Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alko ...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena); někdy se kombinují meziprodukty různých metod.
Konzumace je u likérů je velmi různorodá, ale především jako součást míchaných nápojů.
Becherovka Lemond je postavena na chuťové bázi Becherovky Original, avšak navíc je obohacena o ovocnou složku. Charakteristická je pro ni citrusová vůně a chuť. Jednou ze složek její receptury je velmi zajímavý citrusový plod kumquat (Fortunella Hindsii), označovaný také jako trpasličí mandarinka. Patří mezi nejmenší citrusové plody, je jen 2-4 cm dlouhý,...
NABROUŠENEJ SHOT, CO NENÍ PRO KAŽDÝHO.
Stejně jako originál i Jägermeister SCHARF využívá směs bylin, květů, kořínků a ovoce.
Jägermeister SCHARF si však získal své místo na výsluní díky svýmu vostrýmu a kořeněnýmu profilu. Výsledkem je dokonale vostrá, nová interpretace, zahrnující více intenzivní chuť zázvoru a 33% alkoholu. Zázvor a kořen galangalu je...
Božkov Švestka přináší charakteristickou příjemně natrpklou chuť švestek, která je kombinována s nejjemnějším lihem.
Všechny suroviny použité k výrobě Božkov Švestky jsou totiž stoprocentně přírodní, od šťávy ze zralých švestek, přes jemný líh až po kvalitní plzeňskou vodu. Proto již s první sklenkou budete mít pocit, že právě vychutnáváte babí léto...
Nefiltrovaná Becherovka je prémiový bylinný likér, který je součástí ikonické rodiny Becherovky. Je to jedinečný výrobek bez chemických konzervačních látek, barviv, nebo jiných umělých látek a emulgátorů. Vyrobena z čisté karlovarské vody, vysoce kvalitního lihu a směsi bylin a koření. Má přirozenou a bohatou chuť, díky které je perfektní jak samotná, tak...
Základem Amundsen Melon je oblíbená Vodka Amundsen, jejíž jemnost vytváří tradiční skandinávská technologie výroby. Ta spočívá především v několikanásobné filtraci přes aktivní dřevěné uhlí, při níž jsou zachyceny i sebemenší příměsi. Amudsen Melon spojuje kvalitu Vodky Amundsen s osvěžující chutí melounu.
Složení: Amundsen vodka (obilný líh), cukr,...
Základem likéru je kvalitní velejemný líh, ve kterém je macerována směs bylin a koření. Základní surovinou likéru, je koření, které dalo tomuto nápoji jméno, kmín. Je pravděpodobně nejstarším kořením používaným v Evropě, pěstoval se již v neolitu. Likér jemné barvy výrazně voní po kmínu a koření, chutná sladkohořce. Všechny jeho složky jsou přírodního...
SQUASHE jsou lehce alkoholické nápoje založené na ovocné chuti a jemné vodce – tzv. ochucené vodky. Poznáte je podle výrazného designu s divoce rozřezaným ovocem. Zvláštností řady jsou exotické příchutě jako cannabis nebo trkna + koka, obohacené o exotické extrakty. Podávají se vychlazené nebo s ledem, a tak jsou tyto likéry ideální jako nenáročný letní...
SQUASHE jsou lehce alkoholické nápoje založené na ovocné chuti a jemné vodce – tzv. ochucené vodky. Poznáte je podle výrazného designu s divoce rozřezaným ovocem. Zvláštností řady jsou exotické příchutě jako cannabis nebo trkna + koka, obohacené o exotické extrakty. Podávají se vychlazené nebo s ledem, a tak jsou tyto likéry ideální jako nenáročný letní...
Cointreau - francouzský pomerančový likér, jehož vznik se datuje rokem 1849. Jeho přesná receptura je držena v tajnosti, jde však v zásadě o spojení neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Hotový likér se nechává po nějaký čas uležet.
Tip na drink:
Cointreau Fizz:
Ingredience: 50 ml...
Je obohacen o extrakty z červeného čaje, ibišku a višní, které jsou zdrojem přírodních antioxidantů. Ibišek je rostlina pocházející z tropických částí Asie, vyniká velkými jedlými květy, vhodnými pro přípravu čaje s mírně kyselou chutí as nádhernou rubínovou barvou.
Základem Amundsen Pear je oblíbená Vodka Amundsen, jejíž jemnost vytváří tradiční skandinávská technologie výroby. Ta spočívá především v několikanásobné filtraci přes aktivní dřevěné uhlí, při níž jsou zachyceny i sebemenší příměsi. Amudsen Pear spojuje kvalitu Vodky Amundsen s osvěžující chutí hrušky.
Složení: Amundsen vodka (obilný líh), hrušková...
Ramazzotti Amaro je bylinný likér, který patří k nejoblíbenějším likérům v Itálii. Vyvážený poměr alkoholu a směs 33 vybraných bylin a pomerančové kůry činí z tohoto nápoje opravdový chuťový zážitek. Konzumovat lze buď čistý s ledem a plátkem pomeranče, nebo s tonikem jako osvěžující drink.
Jägermeister Manifest je výsledkem jedinečného výrobního procesu a více než 80 let zkušeností těch nejlepších mistrů. Jeho sofistikovaná a osobitá chuť pro všechny, kdo si rádi čas od času dopřejí skleničku prvotřídního alkoholu. ...
Amaretto Venice je italský ovocný likér, jenž má sladkohořkou, trpkosladkou chuť s mandlovou vůní. Tento likér se vyrábí z mandlí, z meruňkových jader, bylin, vanilky a koření.
Složení: líh, cukr, přírodní aromatické látky, barvivo. ...