkrmům, k jednoduché úpravě drůbeže a k měkkým sýrům.
Doporučená teplota podávání je 8° - 12°C. ...
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Barva vína je světlá se zelenožlutým odstínem.
Vůně je jemně muškátová ovocná, připomínající zralou broskev někdy i černý rybíz. Tyto aromatické látky přecházejí i do chutě. Pro toto víno je charakteristický nižší obsah kyselin.
Doporučujeme podávat k...
Barva vína je světle zelená se slámovými odlesky. Vůně vína je směsicí květů letní louky a žlutého zahradního ovoce. Ve svěží a čisté chuti poté objevíme zelenou limetku, kiwi a lískový oříšek s dlouhou dochutí zakončenou pikantní kyselinou a typickou chlebovinkou. Víno lze velmi vhodně doplnit krůtou s cibulovým chutney a slaným bílým pečivem, candátem...
Červené suché víno světle červené barvy s cihlovými odlesky, vůní švestek a třešní a silnou vyváženou chutí.
Víno se velmi dobře hodí ke grilovaným masům a zralým sýrům, nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...