Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla.
Doporučujeme podávat ke kořenitým úpravám vepřového masa, huse, kachně, ale především ke zvěřině.
Podáváme vychlazené na 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý.
...
Pochází z území dnešní Francie. U nás je stále nejrozšířenější modrou odrůdou.
Barva vína je intenzivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Toto víno je oblíbené pro výraznou višňovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny.
Zráním víno zjemní a jeho sametová chuť připomíná vařená povidla.
Doporučujeme podávat ke kořenitým úpravám vepřového masa, huse, kachně, ale především ke zvěřině.
Podáváme vychlazené na 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý.
J.P. Chenet Cabernet Syrah je výrazné kořeněné víno dlouhé, příjemně svíravé chuti. Vhodné k pečeným masům, zvěřině a k sýrové míse.
Teplota podávání: 14 - 16°C
...
Barva vína je světle zelená se slámovými odlesky. Vůně vína je směsicí květů letní louky a žlutého zahradního ovoce. Ve svěží a čisté chuti poté objevíme zelenou limetku, kiwi a lískový oříšek s dlouhou dochutí zakončenou pikantní kyselinou a typickou chlebovinkou. Víno lze velmi vhodně doplnit krůtou s cibulovým chutney a slaným bílým pečivem, candátem...
Věhlasná odrůda z francouzské oblasti Bordeaux, která vznikla přirozeným křížením mezi odrůdou Cabernet Franc a Sauvignon. Harmonické víno s nezaměnitelným buketem černého rybízu a ostružin a výraznou extraktivní chutí cabernetového charakteru. Doporučujeme k pikantním jídlům připraveným ze zvěřiny, skopového a hovězího masa.
Doporučená teplota podávámí...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Intenzivní, jasně rubínová barva s odleskem granátového jablka. Vůně je velmi široká, plná a vyniká typickou ovocitostí. Dominuje zde kompotované černé bobulové ovoce, které je...
Vyvážené víno, kořeněné, velmi harmonické a hebké s jemnou kyselinkou.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci vína
- Stabilní kvalita při rozlévání
- Výpustný ventil zaručuje nalévání bez přístupu vzduchu
- Po...
Víno světle žlutozelené barvy a ovocnokvětnaté vůně. Chuť je plná, kořenitá s ovocnými tóny avokáda.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Pinot Grigio je jemné bílé víno se zlatavě žlutou barvou, harmonickým, charakteristickým odrůdovým buketem a svěží suchou chutí.
Teplota podávání: 10-12°C ...
Patří mezi vysoce kvalitní odrůdová vína s typickým buketem, který připomíná černý rybíz, někdy i s travnatou příchutí.
Doporučujeme jej k výrazným úpravám zvěřiny a k sýrům s ušlechtilou plísní.
Doporučená teplota podávání je 14° - 18°C. ...
Červené suché víno rubínové barvy s vůní švestek a kořeněnou chutí.
Víno je vhodné podávat ke kořeněným pizzám, těstovinám, grilovaným masům nejlépe při teplotě 16-18°.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Jeho Portugalský původ není jednoznačný. Od konce 18. století se pěstuje také na Moravě a v Čechách. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní.
Vůně mladého vína je jemně květinová, nesmírně příjemná a je-li podporována mladistvou harmonií vína svádí k dalšímu doušku.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným...
Typická odrůda pro francouzskou oblast Bordeaux. Víno rubínově červené barvy s cihlovým odstínem a příjemnou vůní kompotovaných višní a třešní. Svěží dlouhotrvající chuť je podtržena sametovou tříslovinou. Doporučujeme k vepřovému steaku, zvěřině a uzenému masu.
Doporučená teplota podávámí 13 - 14 °C.
Alergeny: oxid siřičitý. ...
Víno světle žluté barvy s ovocnou chutí a vyšším obsahem příjemných pikantních kyselin. Vůně je středně výrazná, jemně chlebnatá s tóny lískových ořechů. Odrůda pochází z Francie.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Barva vína je světlá se zelenožlutým odstínem.
Vůně je jemně muškátová ovocná, připomínající zralou broskev někdy i černý rybíz. Tyto aromatické látky přecházejí i do chutě. Pro toto víno je charakteristický nižší obsah kyselin.
Doporučujeme podávat k...
víno světle zelenožluté barvy s komplikovaným buketem, který se projevuje zpočátku jako vůně zralé broskve, ale rychle přechází přes drobné bobulové ovoce až ke kvetoucímu bezu. Chuť je velmi plná, silná, nasládlá a nalezneme v ní, to co ve vůni, i mnohem víc...
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, chřestu, kozím sýrům nebo uzeným rybám....
Víno má zelenožlutou barvu, s typicky jemně muškátovým až broskvovým buketem a příjemnou chutí. Doporučujeme podávat k zeleninovým jídlům nebo salátům a k drůbežím specialitám.
Doporučená teplota podávání 9-11°C.
- Praktické balení pro restauraci, vinárnu, venkovní oslavu, dovolenou i párty
- Unikátní technologie balení ve vakuu zabraňuje oxidaci...