Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alko ...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena); někdy se kombinují meziprodukty různých metod.
Konzumace je u likérů je velmi různorodá, ale především jako součást míchaných nápojů.
Složení: voda, líh, cukr, destilát z citrusové kůry, aroma.
Jägermeister je jedinečný hořký bylinný likér vyráběný od roku 1934 v Německu. Jeho výjimečná chuť je hrdým výsledkem historie propojené s tradičním mistrovstvím. Jägermeister se vyrábí pouze z přírodních přísad, základ tvoří 56 druhů bylin, kořenů a plodů z celého světa. Po smíšení s čistým alkoholem zraje nejméně jeden rok v dubovém sudu. Emblémem...
Jedinečná kombinace směsi bylin a koření, jejímž základem jsou sladká meduňka, svěží máta, voňavá skořice a osvěžující citronová kůra.
Nejlépe vychutnáte ve společnosti přátel vychlazený samotný nebo v kombinaci s Vineou či Kofolou.
Složení: voda, líh, cukr, vinný destilát, směs bylin a koření, barvivo, karamel. ...
Tento zelenkavý nápoj je určen pro všechny milovníky likérů. Je lehce nasládlý a má skvělou mentolovou chuť. Je vynikající chlazený v neředěném stavu nebo může oživit chuť míchaných nápojů. ...
Becherovka Lemond je lehký ovocný likér, ve kterém se snoubí mnohasetleté zkušenosti v oblasti výroby likérů, dokonalé porozumění bylinkám, ale i nový svěží přístup. Chuť Lemondu vychází z Becherovky Original, která je však obohacená o svěží nádech citrusů. Pomeranče, citrony a kumquaty tak vytvářejí z oblíbeného bylinného likéru neobyčejný ovocný...
Amundsen Peach kombinuje dlouhodobě oblíbenou chuť čistě přírodní šťávy z broskví s křišťálově čistou vodkou.
Základem Amundsen Peach je oblíbená Vodka Amundsen, jejíž jemnost vytváří tradiční skandinávská technologie výroby. Ta spočívá především v několikanásobné filtraci přes aktivní dřevěné uhlí, při níž jsou zachyceny i sebemenší příměsi.
Složení:...
Bols Peach – osvěžující mix kvalitního alkoholu a jemné a šťavnaté chuti na slunci vyzrálých broskví.
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi...
Základem Amundsen Pear je oblíbená Vodka Amundsen, jejíž jemnost vytváří tradiční skandinávská technologie výroby. Ta spočívá především v několikanásobné filtraci přes aktivní dřevěné uhlí, při níž jsou zachyceny i sebemenší příměsi. Amudsen Pear spojuje kvalitu Vodky Amundsen s osvěžující chutí hrušky.
Složení: Amundsen vodka (obilný líh), hrušková...
Základem likéru je kvalitní velejemný líh, ve kterém je macerována směs bylin a koření. Základní surovinou likéru, je koření, které dalo tomuto nápoji jméno, kmín. Je pravděpodobně nejstarším kořením používaným v Evropě, pěstoval se již v neolitu. Likér jemné barvy výrazně voní po kmínu a koření, chutná sladkohořce. Všechny jeho složky jsou přírodního...
Základem Amundsen Melon je oblíbená Vodka Amundsen, jejíž jemnost vytváří tradiční skandinávská technologie výroby. Ta spočívá především v několikanásobné filtraci přes aktivní dřevěné uhlí, při níž jsou zachyceny i sebemenší příměsi. Amudsen Melon spojuje kvalitu Vodky Amundsen s osvěžující chutí melounu.
Složení: Amundsen vodka (obilný líh), cukr,...
Tento zelenkavý nápoj je určen pro všechny milovníky likérů. Je lehce nasládlý a má skvělou mentolovou chuť. Je vynikající chlazený v neředěném stavu nebo může oživit chuť míchaných nápojů. ...
Ovocný nápoj charakteristický svou jedinečnou plnou chutí s kousky jahod. Tajemství tohoto nápoje spočívá ve vynikající přírodní jahodové chuti, skvělé vodce a střiku osvěžující šťávy z limet. Obsahuje 40 % přírodního jahodového protlaku, 10 % čisté vodky a šťávu z limet. ...
Macerací čtrnácti bylin z celého světa společně s mátou vznikla jedinečná hořkobylinná chuť s chladivým mátovým dozvukem. Fernet Stock s mátou vytváří jedinečnou kombinaci originální hořké chuti obohacené o mátový dozvuk. Vychutnejte si výjimečně dobrý Fernet Stock s mátou.
Složení: Líh, cukr, směs bylin, přírodní aromata, barvivo karamel, silice máty...
Cointreau - francouzský pomerančový likér, jehož vznik se datuje rokem 1849. Jeho přesná receptura je držena v tajnosti, jde však v zásadě o spojení neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Hotový likér se nechává po nějaký čas uležet.
Tip na drink:
Cointreau Fizz:
Ingredience: 50 ml...
Amaretto Venice je italský ovocný likér, jenž má sladkohořkou, trpkosladkou chuť s mandlovou vůní. Tento likér se vyrábí z mandlí, z meruňkových jader, bylin, vanilky a koření.
Složení: líh, cukr, přírodní aromatické látky, barvivo. ...
Vysoce kvalitní vaječný likér připravený z pečlivě vybraných surovin doplněný o oblíbenou pistáciovou příchuť. Božkov Vaječný Pistácie je vynikající chlazený, nebo jako součást zmrzlinových pohárů, dortů či jiných desertů.
Složení: MLÉKO, cukr, VEJCE, líh, aromata, barviva: tartrazin, patentní modř V, přírodní pistáciové aroma, SKOŘÁPKOVÉ PLODY....
Základem Amundsen Pear je oblíbená Vodka Amundsen, jejíž jemnost vytváří tradiční skandinávská technologie výroby. Ta spočívá především v několikanásobné filtraci přes aktivní dřevěné uhlí, při níž jsou zachyceny i sebemenší příměsi. Amudsen Pear spojuje kvalitu Vodky Amundsen s osvěžující chutí hrušky.
Složení: Amundsen vodka (obilný líh), hrušková...