Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alko ...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena); někdy se kombinují meziprodukty různých metod.
Konzumace je u likérů je velmi různorodá, ale především jako součást míchaných nápojů.
Kvalitní vaječný likér s příchutí oříšek, který je vyroben výhradně z čerstvých surovin. Při výrobě nejsou použita chemická barviva ani konzervanty. Proto je Vaječný sen tak hedvábně hladký a lahodný jako vaječný likér našich babiček.
Ovocný nápoj charakteristický svou jedinečnou plnou chutí s kousky jahod. Tajemství tohoto nápoje spočívá ve vynikající přírodní jahodové chuti, skvělé vodce a střiku osvěžující šťávy z limet. Obsahuje 40 % přírodního jahodového protlaku, 10 % čisté vodky a šťávu z limet. ...
Nefiltrovaná Becherovka v dárkovém balení + 2 kalíšky.Nefiltrovaná Becherovka je prémiový bylinný likér, který je součástí ikonické rodiny Becherovky. Je to jedinečný výrobek bez chemických konzervačních látek, barviv, nebo jiných umělých látek a emulgátorů. Vyrobena z čisté karlovarské vody, vysoce kvalitního lihu a směsi bylin a koření. Má přirozenou a...
Bylinný likér s historií sahající do roku 1877. Jelínkův Praděd je výtečný žaludeční bylinný likér zlatožluté barvy s hořce nasládlou bylinnou, jemně harmonickou vůní a chutí, s příznivým účinkem na zažívací a nervový systém a tvorbu krvinek. Vyrábí se macerací šestnácti druhů tuzemských i cizokrajných bylin a plodů v lihovém roztoku, který je doslazován...
Jägermeister - bylinný likér se silnou, výraznou vůní, nebývale citlivě vyváženou hořkosladkou chutí a příslovečně příznivými účinky na trávicí soustavu. Vyrábí se podle tajné původní receptury macerací 56 druhů kořínků, bylin a dalších přírodních zdrojů (mj. citrusové kůry, anýzu, lékořice, šafránu, zázvoru a jalovcových bobulí) v neutrálním lihu po dobu...
Základem likéru je kvalitní velejemný líh, ve kterém je macerována směs bylin a koření. Základní surovinou likéru, je koření, které dalo tomuto nápoji jméno, kmín. Je pravděpodobně nejstarším kořením používaným v Evropě, pěstoval se již v neolitu. Likér jemné barvy výrazně voní po kmínu a koření, chutná sladkohořce. Všechny jeho složky jsou přírodního...
Výjimečně dobrý a výjimečně hořký Fernet Stock, který je zdaleka nejoblíbenější lihovinou v České republice, patří spolu s Fernetem Stock Citrus ke stěžejním produktům společnosti Stock Plzeň - Božkov. Vznik hořkého Fernetu Stock se datuje rokem 1927. Právě tehdy totiž italský podnikatel Lionello Stock začal ve své likérce v Plzni - Božkově vyrábět hořký...
Disaronno Originale je italský likér, který se vyrábí v Saronno na základě tajné receptury již od roku 1525. Likér dříve nesl jméno Amaretto di Saronno a dnes se prodává po celém světě.
Disaronno Originale je likér, který je tvořen směsí 17 pečlivě vybraných bylinek a druhů ovoce a karamelu. Likér vyniká sladkou ovocnou chutí a mandlovou vůní, díky které...
Bols Créme de Bananes – vynikající chuť tomuto likéru dodává kombinace přírodního aroma vyzrálých banánů a jemného lihu, umocněnou nepatrnou příměsí vanilky a mandlí.
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce),...
Výjimečně dobrý a výjimečně hořký Fernet Stock, který je zdaleka nejoblíbenější lihovinou přichází s novou příchutí. 14 bylin z celého světa se spojilo s hruškou, tradičním českým ovocem. Výsledkem je nezaměnitelná hořká chuť Fernetu s originálním podtónem černé hrušky.
Složení: Líh, cukr, směs bylin, hrušková šťáva, barvivo karamel, aromata. ...
Základem jsou ingredience použité v Tatranském čaji 52%, jen je snížen obsah cukru a o 20% zvýšen obsah alkoholu.
Je to unikátní a lahodný lihovinový nápoj čajového typu. Je to koncentrát lihu, cukru, extraktů bylin a čajů, ovocných destilátů a extraktů
První originální nápoj na čajovém základě ze Slovenska.
Tradiční likér vyráběný v Prostějově podle unikátní receptury. Odlišuje se od obdobných produktů především 34% obsahem ovocné višňové šťávy, který dodává nápoji jedinečnou ovocnou chuť a jemnost. Od konkurence se také odlišuje vyšším procentem alkoholu, které zajišťuje vyváženou a charakteristickou chuť.
Tento likér je velice oblíben u žen. Je možné ho...
Vynikající, 100% přírodní, tradiční a vysoce kvalitní alkoholický nápoj. Pro ty, kteří pijí Becherovku, není žádnou novinkou, že tento oblíbený klasik mezi českými alkoholickými nápoji je 100% přírodní produkt bez jakýchkoli chemických konzervačních látek, umělých barviv a emulgátorů. Je to jen karlovarská voda, vysoce kvalitní líh, přírodní cukr a velmi...
NABROUŠENEJ SHOT, CO NENÍ PRO KAŽDÝHO.
Stejně jako originál i Jägermeister SCHARF využívá směs bylin, květů, kořínků a ovoce.
Jägermeister SCHARF si však získal své místo na výsluní díky svýmu vostrýmu a kořeněnýmu profilu. Výsledkem je dokonale vostrá, nová interpretace, zahrnující více intenzivní chuť zázvoru a 33% alkoholu. Zázvor a kořen galangalu je...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alko ...