100% tequila Anejo, která zraje minimálně 3 roky ve starých dubových sudech. Nadchne svou hlubokou zlatou barvou a dlouho přetrvávajícím aroma. Je to opravdová špička mezi tequilami a pijeme ji podobně jako koňak, tj. v koňakové sklence při pokojové teplotě.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec a ukazovák nasypeme sůl. Stejnou rukou vezmeme plátek citronu, slízneme sůl, jedním douškem vypijeme tequilu a rychle zajíme citronem. ...
100% tequila Anejo, která zraje minimálně 3 roky ve starých dubových sudech. Nadchne svou hlubokou zlatou barvou a dlouho přetrvávajícím aroma. Je to opravdová špička mezi tequilami a pijeme ji podobně jako koňak, tj. v koňakové sklence při pokojové teplotě.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec a ukazovák nasypeme sůl. Stejnou rukou vezmeme plátek citronu, slízneme sůl, jedním douškem vypijeme tequilu a rychle zajíme citronem.
Zlatou tequilu doporučujeme pít se skořicí a pomerančem.
Tequila se také hodně používá pro přípravu svěžích exotických míchaných nápojů.
K nejznámějším patří Margarita.
Chceš vědět jak poznáš, že piješ opravdu tu pravou tequilu? Tady je pár rad:
Abys měl jistotu, že piješ kvalitní produkt, hledej na etiketě následující informace:
1. NOM – (označení pro Normas Official Mexicana) a čtyřmístné číslo, které potvrzuje shodu s mexickým standardem – Official Mexican Standards
2. CRT – (Consejo Regulador de Tequila) výroba kontrolována úřadem pro tequilu
3. DO + dvojmístné číslo – doklad o souladu použití názvu tequila s geografickým původem a technickými požadavky
4. DGN – (Direction General de Normas) objevuje se jen výjimečně, používá mexická vláda jako známku kvality a původu
5. Každý produkt, který chce na etiketě nést označení tequila musí být vyroben:
ve stanovené oblasti – ve státě Jalisco, v jehož srdci leží hlavní město tequily – Tequila.
předepsaným způsobem – 51% zkvasitelných cukrů musí pocházet ze schválené modré agáve
ze schválené suroviny – Weberovy modré agáve
čistotu a autenticitu produkce kontroluje mexický úřad pro tequilu a mezcal
Sleduj proto co kupuješ – je velký rozdíl mezi opravdovou tequilou a alkoholem s příchutí tequily. I mezi jednotlivými značkami těch „pravých“ tequil jsou velké rozdíly. Nezbývá než jen nakoupit pár láhví a testovat a testovat…
Zraje v dubových sudech po dobu zhruba jednoho roku. Kvalitu a chuť zlaté SIERRA Gold nejlépe zvýrazníš plátkem pomeranče posypaným skořicí.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec a ukazovák...
Tato tequila nese jméno Dona Julia Gonzaleze, který vytvořil první ultraprémiovou tequilu ze 100% modré Weberovy agáve. Don Julio byl průkopníkem v pěstování agáve a jeho principy sázení rostlin dále od sebe, aby mohly růst osm až deset let a plně tak dozrát, se pro výrobu této tequily používají dodnes. Celý proces výroby je pečlivě kontrolován, od sázení...
Tato tequila pochází z Los Altos, neboli vysočiny státu Jalisco, kde se nachází úrodná půda bohatá na železo.
Obsah Modrého Agáve 70%!
Ideální k přípravě kvalitních koktejlů. Jemná a lehká na patře, zpočátku se zřetelnými tóny agáve, následně osvěžující s bylinnými tóny. ...
Olmeca Tequila Blanco je vyrobená z modré agáve procesem, který podtrhuje její výjimečnou čistotu. Je ideálním základem mnoha longdrinků a koktejlů. Chutná nejlépe čistá s citrónem a solí. Její čirá barva a čerstvé citrónové aroma je taky ideální pro přípravu tvých oblíbených koktejlů, např. Margarity. ...
Olmeca Tequila Gold je unikátní tequila vyráběná z ručně sklízených výběrových agaví. Zlatavou barvu získává díky odpočinku ve vybraných dubových sudech, které tuhle prémiovou tequilu obohacují o delikátní příchuť. Pro svou jemnou chuť agáve si ji vychutnáš nejlépe čistou s plátkem pomeranče posypaným skořicí, ale připravíš z ní i prvotřídní koktejly pro...
HERRADURA ANEJO byla poprvé vyrobena v roce 1962. Nechává se 2 roky zrát v dubových sudech a připomíná krásu a tradici staré destilerie San José del Refugio.
Herradura Aňejo má schopnost uspokojit chutě požitkářů na celém světě.
V souladu s normami a pravidly vyhrazenými vládní organizací, s názvem CRT – Consejo Regulador del Tequila, která dohlíží na...
Pro zaokrouhlení chuti a vůně se skladuje po dobu dvou měsíců. Vychutnej si ji při rituálu pití se solí a citronem nebo ve skvělých míchaných drincích.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec...
Olmeca Altos Tequila Reposado je prémiová tequila vyrobená ze 100% modré agáve. Zlatavou barvu získává díky odpočinku ve vybraných dubových sudech, které tuhle prémiovou tequilu obohacují o delikátní příchuť. Pro svou jemnou chuť agáve si ji vychutnáš nejlépe čistou s plátkem pomeranče posypaným skořicí, ale připravíš z ní i prvotřídní koktejly pro...
Tato tequila nese jméno Dona Julia Gonzaleze, který vytvořil první ultraprémiovou tequilu ze 100% modré Weberovy agáve. Don Julio byl průkopníkem v pěstování agáve a jeho principy sázení rostlin dále od sebe, aby mohly růst osm až deset let a plně tak dozrát, se pro výrobu této tequily používají dodnes. Celý proces výroby je pečlivě kontrolován, od sázení...
Tato tequila pochází z Los Altos, neboli vysočiny státu Jalisco, kde se nachází úrodná půda bohatá na železo.
Obsah Modrého Agáve 70%!
Ideální k přípravě kvalitních koktejlů. Jemná a lehká na patře. Chuť zpočátku se zřetelnými tóny agáve, následně se sladkými tóny vanilky. ...
Olmeca Altos Tequila Blanco je prémiová tequila vyrobená ze 100% modré agáve procesem, který podtrhuje její výjimečnou čistotu. Je ideálním základem mnoha longdrinků a koktejlů. Chutná nejlépe čistá s citrónem a solí. Její čirá barva a čerstvé citrónové aroma je taky ideální pro přípravu tvých oblíbených koktejlů, např. Margarity. ...
Don Agustín Blanco pochází z úrodných výšin státu Jalisco. Je vhodná pro míchání prvotřídních koktejlů, nebo k vychutnávání v koňakových skleničkách.
Disponuje Intenzivní chutí modrého Agáve.
...
Tato tequila nese jméno Dona Julia Gonzaleze, který vytvořil první ultraprémiovou tequilu ze 100% modré Weberovy agáve. Don Julio byl průkopníkem v pěstování agáve a jeho principy sázení rostlin dále od sebe, aby mohly růst osm až deset let a plně tak dozrát, se pro výrobu této tequily používají dodnes. Celý proces výroby je pečlivě kontrolován, od sázení...
Zraje v dubových sudech po dobu zhruba jednoho roku. Kvalitu a chuť zlaté SIERRA Gold nejlépe zvýrazníš plátkem pomeranče posypaným skořicí.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec a ukazovák...
Anejo tequily musí podle zákona zrát nejméně 12 měsíců. Corralejo Anejo zraje v sudech z nových amerických dubů, které jsou uvnitř vypáleny, aby propůjčily dotek kouře výslednému produktu. Tato tequila je nejlepším příkladem dovednosti Dona Leonarda a je lahvována do lahví v červené barvě, v Mexiku symbolizující prosperitu. Corralejo Anejo je vítězem...
Cabrito Reposado je prémiová tequilla vyrobená ze 100% agáve. Vyrábí se v Arandas, stát Mexiko. V Mexiku je zařazena jako sedmá značka mezi výrobci tequil. V tomto kvalitním nápoji je přítomna známá nasládlá chuť, ve které lze odhalit přítomnost heřmánku a karamelu. ...