Růžové portské patří mezi nový hit v produkci portských vín. Toto prémiové portské delikátně snoubí sladkost a plnost červených portských, kterou doplňuje živost a svěžest vín bílých. Servíruje se do velké vinné sklenice na kostky ledu. Pro větší osvěžení doporučujeme smíchat s tonikem a doplnit o lístky čerstvé máty. Díky tomu může víno rozvinout své delikátní aroma a stává se příjemně osvěžujícím nápojem, který je vhodný nejen pro horké letní dny. Dopřejte si nový chuťový zážitek.
Alergeny: siřičitany. ...
Růžové portské patří mezi nový hit v produkci portských vín. Toto prémiové portské delikátně snoubí sladkost a plnost červených portských, kterou doplňuje živost a svěžest vín bílých. Servíruje se do velké vinné sklenice na kostky ledu. Pro větší osvěžení doporučujeme smíchat s tonikem a doplnit o lístky čerstvé máty. Díky tomu může víno rozvinout své delikátní aroma a stává se příjemně osvěžujícím nápojem, který je vhodný nejen pro horké letní dny. Dopřejte si nový chuťový zážitek.
Alergeny: siřičitany.
Royal Oporto Ruby je směs mladých, plných červených portských vín, zrajících tři roky v dubových sudech. Víno má tmavě rubínovou barvu a zralé aroma s rafinovanou ostrou vůní lesních jahod. ...
Royal Oporto White se vyrábí stejným způsobem jako červené portské, ale místo červených hroznů se používají hrozny bílé. Po tři roky zraje v dřevěných sudech. Doporučuje se podávat o teplotě 10 °C samostatně nebo v létě na ledu s citrónem. ...
Opět jsou na našem trhu k dispozici speciální portská vína typu Colheita. Je to vzácná a luxusní alternativa k ročníkovému portskému. Víno je plněno do atraktivních láhví, nemusí se dekantovat a podobně jako Aged Tawny se nemusí po otevření ihned spotřebovat. ...
Tato madeira je vyrobena smícháním odrůd Negra Mole, Triunfo a Complexa. Toto víno je lahvováno tři roky po sklizni a běžně po dvou ledech v dubových sudech. Sklizeň probíhá od posledního týdne v srpnu a po celé září. Může být podáváno s dezerty, sýry nebo jako nápoj vhodný po večeři. Ideální teplota pro servírování je 13-16 °C. ...
Tato madeira je vyrobena pouze z hroznů odrůdy Malvasia, pro které je na ostrově Madeira povoleno používat také anglický název Malmsey. Před naplněním do lahví musí být minimálně 10 let uložena v dubových sudech. Podává se s deserty, nebo jako aperitiv. Ocení ji také milovníci doutníků. Ideální teplota pro servírování je 16-18 °C. ...
Nejmladší z řady luxusních víceletých Tawny. Číslice označující věk u jednotlivých vín, v tomto případě 10 let, je průměrným stářím jednotlivých složek vína. Víno postupně ztrácí originální rudou barvu a získává velmi delikátní jantarový nádech, který je pro Tawny typický. Tato desetiletá směs se prezentuje živostí a svěžestí, přesto je velmi komplexní a...
Více než 40 let stará směs portských Tawny vín s intenzivní elegancí a unikátní atmosférou se již přes 200 let ukládá do sklepů sídla společnosti ve čtvrti Vila Nova de Gaia. Správná doba zrání je pro víno velmi důležitá k dosažení ideálního bodu zralosti a tím k nenapodobitelnému charakteru.Výsledné víno jantarové barvy a opravdu delikátní chuti je tím...
Sandeman Port White je suché a světlé portské víno, které si zachovává svěžest a lehkost vybraných hroznů bílých odrůd. Chlazené či s ledem je ideální jako ap eritiv, chutná i jako long drink např. s tonikem. ...
Toto víno je výsledkem dlouhého a opatrného zrání v pečlivě vybraných dubových sudech. Ovocnost, která převažuje u mladších vín, postupně přechází v jedinečnou jemnost. Nevšední sametová chuť, nádherně vyzrálé aroma s tóny koření, lékořice, vlašských ořechů, vanilky, marmelád a v závěru tóny dubového dřeva. Je bohaté, vyzrálé, decentní a ve své kategorii...
Royal Oporto Tawny společnosti Real Companhia Velha zraje po dobu 5 let, což je podstatně déle než konkurenční značky, u kterých se dodržují zákonem předepsané tři roky. Tawny kombinuje příjemnost své zralé chuti s jemností, kterou vínu poskytuje zrání v dubových sudech. Je oblíbeným aperitivem pro Francouze a "odpoledním nápojem" pro Portugalce....
Nejmladší z řady luxusních víceletých Tawny. Číslice označující věk u jednotlivých vín, v tomto případě 10 let, je průměrným stářím jednotlivých složek vína. Víno postupně ztrácí originální rudou barvu a získává velmi delikátní jantarový nádech, který je pro Tawny typický. Tato desetiletá směs se prezentuje živostí a svěžestí, přesto je velmi komplexní a...
Toto víno je výsledkem dlouhého a opatrného zrání v pečlivě vybraných dubových sudech. Ovocnost, která převažuje u mladších vín, postupně přechází v jedinečnou jemnost. Nevšední sametová chuť, nádherně vyzrálé aroma s tóny koření, lékořice, vlašských ořechů, vanilky, marmelád a v závěru tóny dubového dřeva. Je bohaté, vyzrálé, decentní a ve své kategorii...
Sandeman Port Tawny Imperial je prémiové, jantarově vybarvené portské vyrobené mísením unikátních vín z rezerv Vila Nova de Gaia. Pozvolna vyzrává v malých dubových sudech. ...
Royal Oporto Ruby je směs mladých, plných červených portských vín, zrajících tři roky v dubových sudech. Víno má tmavě rubínovou barvu a zralé aroma s rafinovanou ostrou vůní lesních jahod. ...
V nejznámější řadě se setkáme s jemným suchým Extra Dry White zrajícím v dřevěných sudech po dobu tří let. Tento druh je vyráběn stejnými procedurami jako ostatní portská vína, ale fermentaci před zvýšením alkoholu je ponechána delší doba. Suché bílé portské je známé jako klasický aperitiv. Doporučuje se chlazené, podávané s olivami a praženými mandlemi. ...
Sandeman Sherry Medium Dry je jantarově zbarvené polosuché sherry. Vyniká hlubokým aromatem a vyzrálou, mírně sladkou chutí. Jeho uplatnění je velmi široké. Konzumovat jej lze jako digestiv i jako součást long drinku. Chutná skvěle jak nachlazený, tak při pokojové teplotě.
Alergeny: Oxid siřičitý a siřičitany. ...