Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alko ...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena); někdy se kombinují meziprodukty různých metod.
Konzumace je u likérů je velmi různorodá, ale především jako součást míchaných nápojů.
Výjimečně dobrý a výjimečně hořký Fernet Stock, který je zdaleka nejoblíbenější lihovinou v České republice, patří spolu s Fernetem Stock Citrus ke stěžejním produktům společnosti Stock Plzeň - Božkov. Vznik hořkého Fernetu Stock se datuje rokem 1927. Právě tehdy totiž italský podnikatel Lionello Stock začal ve své likérce v Plzni - Božkově vyrábět hořký...
Vynikající, 100% přírodní, tradiční a vysoce kvalitní alkoholický nápoj. Pro ty, kteří pijí Becherovku, není žádnou novinkou, že tento oblíbený klasik mezi českými alkoholickými nápoji je 100% přírodní produkt bez jakýchkoli chemických konzervačních látek, umělých barviv a emulgátorů. Je to jen karlovarská voda, vysoce kvalitní líh, přírodní cukr a velmi...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané...
Velmi suchý aperitiv bez cukru KV 14 byl na trh uveden v roce 1966. Je určen všem příznivcům hořkých nápojů, jež vyhledávají lihoviny bez cukru a pro vyznavače míchaných nápojů a long drinků. Pije se čistý a chlazený jako aperitiv či digestiv, výborný je s dobře vychlazeným pomerančovým džusem.
Klasická bylinná receptura je doplněna deseti procenty...
Disaronno Originale je italský likér, který se vyrábí v Saronno na základě tajné receptury již od roku 1525. Likér dříve nesl jméno Amaretto di Saronno a dnes se prodává po celém světě.
Disaronno Originale je likér, který je tvořen směsí 17 pečlivě vybraných bylinek a druhů ovoce a karamelu. Likér vyniká sladkou ovocnou chutí a mandlovou vůní, díky které...
Nefiltrovaná Becherovka v dárkovém balení + 2 kalíšky.Nefiltrovaná Becherovka je prémiový bylinný likér, který je součástí ikonické rodiny Becherovky. Je to jedinečný výrobek bez chemických konzervačních látek, barviv, nebo jiných umělých látek a emulgátorů. Vyrobena z čisté karlovarské vody, vysoce kvalitního lihu a směsi bylin a koření. Má přirozenou a...
Tento zelenkavý nápoj je určen pro všechny milovníky likérů. Je lehce nasládlý a má skvělou mentolovou chuť. Je vynikající chlazený v neředěném stavu nebo může oživit chuť míchaných nápojů. ...
Cointreau - francouzský pomerančový likér, jehož vznik se datuje rokem 1849. Jeho přesná receptura je držena v tajnosti, jde však v zásadě o spojení neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Hotový likér se nechává po nějaký čas uležet.
Tip na drink:
Cointreau Fizz:
Ingredience: 50 ml...
Svým úspěchem u konzumentů zajistila Zelená vznik celé řady BARTIDA ORIGINAL. Kombinaci vinného destilátu, alkoholu a cukru ve vyladěném poměru doplňují přírodní výtažky z máty peprné. Ta v likéru zanechala jemnou mentolovou chuť a výraznou vůni, která příjemně protáhne dutiny.
Kromě charakteristické barvy osloví BARTIDA ORIGINAL Zelená také zajímavou...
Je obohacen o extrakty z červeného čaje, ibišku a višní, které jsou zdrojem přírodních antioxidantů. Ibišek je rostlina pocházející z tropických částí Asie, vyniká velkými jedlými květy, vhodnými pro přípravu čaje s mírně kyselou chutí as nádhernou rubínovou barvou.
Ramazzotti Amaro je bylinný likér, který patří k nejoblíbenějším likérům v Itálii. Vyvážený poměr alkoholu a směs 33 vybraných bylin a pomerančové kůry činí z tohoto nápoje opravdový chuťový zážitek. Konzumovat lze buď čistý s ledem a plátkem pomeranče, nebo s tonikem jako osvěžující drink.
Jedinečná kombinace směsi bylin a koření, jejímž základem jsou sladká meduňka, svěží máta, voňavá skořice a osvěžující citronová kůra.
Nejlépe vychutnáte ve společnosti přátel vychlazený samotný nebo v kombinaci s Vineou či Kofolou.
Složení: voda, líh, cukr, vinný destilát, směs bylin a koření, barvivo, karamel. ...
Amundsen Peach kombinuje dlouhodobě oblíbenou chuť čistě přírodní šťávy z broskví s křišťálově čistou vodkou.
Základem Amundsen Peach je oblíbená Vodka Amundsen, jejíž jemnost vytváří tradiční skandinávská technologie výroby. Ta spočívá především v několikanásobné filtraci přes aktivní dřevěné uhlí, při níž jsou zachyceny i sebemenší příměsi.
Složení:...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané...
Tradiční likér vyráběný v Prostějově podle unikátní receptury. Odlišuje se od obdobných produktů především 34% obsahem ovocné višňové šťávy, který dodává nápoji jedinečnou ovocnou chuť a jemnost. Od konkurence se také odlišuje vyšším procentem alkoholu, které zajišťuje vyváženou a charakteristickou chuť.
Tento likér je velice oblíben u žen. Je možné ho...
Širokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření a takzvané „emulzní“ likéry.
Až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alko ...