100% tequila Anejo, která zraje minimálně 3 roky ve starých dubových sudech. Nadchne svou hlubokou zlatou barvou a dlouho přetrvávajícím aroma. Je to opravdová špička mezi tequilami a pijeme ji podobně jako koňak, tj. v koňakové sklence při pokojové teplotě.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec a ukazovák nasypeme sůl. Stejnou rukou vezmeme plátek citronu, slízneme sůl, jedním douškem vypijeme tequilu a rychle zajíme citronem. ...
100% tequila Anejo, která zraje minimálně 3 roky ve starých dubových sudech. Nadchne svou hlubokou zlatou barvou a dlouho přetrvávajícím aroma. Je to opravdová špička mezi tequilami a pijeme ji podobně jako koňak, tj. v koňakové sklence při pokojové teplotě.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec a ukazovák nasypeme sůl. Stejnou rukou vezmeme plátek citronu, slízneme sůl, jedním douškem vypijeme tequilu a rychle zajíme citronem.
Zlatou tequilu doporučujeme pít se skořicí a pomerančem.
Tequila se také hodně používá pro přípravu svěžích exotických míchaných nápojů.
K nejznámějším patří Margarita.
Chceš vědět jak poznáš, že piješ opravdu tu pravou tequilu? Tady je pár rad:
Abys měl jistotu, že piješ kvalitní produkt, hledej na etiketě následující informace:
1. NOM – (označení pro Normas Official Mexicana) a čtyřmístné číslo, které potvrzuje shodu s mexickým standardem – Official Mexican Standards
2. CRT – (Consejo Regulador de Tequila) výroba kontrolována úřadem pro tequilu
3. DO + dvojmístné číslo – doklad o souladu použití názvu tequila s geografickým původem a technickými požadavky
4. DGN – (Direction General de Normas) objevuje se jen výjimečně, používá mexická vláda jako známku kvality a původu
5. Každý produkt, který chce na etiketě nést označení tequila musí být vyroben:
ve stanovené oblasti – ve státě Jalisco, v jehož srdci leží hlavní město tequily – Tequila.
předepsaným způsobem – 51% zkvasitelných cukrů musí pocházet ze schválené modré agáve
ze schválené suroviny – Weberovy modré agáve
čistotu a autenticitu produkce kontroluje mexický úřad pro tequilu a mezcal
Sleduj proto co kupuješ – je velký rozdíl mezi opravdovou tequilou a alkoholem s příchutí tequily. I mezi jednotlivými značkami těch „pravých“ tequil jsou velké rozdíly. Nezbývá než jen nakoupit pár láhví a testovat a testovat…
Corralejo Reposado je uleželá 4 měsíce v sudech ze tří rozdílných druhů dubového dřeva. Jedná se o francouzské, americké a letní duby, neboli Křemeláky, jejichž působením dochází k jedinečné chuti Tequily Corralejo Reposado. Výjimečnost této metody byla potvrzena třemi zlatými medailemi při mezinárodních ochutnávkách a “Double Gold“ medailí na World...
Cabrito Blanco je prémiová tequila vyrobená ze 100% modré agáve, která představuje to nejlepší z mexické tradice a řemeslného zpracování. Značka Cabrito, s hlubokými kořeny v mexické historii, je známá svou kvalitou a autentickou chutí. Díky svému bílému vzhledu a čistému charakteru je ideální pro všechny, kteří hledají autentický a všestranný nápoj.
Tato tequila nese jméno Dona Julia Gonzaleze, který vytvořil první ultraprémiovou tequilu ze 100% modré Weberovy agáve. Don Julio byl průkopníkem v pěstování agáve a jeho principy sázení rostlin dále od sebe, aby mohly růst osm až deset let a plně tak dozrát, se pro výrobu této tequily používají dodnes. Celý proces výroby je pečlivě kontrolován, od sázení...
Olmeca Tequila Gold je unikátní tequila vyráběná z ručně sklízených výběrových agaví. Zlatavou barvu získává díky odpočinku ve vybraných dubových sudech, které tuhle prémiovou tequilu obohacují o delikátní příchuť. Pro svou jemnou chuť agáve si ji vychutnáš nejlépe čistou s plátkem pomeranče posypaným skořicí, ale připravíš z ní i prvotřídní koktejly pro...
Tato tequila nese jméno Dona Julia Gonzaleze, který vytvořil první ultraprémiovou tequilu ze 100% modré Weberovy agáve. Don Julio byl průkopníkem v pěstování agáve a jeho principy sázení rostlin dále od sebe, aby mohly růst osm až deset let a plně tak dozrát, se pro výrobu této tequily používají dodnes. Celý proces výroby je pečlivě kontrolován, od sázení...
Tato jedinečná tequila, která bývá označována jako „neoddiskutovatelný Rolls-Royce mezi bílými tequilami“, je jedinou blanco tequilou na světě, která je ukládaná na 40 dnů do dubových sudů kde získává světle jantarovou barvu a nenapodobitelně jemnou chuť.
HERRADURA BLANCO je jedinou Blanco tequilou získávající jemně jantarovou barvu 40 denním uležením v...
Don Agustín Blanco je prémiová tequila, která vás zavede přímo do srdce Mexika. Vyrobena ze 100% modré agáve, pěstované na úrodných půdách vysočiny Jalisco, tato tequila nabízí jedinečný chuťový zážitek.
Anejo tequily musí podle zákona zrát nejméně 12 měsíců. Corralejo Anejo zraje v sudech z nových amerických dubů, které jsou uvnitř vypáleny, aby propůjčily dotek kouře výslednému produktu. Tato tequila je nejlepším příkladem dovednosti Dona Leonarda a je lahvována do lahví v červené barvě, v Mexiku symbolizující prosperitu. Corralejo Anejo je vítězem...
Olmeca Tequila Blanco je vyrobená z modré agáve procesem, který podtrhuje její výjimečnou čistotu. Je ideálním základem mnoha longdrinků a koktejlů. Chutná nejlépe čistá s citrónem a solí. Její čirá barva a čerstvé citrónové aroma je taky ideální pro přípravu tvých oblíbených koktejlů, např. Margarity. ...
Je velmi jemnou tequilou pojmenovanou na počest lidí, sklízejících v potu tváře zralá agáve pro společnost Casa Herradura. Vychutnat si ji můžete buď čistou, se solí, limetou a Sangritou el Jimador nebo v rozmanitých koktejlech. ...
HERRADURA SELECCIÓN SUPREMA
Excelentní, je to pravé slovo, které nejlépe vystihuje tento nápoj světové třídy, který je vrcholnou presentací tequily vyrobené firmou Casa Herradura. Limitovaná edice tohoto mistrovského díla je vyráběna pouze z nejlepších agáví, lahvovaná a ručně pečetěná rukama expertů.
Pouze čas je schopen přeměnit mexická agáve na první...
Olmeca Altos Tequila Reposado je prémiová tequila vyrobená ze 100% modré agáve. Zlatavou barvu získává díky odpočinku ve vybraných dubových sudech, které tuhle prémiovou tequilu obohacují o delikátní příchuť. Pro svou jemnou chuť agáve si ji vychutnáš nejlépe čistou s plátkem pomeranče posypaným skořicí, ale připravíš z ní i prvotřídní koktejly pro...
Tequila Corralejo Blanco je výsledkem destilace v měděných kotlíkových destilačních zařízeních a je lahvovaná nezrající. Majitel destilerie Don Leonardo říká své blanco Tequile “Pravda“, protože nejlépe zachytí charakter Blue Agáve Tequilana Weber, ze kterého jsou všechny Tequily Corralejo vyráběny. ...
Olmeca Tequila Gold je unikátní tequila vyráběná z ručně sklízených výběrových agaví. Zlatavou barvu získává díky odpočinku ve vybraných dubových sudech, které tuhle prémiovou tequilu obohacují o delikátní příchuť. Pro svou jemnou chuť agáve si ji vychutnáš nejlépe čistou s plátkem pomeranče posypaným skořicí, ale připravíš z ní i prvotřídní koktejly pro...
Pro zaokrouhlení chuti a vůně se skladuje po dobu dvou měsíců. Vychutnej si ji při rituálu pití se solí a citronem nebo ve skvělých míchaných drincích.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec...
Zraje v dubových sudech po dobu zhruba jednoho roku. Kvalitu a chuť zlaté SIERRA Gold nejlépe zvýrazníš plátkem pomeranče posypaným skořicí.
No a jak tequilu nejlépe pít?
Mexičané tequilu pijí čistou, neředěnou, pomalým usrkáváním, aby vychutnali její nezaměnitelnou chuť.
Rituál se solí a citronem je následující:
na hřbet ruky mezi palec a ukazovák...