Božkov Tuzemský, pokračovatel slavného Rumu Božkov s plachetnicí na etiketě, je v České republice nejoblíbenějším výrobkem své kategorie. Božkov Tuzemský je charakteristický jemnou vůní, decentní zlatou barvou a lahodnou rumovou chutí. Skvělý je čistý, ale uplatní se i v míchaných nápojích, grogu nebo při pečení.
Složení: Melasový líh, Rumová tresť,...
Je svrchně kvašené speciální tmavé pivo s obsahem alkoholu 6,5 %. Tmavá varianta Leffe se připravuje z praženého sladu, který tomuto pivu dává plnou tmavohnědou barvu a jedinečné aroma karamelu. Leffe je pivo s plnou chutí a lehkou příchutí jablek.
Produkt je dodáván po celém balení
Složení: voda, ječný slad, kukuřice, cukr, chmel, oxid uhličitý....
Kolik třešní, tolik višní – a odteď i tolik meruněk! Nová příchuť Kofoly a je to doopravdy pecka! Tedy, vlastně meruňka.
Kofola je populární nealkoholický nápoj, jehož základ tvoří 14 látek přírodního charakteru. Má jedinečné aroma a nižší obsah cukru a kofeinu oproti jiným kolovým nápojům.
Kofola si jako osvěžující nealkoholický nápoj získala své dobré...
Pro svoji jemnou a přitom výraznou chuť i vůni po lesních jahodách, malinách a ostružinách patří mezi nejoblíbenější ovocné čaje. V chlazené formě lze tento čaj doporučit zejména v letním období. ...
Tato pikantní a výrazná kombinace skvěle osvěží a poškádlí chuťové pohárky. Brusinky jsou vyhlášené svým pozitivním vlivem na lidské tělo, obsahují velké množství antioxidantů a působí protizánětlivě. ...
Kvalitní vaječný likér s příchutí pistácie, který je vyroben výhradně z čerstvých surovin. Při výrobě nejsou použita chemická barviva ani konzervanty. Proto je Vaječný sen tak hedvábně hladký a lahodný jako vaječný likér našich babiček.
Kvalitní vaječný likér, který je vyroben výhradně z čerstvých surovin. Při výrobě nejsou použita chemická barviva ani konzervanty. Proto je Vaječný sen tak hedvábně hladký a lahodný jako vaječný likér našich babiček.
Složení: Čerstvé mléko Cukr Líh Čerstvé vaječné žloutky Aromata Vaječné bílky Barvivo: lutein.
Alergeny: mléko, vejce. ...
Světlý ležák je pivo pro pravé fajnšmekry. Nejurozenější samičí hlávky kvalitního žateckého chmele, panensky čistá přírodní voda a přednostně vybíraná zrnka unikátní odrůdy moravského ječmene z něj dělají nápoj opravdových znalců. 700 let dlouhá tradice výroby budějovického piva a unikátní, 90 dnů dlouhá doba zrání jeho jedinečnost jen umocňují. Budweiser...
100% Robusta / Na turka, ale třeba i pro filtr nebo french press.
Klasika všech klasik. Jihlavanka, jakou si ji pamatujete a milujete. Značka ideál na přípravu tradičního českého turka, který vás postaví na nohy. Poctivé, silné, voňavé a pořád stejně dobré kafe už desítky let.
Datum minimální trvanlivosti 10.3.2025
Savo univerzální dezinfekční sprej je dezinfekce na všechny povrchy bez chloru. Návod k použití: nastříkejte rovnoměrně na čištěný povrch a setřete vlhkým hadříkem. Prozajištění antibakteriálního účinku nechte působit 5 minut. V případě silnéhoznečištění nechte působit 15 minut. Složení: Dezinfekční látka: alkyl (C12-C16)benzyldimethylamoniumchloridy 0,75...
Udržujte svou koupelnu hygienicky čistou a bez vodního kamene s dezinfekcí Sanytol. Účinně odstraňuje nečistoty, zbytky mýdla a vodní kámen a zároveň ničí 99,9 % bakterií, plísní a virů (včetně viru chřipky A H1N1, Herpes simplex virus a Rotavirus). Bez chlóru, s příjemnou vůní. Vhodné pro všechny povrchy v koupelně. Objednejte si Sanytol online a...
Udržujte svou kuchyň hygienicky čistou a bez mastnoty s dezinfekcí Sanytol. Účinně odstraňuje nečistoty, zbytky jídla a mastnotu a zároveň ničí 99,9 % bakterií, plísní a virů. Bez chlóru, s příjemnou citrusovou vůní (u některých variant). Ideální pro pracovní desky, dřezy, sporáky a další kuchyňské povrchy. Objednejte si Sanytol online a užívejte si...
Udržujte svůj domov hygienicky čistý a svěží s Sanytol dezinfekčním univerzálním čističem s vůní eukalyptu. Účinně odstraňuje nečistoty, mastnotu a ničí 99,9 % bakterií, plísní a virů. Vhodný na podlahy i omyvatelné povrchy. Bez chlóru a s příjemnou vůní eukalyptu. Ekonomické 1l balení. Objednejte si Sanytol online ještě dnes!
Udržujte své ruce hygienicky čisté s dezinfekčními gely Sanytol. Účinně eliminují 99,9 % bakterií, virů (včetně viru chřipky A H1N1 a lidského koronaviru 229E) a plísní. Gely Sanytol jsou obohaceny o hydratační složky, které zabraňují vysoušení pokožky a zanechávají ji jemnou a svěží. Ideální pro použití doma, v práci, na cestách i v přírodě. Vyberte si z...
Tequila Corralejo Blanco je výsledkem destilace v měděných kotlíkových destilačních zařízeních a je lahvovaná nezrající. Majitel destilerie Don Leonardo říká své blanco Tequile “Pravda“, protože nejlépe zachytí charakter Blue Agáve Tequilana Weber, ze kterého jsou všechny Tequily Corralejo vyráběny. ...
Označování stáří koňaku hvězdičkami zavedl poprvé ve 2. polovině minulého století Maurice Hennessy, výrobce koňaku. Dnes je všeobecně zavedeno a dokonce od roku 1947 právně zakotveno. Má to svůj opodstatněný důvod, protože např. označení „dvacetiletý koňak“ je jen částečně správné. Takto starý je totiž jen tzv. „mateřský koňak“. Původní starý koňak musí být čas od času omlazen a harmonizován do finálního výrobku, za který nese odpovědnost sklepmistr. Koňak uložený ke zrání v sudech má 70% alkoholu, tzn. Že je pro běžný konzum příliš silný. Na požadovaný obsah alkoholu 38% v Německu až 40% a v ...
Označování stáří koňaku hvězdičkami zavedl poprvé ve 2. polovině minulého století Maurice Hennessy, výrobce koňaku. Dnes je všeobecně zavedeno a dokonce od roku 1947 právně zakotveno. Má to svůj opodstatněný důvod, protože např. označení „dvacetiletý koňak“ je jen částečně správné. Takto starý je totiž jen tzv. „mateřský koňak“. Původní starý koňak musí být čas od času omlazen a harmonizován do finálního výrobku, za který nese odpovědnost sklepmistr. Koňak uložený ke zrání v sudech má 70% alkoholu, tzn. Že je pro běžný konzum příliš silný. Na požadovaný obsah alkoholu 38% v Německu až 40% a v jiných zemích je upravován destilovanou dešťovou vodou. Voda se mísí s koňakem na tekutinu s přibližně 15% alkoholu. Tato směs se nechává ležet, aby pak mohla být použita d snižování obsahu alkoholu v koňaku. Kromě toho se smí přidat cukr nebo cukrový sirup (1-2%) na doslazení karamel (1-2%) pro dosažení požadované barvy.
Hennessy
Richard Hennessy byl nejmladším synem lorda z Ballymacmoy. Když byl v bitvě u Fontenoy zraněn, odvezli jej do posádky na ostrově Ilie de Ré. Tam jej okouzlil blízký charentský kraj a místní pálenka tzv. "eau-de-vie" (voda života). Rozhodl se tedy usadit na břehu řeky Charente a věnovat se výrobě koňaku. Jeho přímí potomci pokračují v jeho šlépějích dodnes.
Po dlouhá léta převládal mýtus o tom, že koňak je pouze nápojem pro muže. Ovšem není důvod proč by lahodná a inspirující chuť francouzského koňaku Hennessy měla zůstat utajena ženám! Vždyť Hennessy je symbolem Francie, ztělesněním jejího stylu a vytříbeného vkusu a právě tyto kvality, spolu s neopakovatelnou chutí oslovující všechny smysly, ho dělají přitažlivým pro ženy milující francouzskou eleganci a šarm.
Hennessy je nejprodávanější koňak na světě, stojí za celosvětově uznávaným dělením koňaků podle stáří jednotlivých pálenek, které jsou v nich obsaženy od nejmladších, označených V.S, přes starší V.S.O.P až po nejstarší X.O, jejichž nejmladší složka musí být alespoň šest a půl roku stará. Ty nejlepší druhy Hennessy jsou míchány z pálenek starých několik desetiletí a ve značkách Richard Hennessy a Hennessy Paradise jsou obsaženy pálenky staré více než sto let.
Pro správné vychutnání lehkosti a jemnosti Hennessy doporučují sklepmistři jeho podávání při teplotě 18 - 21 stupňů Celsia ze sklenek tulipánového tvaru. V dámské společnosti je v současnosti velkým hitem Hennessy V.S podávaný s ledovou tříští a kouskem citrónu, ale také Hennessy long drinky. Favoritem je Hennessy Glace, tedy Hennessy V.S s několika kostkami ledu, tonikem nebo Hennessy Side Car, který kromě Hennessy obsahuje také Triple Sec a limetovou šťávu. Hennessy V.O.S.P se doporučuje pít čistý, maximálně se jeho skvělá chuť může podtrhnout pojídáním pomerančové kůry namočené v čokoládě.
Označování stáří koňaku hvězdičkami zavedl poprvé ve 2. polovině minulého století Maurice Hennessy, výrobce koňaku. Dnes je všeobecně zavedeno a dokonce od roku 1947 právně zakotveno. Má to svůj opodstatněný důvod, protože např. označení „dvacetiletý koňak“ je jen částečně správné. Takto starý je totiž jen tzv. „mateřský koňak“. Původní starý koňak musí být čas od času omlazen a harmonizován do finálního výrobku, za který nese odpovědnost sklepmistr. Koňak uložený ke zrání v sudech má 70% alkoholu, tzn. Že je pro běžný konzum příliš silný. Na požadovaný obsah alkoholu 38% v Německu až 40% a v ...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 7 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s...
Tento elegantní Armagnac je směsí 7 až 14 letých Armagnaců. Průměrné stáří je tedy výrazně vyšší než pro VSOP zákonem požadované 4 roky. Jednotlivé destiláty před smícháním zrají odděleně obvykle v limousinských dubových sudech. Výsledný produkt má vysokou viskozitu a aroma švestek s výraznými tóny vanilky. Chuť je strukturovaná, jemná a opět s tóny...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se...
Stáří koňaku
Označování stáří koňaku hvězdičkami zavedl poprvé ve 2. polovině minulého století Maurice Hennessy, výrobce koňaku. Dnes je všeobecně zavedeno a dokonce od roku 1947 právně zakotveno. Má to svůj opodstatněný důvod, protože např. označení „dvacetiletý koňak“ je jen částečně správné. Takto starý je totiž jen tzv. „mateřský koňak“. Původní starý...
Ararat 20 YO Nairi – Název získal podle jedné z nejmocnějších zemí Nairi, předchůdce dnešní Arménie, která byla známá svým nedobytným hlavním městem Tušpa. Nairi má nádherně sytou tmavě jantarovou barvu a jemnou vůni přecházející do cedrových tónů.
Ararat je legendární arménské brandy. Již od roku 1887 je součástí života milovníků brandy mnoha generací a...
Martell Cohiba je unikátní kompozicí stařených vínovic, tzv. eaux-de-vie z oblasti Grande Champagne. Tento ultrapremiový koňak nabízí komplexní a intenzivní aroma příbuzné kubánským doutníkům Cohiba. Jediný certifikovaný koňak Habanos of Cuba – jeho chuť je sklepmistrem vybalancována k párování s doutníky Cohiba, proto je vhodný pro všechny milovníky...
Godet V.S. Classique vypráví příběh o měděném destilačním zařízení, na kterém se koňak zrodil. Vyrábí se z hroznů z oblastí Fins Bois a Bons Bois a zraje 3 roky v dubových sudech, což je o 7 měsíců déle, než je doba stanovená pro to, aby se koňak mohl jmenovat V.S. Je to lahodný, přístupný koňak s odkrytým aroma. Vůně čerstvé hrušky a vanilky je doplněna...
Janneau Napoleon je směsí 10 až 12 letých Armagnaců. Hrozny použité na výrobu pocházejí z regionů Bas Armagnac a Tenaréze. Eaux-de-vie po destilaci zrají odděleně v limousinských dubových sudech. Po smíchání je výsledkem Armagnac zlaté barvy, což je důsledek dlouhého zrání. Má komplexní aroma s tóny sladkého dřeva a vanilky. Kulatá, plná a dokonale...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 7 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s...
Brandy Stock 84 je znamenitá brandy vyráběná pouze z ušlechtilých italských vín pocházejících z hroznů nejvyšší kvality. Svou dokonalou harmonii - zlatavou barvu, vůni a velmi jemnou chuť - získává dlouholetým zráním v dubových kádích.
...
Země původu: Francie
Rok založení: 1724, uvedení modelu na trh v třicátých letech 20. století
Výroba: Destilací vína vyrobeného z 60 % hroznů vypěstovaných výhradně v oblasti Grande Champagne a 40 % hroznů vypěstovaných v Petite Champagne, které leželo tzv. „na kalech“ v menších bečkách (pojem Fine Champagne znamená směs koňaků výhradně z obou...
Francouzský Courvoisier je jedním ze čtyř nejvýznamnějších výrobců koňaků na světě, který nabízí řadu špičkových produktů, které se odlišují svým stářím - VS, VSOP, XO Imperial.
Značkový Courvoisier zraje na rozdíl od standardních koňaků mnohem déle. Odborníci se shodují na tom, že proto je tím nejjemnějším a nejlepším ve své kategorii. Jako jediný...
Metaxa Grand Fine je dospělým a respektovaným členem rodiny METAXA. Unikátní keramická láhev byla inspirována starověkými řeckými vzory původem z ostrova Rhodos. Uvnitř láhve je produkt složený z vinných destilátů o průměrném stáří 15 let. Nejmladší z eaux-de-vie má stáří 8 let.
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas...
Martell Cordon Bleu je víc než 25letý koňak s výjimečnou kvalitou a osobitým charakterem, který se řadí do kategorie XO. Byl vytvořen roku 1912 Edouardem Martellem pro náročné klienty luxusních hotelů a restaurací. Unikátní chuť akcentuje využití hroznů z oblasti Borderies. Martell Cordon Bleu je pro náročné zákazníky, kteří dokážou jeho výjimečné kvality...
Jemně vyvážená směs, pocházející z koňaků starých 35 let. Koňakem se rozprostírá vůně růží a fialek, spolu s lehkou ovocnou příchutí broskví a jahod.
Směs z oblastí: Grande Champagne a Petite Champagne ...
Lahodný, čtyřletý koňak s odkrytým aroma. vůně čerstvé vanilky je doplněna o podtón s příchutí kůže.
Směs z oblastí: Borderies, Bons Bois a Fins Bois
...
Označování stáří koňaku hvězdičkami zavedl poprvé ve 2. polovině minulého století Maurice Hennessy, výrobce koňaku. Dnes je všeobecně zavedeno a dokonce od roku 1947 právně zakotveno. Má to svůj opodstatněný důvod, protože např. označení „dvacetiletý koňak“ je jen částečně správné. Takto starý je totiž jen tzv. „mateřský koňak“. Původní starý koňak musí být čas od času omlazen a harmonizován do finálního výrobku, za který nese odpovědnost sklepmistr. Koňak uložený ke zrání v sudech má 70% alkoholu, tzn. Že je pro běžný konzum příliš silný. Na požadovaný obsah alkoholu 38% v Německu až 40% a v ...